EPISODE 4 - SEASON 2 - INFECT ME WITH YOUR POISON -

13.3K 330 4
                                    

- INFECT ME WITH YOUR POISON - EPISODE 4 - SEASON 2


(NAPOMENA: Ispred nekih rečenica će se nalaziti zvjezdica. To znači da se taj razgovor događa u mislima, npr. pričaš u mislima ako me kužite)


**

Život je koma. Život ne valja. Ležala sam i zurila u strop i odavno sam potrošila sve maramice u kući. Isplakala sam se dobro. Ručala sam sama ako se to moglo nazvati ručkom. Izgubila sam apetit u zadnje vrijeme. Sunce je trebalo zaći za sat-dva, a Michelle doći. Ako se pitate tko je Michelle, to je Victorijina sestra. Iskreno, nisam znala kako ću moći pričati s njom ako uzmemo u obzir to da sam ja krivac za Victorijinu smrt. Pitam se, krivi li me sada? A usto sam se i pitala, zašto me Michelle želi vidjeti? Nije vrag da zna za mene. Mislim, nije da zna da sam vještica, zar ne?

*«Alexandra, čule smo sve.» Katherine je tiho rekla. Bilo je tako dobro slušati njihove glasove u glavi u potpunoj tišini sama u sobi.

*«Super. Pustite sada to...nego...sanjala sam čudan san.» Odlučila sam im dati još jedan razlog da totalno počnu misliti da sam prolupala.

*«Kakav san?» Jessicin naglasak je odzvanjao mi u mislima.

*»Prepričat ću ti. Prva scena je bila zima. Izašla sam van i vidjela Jennifer u. No, to nije bila Jenn. To je bila zapravo Victoria u njenom tijelu. I zvala me mojim tajnim nadimkom i tada se s druge strane pojavila Victoria koja nije bila Vic, već Jennifer.»

*»Hoćeš reći, Victoria je bila u Jenniferinom tijelu i obrnuto?» Javila se Jessica ponovno. Glava me počela boljeti od nepoznatog razloga.

*»Da. Upravo to. Kad sam trepnula, bilo je ljeto i obljetnica Victorijine smrti i više Victorie u Jenninom tijelu nije bilo već samo Jennifer u Victorijinom tijelu.»

*»Komplicirano.» Jennifer je promrmljala.

*«Znam. Još smo k tome jele banane i lubenice i nemam pojma što bi to značilo..»

*»Možda da si pervezna? Mislim, svi znamo što predstavljaju banane i lubenice.» Odjekivao je Jenniferin smijeh što me natjeralo da se i ja nasmijem.

*»Jenn, ne lupetaj. Ovako, probat ću protumačiti, ali ne znam koliko će to biti točno.» Katherinin glas je rekao. Ona tumači snove?

*»Otkud ti znaš tumačiti snove? Šta si sada, prorok, Kath?» Jennifer joj je odvratila.

*»Ne. Nego...kao mlada sam sa sestrom pobjegla od doma i trebalo se snaći. Naučila me neke osnove sanjarice.»

*»Hajde, kreni više!» Jessica je nervozno rekla.

*«Zima bi prema meni trebala predstavljati kraj, a ljeto, vrhunac ili neki kasniji početak. Znači, ako ti je Vic bila u Jenninom tijelu i obrnuto, to bi moglo značiti da će ti Jennifer postati najbolja prijateljica. Susret s Victoriom je bio kraj prijateljstva s njom jer nje više nije bilo, a vrhunac iliti neki početak je zapravo bio početak tvoje nove ere u životu u kojem će ti Jenn puno značiti. A šta se tiče voća, koliko ja znam, banana upućuje na blage i meke osobe iznutra, a izvana grube. Te osobe su osjetljive i emotivne, naglo odlučuju u zadnji čas i često se kaju zbog svojih postupaka. A, što se tiče lubenica, one označavaju osobe koji su optimisti, netko tko će uvijek naći nešto dobro u najgorim situacijama, itd.» WOW. Moj začuđen izraz lica se nije mogao riječima opisati. Dakle, Jennifer koja me još baš ne podnosi najbolje i gotovo me ubila, postati će moja 'best friend'. Zanimljivo u svakom pogledu.

*»Wow. Ja sam impresionirana.» Jenniferino oduševljenje se čulo u tonu njenog glasa.

*»I ja isto. Hvala.» Naglas sam se nasmijala nadajući se da nema nikoga u blizini jer bi vjerojatno pomislili da sam uistinu luda.

*»Jesam li ja jedina kojoj je ovo zvučalo kao opis Jennifer i Alex?» Jessica je upitala. Shit, pričam sama sa sobom.

*»Čak i nisam razmišljala o tome, no vjerojatno nisi.» Katherine je uzvratila joj. Zvono se čulo na što sam se trgla iz svoje 'euforije' i pet minuta mira, te sam naglo skočila s kreveta tražeći papuče.

*«Mislim da je Michelle stigla.» Čula sam, pretpostavljam, Jessicin glas.

*»Imam osjećaj kao da ti je zlo.» Jennifer je zabrinuto izustila. Imala je pravo. Bilo mi je zlo, sad sam to i zamijetila.

*»Pa kad mi i je zlo. Desni me bole k'o da mi zubi izlaze van.» Ovaj puta naglas sam rekla i otvorila vrata kako bih sišla do hodnika i otvorila vrata jadnoj Michelle, koja je sigurno već dugo čekala.


**
Uhvatila sam čvrsto kvaku i povukla ih prema sebi i vidjela Michelle. Nije se osobito promijenila. Malo je skratila svoju obojeno crvenu kosu. Nasmiješila se sramežljivo i upitala:

«Mogu li ući?» S osmijehom me upitala bacajući poglede iza mene, u hodnik. Rukom sam joj pokazala da može ući nakon čega smo krenule prema dnevnom boravku.

»I, Michelle...ovo je prvi puta da se vidimo nakon...» Izvadila sam zdjelu koju sam napunila čokoladnim kolačićima i stavila ga na manji stakleni stolić koji se nalazio između televizora i bijele kožne kutne garniture. Zastala sam nakratko sjetivši se tužnog prizora sprovoda Victorie.

«Sprovoda.» Završila je Michelle sjetno i zamišljeno. Sjela sam kraj nje dok je ona uzimala kolačić iz plave posude.

»Još uvijek ne mogu vjerovati.» Rekla sam i uzdahnula.

«Pa, Alex, imaš li dečka?» Upitala me neočekivano Michelle poravnajući svoju 'šišmiš' bež majicu.

»Ne. Zašto me sad najednom to pitaš?» Odgovorila sam pomalo iznenađeno.

»Ma ništa nego...znaš ono kad si bila bolesna, tvoja mama je došla po tablete k nama...i onda je nešto govorila za nekakvog kovrčavog..nemam pojma, ne sjećam se.» Nervozno i brzo je odvratila vjerojatno bojeći se da nešto ne pokvari.

»Ah! Taj kovrčavi je samo moj prijatelj.» Nasmiješila sam se lagano dok je njoj olaknulo.

»Aham. Pokazivala je neki članak...pa..ono pitam..tako..» Oh, ne! Zar stvarno mora svima razglasiti neistinite informacije?

»Ne, oke je. Stvarno je, samo što moja mama često pretjeruje.» Promrmljala sam nanervirano te stavila pramen kose iza uha. Nije me Michelle nanervirala, već moja mama.

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now