EPISODE 5 - SEASON 3 - POLYGON

12.5K 383 48
                                    

U PRETHODNOM NASTAVKU:

Harry Edward Styles' P.O.V.

Ima pravo. Gori sam od Adriana. Pretvarao sam se da joj želim dobro... i želio sam dobro...ali želio sam svoju sestru natrag. On ju je mogao oživjeti. Opcija je još uvijek postojala. Ali, ne može se vjerovati Maxu. Uzeo sam oštar nož na kojem se prigušeno svijetlo, koje je dopiralo iz male noćne svjetiljke, presijavalo. Zarezao sam ruku. Jednu dugu i duboku liniju. Zacijelit će, ali njeno srce neće.

Krv je kapala po drvenom podu. Nisam mario. Bila je svugdje i nigdje. Njen miris se osjetio na mom krevetu. Uhvatio sam jastuke i razbacao ih bijesno po podu. Uskoro je i svijetiljka letjela prema zidu i tako se ugasio zadnji tračak svijetla u ovoj sobi. Alex je bila zadnji plamen u mom životu. I on je ugašen.

Suze su se miješale s krvlju na podu, koliko ih je bilo. Svukao sam se i legao u kadu. U hladnu vodu. Temperatura je bila oko nekoliko stupnjeva iznad ništice. Hladnoća vode se mogla usporediti s tisuću noževa koje su me napadale sa svih strana. Ovdje...ovdje sam bio siguran. Nisam mogao iskrvariti, prebrzo sam zacijeljivao, ali..priželjikivao sam da mogu. Usne koje su nekoć bile tako njegovane, ne samo njenim poljupcima, već i samim mislima na nju, su sada bile blijede. Beživotne.

Izgubio sam ju. Ali....nisam izgubio samo nju. Izgubio sam dio sebe. Satima sam ležao u kadi, čekao da umrem. Čekao da svemu dođe kraj. No, nije. Jedva su mi oči bile otvorene, što od plača, što od umora. Bilo mi je muka od svega.

Cijelu noć sam povraćao. Bio sam slab. Baš kao kad sam izgubio Gemmu. Osjećaj je bio apsolutno jednak. Volim ju. Glas mi je bio hrapav, pucao je svaki puta kada bih zajecao. Nikada nisam plakao zbog cure. Nikada. Još uvijek ležeći u kadi, kraj mene su se nalazili njeni prstenovi i lančić koje sam joj poklonio. Zajedno smo dočekali zoru.

**

Alexandra Compton's P.O.V.

Povraćala sam već tri puta. Želim se okupati. Samo se želim okupati i ništa više. Zaboraviti na svijet. Zvuči dobro. Jennifer je prestravljena. Boji se da ću se ubiti. Neću se ubiti zbog tog manijaka. Nije vrijedan toga. Zašto se ubiti zbog osobe koju nije briga za tebe? Uključila sam radio. Tužna pjesma. Everytime od Britney Spears. Govori o tome kako ga treba, kako ga sanja i zamišlja. Krasno. Svlačila sam se. O, ne! Harryjev rukopis na mom trbuhu. Ne. Moram ovo nekako oprati, znam da sam već pokušavala danima i tjednima, ali vodootporni marker radi čuda.

Mlazovi vode su udarali po stijenci kade. Topla voda mi nikako nije odgovarala. Bila je pretopla. Ne odgovara temperaturi tijela. Legla sam u kadu i naslonila glavu na rub. Zatvorila oči dok me ledena voda prekrivala. Tresla sam se od hladnoće. Zubi su mi cvokotali. Moram pokušati zaspati. Moram. Nježan glasić je dopirao iz radija, a ja sam utonula u san. Zauvijek? Ne. Ja sam borac.

EPISODE 5 - SEASON 3 - POLYGON

Marie Grazia Styles' P.O.V.

Četiri sata ujutro. Umorna sam i želim ponovno zaspati, ali nisam mogla. Katherine je rekla da nešto nije u redu s Alexandrom. Morala sam ustati jer da Harry sazna da nisam htjela pomoći Alexandri, ubio bi me. A uostalom, nisam išla samo zbog njega. Alex je dobra djevojka. Bolja od Amber. Tisuću puta bolja. Ali, sudbina ne bira, Harry mora biti s Amber.

Iskreno, ta plavokosa kvočka me nervira. Jako puno. Skupila sam rasčupanu kosu, koju nisam stigla počešljati, u rep, te uzela stetoskop i tlakomjer.

**

Ugledala sam blijedu Alexandru kako leži na krevetu. Usporeno je disala. Jako usporeno. Jennifer ju je grijala dekom i poplunom, ali nisam znala zašto. Ljeto je. Prosjek sadašnje temperature je oko 24 stupnjeva, nema razloga za grijanjem. Sjela sam kraj nje i uhvatila joj ruku na što sam naglo povukla svoju. Dodir joj je leden.

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now