EPISODE 6 - SEASON 3 - WEREWOLVES

13.1K 407 81
                                    

U PRETHODNOM NASTAVKU:

Petnaest do jedanaest. Bila sam spremna, barem sam se tako uvjeravala. Odjevena u rastezljive crne 'tri četvrtine' tajice i u bijelu majicu na naramenice (nož je bio utaknut u tajice i gaće).  Kosu sam svezala u čvrsti visoki rep. Samouvjereno sam hodala do travnjaka, tj. početka šume sa svojom potporom: Jennifer, Jessicom i Katherine. Nisam zapravo bila toliko samouvjerena, više sam se pretvarala da jesam.  Bila je masa ljudi ovdje, svi su bili nestrpljivi. To je, pretpostavljam bio neki događaj za njih. Lampice su visjele u zraku. Kamere su bile postavljene u šumi, a zaključila sam to prema tome što je nasred trave bio veliki ekran podijeljen na više kvadrata koji su prikazivali različite dijelove šume, tj. poligona. Harry je bio tamo, s Amber, naravno. Držali su se za ruke. Stara Alexandra bi možda pustila koju suzu, ali ja sam se samo nasmiješila. Ne treba mi više. Preživjet ću i bez njega.

Nisam se htjela maknuti i zaobići 'novi ljubavni par', već sam prošla između njih i odgurnula ih grubo.

"O, Harry, nisam htjela, oprosti srce. Ali, opet..tko bi kome trebao oprostiti, pitanje je sada?." Drsko sam mu se obratila imajući 'bitchy' pogled. Madison je ovdje bila, kao i ostali članovi Vijeća. Neću biti nervozna ispred njih. Samo ću odraditi ono što bih trebala.

"Alex. Sretno." Harry mi je poželio sreću? Wow. Trebala bih biti impresionirana ili što?

"Zašto mi govoriš to? Meni ti sreća neće trebati." Namignula sam mu. Vraga mi neće trebati sreća! Moram odglumiti kuju. 

"Dame i gospodo! Ovo je naša ljupka Alexandra Compton koja će danas ići na prvi poligon koji je programiran tako da su vukodlaci nahuškani na nekog. Taj netko je naša Alexandra. Kako se osjećaš, Alex?" Madison me zagrlila, pretvarajući se pred svima da me podnosi, no obje smo znale kamo to vodi. Stoposto je nekakva zamka. 

"Ne može bolje." Nasmiješila sam se na što su svi zapljeskali. Koja li glupost! Ako ovo prođem, imat ću najbolju prijavu za ispite u prosincu. 

"Prvih sat vremena moraš proći zadatke, a nakon toga se srećeš s vukodlacima koje moraš ubiti. Koristiš samo srebrni nož i svoje moći. Iskreno, malo sam skeptična. Imaš 16 godina. Dvanaest vukodlaka za tebe? Mogu te otrovati ugrizom. A nisam baš ni sigurna u tvoje borilačke sposobnosti ni u tvoje moći." Madison je nastavila objašnjavati. 

"Vi ne morate biti sigurni. Ja jesam. Ne izlazim iz šume dok ih sve ne pobijem, do zadnjeg. Radije bih umrla." Odbrusila sam joj.

"Pa, to je pravi borilački duh!" Madison je uskliknula, a svi su ponovno zapljeskali. Jennifer i cure su mi mahnule. Nasmiješila sam se. Ali, raspoloženje mi je pokvarila Amber koja se non-stop motala oko Harryja.

"Dosta s pričom, kad će to sranje početi? Nemam baš vremena." Upitala sam vulgarno, ne birajući riječi.

"Kad god poželiš, dušo." Plavokosa stara baba je odgovorila sa smiješkom gledajući Harryja. Znala je da me Harry zove dušo.

EPISODE 6 - SEASON 3 - WEREWOLF

Alexandra Compton's P.O.V.

Nagovorila sam Madison da mi puštaju glazbu u šumi. Što? Trebam malo motivacije. Jennifer je imala CD s pjesmama, a neke od njih su bile Fighter - Christina Aguilera, Survivor - Destiny's Child, Who Run The World - Beyonce. Sebastian mi je rekao da kad jednom uđem u šumu, vrata se zatvaraju i zaključavaju, pa nemam izlaz osim ako nije otvoreno. Automatski se otvaraju i zatvaraju jer su na struju. Duboko sam udahnula. Cure su me zagrlile, a glazba se raširila šumom i cijelim ovim prostorom. Prvi sat moram proći prepreke magijom.

Ako ovo uspijem, onda ću imati najbolju prijavu za 'vještičji fakultet'. Moram uspjeti.

Vrata su se glasno zatvorila, uzrokujući tup i bučan zvuk. Sama sam sada u ovome. Tlo je škripalo pod mojim koracima kako sam hodala i čekala da nešto iskoči. Bila je tišina dok jedna od pjesama na CD-u nije počela svirati u šumi (Survivor - Destiny's Child). Strpljivo sam hodala ogledavajući se oko sebe.

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now