EPISODE 2 - SEASON 4 - SECRET LOVERS -

9.3K 353 19
                                    

EPISODE 2 - SEASON 4 - SECRET LOVERS  -

HARRY EDWARD STYLES' P.O.V.

"Alex.." Izustio sam njeno ime i pomilovao glatku površinu kože područja iznad grudi. Znam da vjerojatno griješim, ali imam dojam da je ljubomorna na Amber i da želi dokazati da je ona nasljednica samo da bi mogla biti sa mnom, tj. da bi mogla dati javnosti do znanja da sam njen. Ali, ne treba, ja već odavno sam njen bez obzira na sve.

"Ne diraj me. Ovo nikada neće uspjeti." Grubo je odmaknula moj dlan s nje. Okrenuta mi leđima, zagrlio sam je čvrsto oko struka i približio svoju glavu njenoj s njene desne strane.

"Samo zato što je Adrian to rekao." Rekao sam joj tiho na desno uho. Ovime sam joj dao do znanja da sam sve čuo i da ništa ne može sakriti od mene. Kakav bih to bio da sam ju pustio samu? Što bi se dogodilo da su je napali?

"Kako znaš?" Okrenula se naglo prema meni zapanjeno me promatrajući svojim blagim zelenoplavim očima koje su bile uokvirena dugim crnim trepavicama. Držala je svoje malene ruke na mojim prsima. Uskoro je dodala: "Prisluškivao si, naravno."

"Nisam te mogao ostaviti samu." Bilo je jedino što sam uspio prozboriti u nedostatku riječi na što se očito uzrujala time što smatram da nije u mogućnosti sama se braniti. Dobro sam je upoznao u ovih nekoliko mjeseci kao što je i ona sasvim dovoljno upoznala mene.

"Harry, mogu nešto učiniti i sama.  Nisam nesposobna." Očekivane riječi su izašle iz njenih mekanih ružičastih i punih usana koje već nisam poljubio godinama i nedostajale su mi, stoga su mi se oči zadržale nekoliko, meni prekratkih, sekundi na njenom licu.

Morao sam je uvjeriti da joj vjerujem jer joj i vjerujem, ali ne može tvrditi neke stvari bez dokaza.

"Znam da nisi. Zato te već dugo vremena želim pitati, hoćeš li u odred koji se bori protiv Maxovih. Na neki način je poput vojske?" Još uvijek mokre kože i samo umotan u bijeli ručnik sam ju uhvatio za ruke i upitao. Na neki način, djelovala je večeras drukčije. Sam njen stav i držanje su se neobično promijenile otkad se našla s Adrianom.

"Tvoju?" Podigla je obrve i začuđeno me upitala. Kao da se nije nadala ovome pitanju što mi je nekako i godilo jer u zadnje vrijeme je jako teško iznenaditi Alex, a ona je postala više...nepredvidljivija.

"Našu." Držao sam je čisto za njene malene nježne ruke i ispravio je. Želim da zna da ništa nikada neće biti samo moje, već i njeno jer ona ima previše veliku ulogu u mom životu da bih je zanemario.

"Možeš računati na mene. Što bih točno trebala raditi?" Pristala je uzevši ruke k sebi koje je zatim sklopila na grudi i naslonila se na susjedni zid.

"Svaki put, kad netko od Maxovih vojnika dođe, mi ćemo ih uhvatiti i uništiti prije nego što oni unište nas." Rekao sam joj više o tom svom odredu. U inat Adrianu, odred se naziva: 'Angel' pošto se njegov zove: 'Dark Angel'. Neki bi rekli da je ime vrlo nekreativno i neoriginalno, ali meni je dobar.

"Misliš, smanjivat ćemo broj njegovih sljedbenika?" Pitala je na što sam joj potvrdno kimnuo. Duboko je uzdahnula, šutjela na kratko gledajući zamišljeno u drveni pod dnevne sobe, a zatim me ostavila u nevjerici i šoku svojom sljedećom rečenicom: "Harry..zaljubi se u Amber."

ALEXANDRA COMPTON'S P.O.V.

"Što?" Zabezeknuto me promatrao svojim sada puno tamnijim zelenim očima. Znam da nije očekivao ovo, ali ponekad trebamo biti razumni, slušati mozak, ne srce. Srce nas često uvali u nevolju.

Razlog zašto sam ovo radila je bio istovremeno tako kompliciran i jednostavan. Max i ostala 'elita' koja me mrze jedva čekaju da me nađu negdje s Harryjem kako bi napravili cijelu dramu, uzbunu, pobunu i svašta. Da ne govorim, koliko moji neprijatelji imaju utjecaja na medije i javnost, dok mene isti ti mediji i javnost mrze. Ako će Harry biti s Amber koja je navodno nasljednica, a ja ću biti 'najbolji' prijatelj Amber, zavoljet će me s vremenom. Za to vrijeme moći ću naći sve potrebne dokaze koji mi nedostaju da bih istjerala plavokosu kuju iz dvorca, a time i Adrianov utjecaj. Ako mi uspije, ljudi će mi više vjerovati. Naravno da nitko neće vjerovati Jennifer, Jessici, Katherine i meni kad im kažemo da je Amber 'lažnjak', a ne prava Lisbonina nasljednica zato što već znaju da nam nije simpatična, ali ako postanem s njom, na neki način lažna najbolja prijateljica, lakše ću uvjeriti medije i javnost. Nimalo neće biti lako trpjeti Amber, gledati nju i Harryja zajedno, ali da bi čovjek nešto dobio, mora nešto žrtvovati. Tako to ide u životu i ja sam spremna žrtvovati se još malo. Mislim da Victoria, moj otac i svi nedužni koji su umrli od Maxove ruke zaslužuju malu žrtvu.

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now