EPISODE 9 - SEASON 3 - GO ON

12.3K 395 67
                                    

U PRETHODNOM NASTAVKU:

"Oprostite." Sagnula sam se kako bih joj podigla stvari i ispričala se. Ne mogu vjerovati. Hibrid sam, no unatoč tome, još uvijek sam nespretna i brzopleta. Predala sam joj 'Cosmopolitan' časopise koje je imala u više primjeraka, te je razgolačila oči kada je bolje promotrila lice moje majke.

"Theresa Anderson?" Oduševljeno je upitala. Ova ženska poznaje moju mamu. Kako? Nadam se da nema loših iskustava s njom.

"Anne, jesi li to ti?" Širok osmijeh se istaknuo na licu moje majke. Pretpostavljam da ne postoje loša iskustva.

"Bože, kako te dugo nisam vidjela? Već petnaest godina. Ali, lice uvijek ostaje isto." Lijepa gospođa je nastavila pričati. Izgledala je vrlo pristupačno i simpatično. Nije ni čudo da je kolegica moje mame.

"Pa, ni ti se nisi promijenila. Ah, da...Alexandra, ovo je moja prijateljica, Anne Twist." Sretno je moja mama predstavila vrlo lijepu gospođu u koju sam se maloprije zaletjela. Pa, možda to nije takav blam, koliko mi se čini, sada su svi sretni. Osim mene.

"Sada je zapravo Anne Styles." Gospođa je ispravila moju majku i odložila kovčege koji su mirno stajalo na kotačićima. Zastao mi je dah.

"Anne Styles?" Nisam uopće udahnula kisik kad sam ponovila njeno ime i prezime zamišljeno se pitajući može li ova žena biti Harryjeva mama s obzirom da su veoma sličili jedno drugom.

"Da..što je?" Iznenađeno me promatrala gospođa Anne svojim krupnim plavim očima. Styles. Da barem nije Harry zaribao, možda bismo sada bili skupa i radili bismo sve stvari koji normalni parovi rade. Uvijek kada bi me netko upitao za ljubavni status, ponovno bih odgovorila da sam cura Harryja Stylesa, prezgodnog mladog i dobrog dečka. No, to su samo moji snovi i moje maštarije koje se nikada neće ostvariti.

Ali, samo zato što joj je prezime Styles, ne znači da joj je Harry sin, zar ne? U Londonu žive 12 milijuna ljudi, ne bih se čudila da najmanje petsto ljudi dijeli isto prezime s Harryjem.

"Bože. Ništa. Oprostite, samo sam malo.." Nisam mogla prebrati riječi kojima bih opisala svoje osjećaje, bilo mi je preteško uopće razmišljati o tome kako se osjećam.

"Tužna. Potištena." Dovršila je mamina prijateljica moju zadnju prekinutu rečenicu.

"Što?" Zbunila sam se jer je nekim slučajem znala. Nisam znala kako. Pa, ona mene ne poznaje, baš kao ni ja ne poznajem nju!

"Dušo, ja sam prijateljica tvoje majke. Zajedno smo bile u kategoriji vještičarenja, zajedno smo išle po diplomu za vještičarenje. Oh, ne..." Krenula je objašnjavati toplim i srdačnim tonom, no naglo je prekinula misleći da ne znam o maminom 'daru'.

"Ne brinite, vještica sam." Slabo sam se nasmiješila dajući joj do znanja da je sasvim u redu.

"Uhm..dobro onda. Bile smo u zajedničkoj kategoriji jer je naš talent da suosjećamo s drugima, tj. da možemo osjetiti tuđe emocije. A meni moj instinkt govori da te moje prezime deprimiralo još više nego si uopće bila deprimirana." Nastavila je razgovarati s nama. Dakle, moja mama ima tu diplomu. Vjerujem tada da će mi biti puno od pomoći do dvanaestog mjeseca.

"Istina." Potvrdila sam kimajući glavom.

"Zaljubljena si." Gospođa Anne je uvjereno rekla.

"Jesam." Odgovorila sam pošto nije bilo smisleno lagati, sama je rekla da bez obzira na sve čita moje osjećaje kao otvorenu knjigu.

"Poznaješ li mog sina?" Upitala me.

"Vašeg sina?" Začuđeno sam odvratila potpitanjem. Ne može biti, nikako ne može biti.

"Harryja Stylesa." Imenovala ga je. Izgleda da je stvarno njegova majka ovdje i upravo razgovaram s njom.

"O, Bože." Uzdahnula sam primivši se za čelo.

**

EPISODE 9 - SEASON 3 - GO ON -

Stajala sam tako ostati nekoliko sekunda i pokušavala presortirati svoje misli na pravi način i početi drukčije razmišljati. Ne mogu vjerovati da sam upravo srela njegovu majku. Čini se da nikako ne mogu izbjeći Harryja, a ni njegovu obitelj. Pitam se zašto.

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now