EPISODE 19 - SEASON 3 - I LOVE YOU -

10.2K 362 40
                                    

EPISODE 19 - SEASON 3 - I LOVE YOU -

"Kako si provela dan?" Upitao me Harry točeći crnu kavu u šalicu. Još uvijek mu ništa ne planiram reći o Jennifer, preriskantno je i pomalo me savjest peče jer mu želim prešutjeti važne stvari, stvari koje se itekako njega tiču, ali još nismo sigurni. Ne mogu dizati lažnu uzbunu bezveze.

"Dobro..ali..oboje znamo da će jednog dana Amber poludjeti."  Odgovorila sam zataknuvši pramen svoje tamnosmeđe kose iza lijevog uha. Sjela sam kraj njega, na jednu od crnih 'barskih' stolica koje su bile ispred crvenog šanka u kuhinji.

Uspjela sam se raspakirati, nešto odjeće koju mi je Jenn donijela je već odavno bila spremljena u ormaru. Potajno sam ga promatrala krajičkom oka, njegove crte lica, njegove pokrete, sve što se ticalo njega mi je bilo neodoljivo, ali boljela me činjenica da najvjerojatnije nikada nećemo biti zajedno. Ponekad sudbina i želje nisu na istoj strani. Spustila sam pogled prema podnim kuhinjskim bijelim pločicama i ostala gledati ih neko vrijeme.

"Pa...Adrian je već poludio." Osjećala sam njegove zelene oči na sebi kad je progovorio.

"Kako to misliš?" Upitala sam ga uperivši svoj pogled prema njemu. Nevjerojatno kako mrzim čovjeka kojeg u životu nisam vidjela. Ponekad mi se čini da je samo neki lik iz priče, nisam čak ni razgovarala s njim, a jedino što znam o njemu je da je psihopat gladan moći. Vjerojatno nikada nije naučio voljeti.

"Podigao je tužbu zajedno s Vampirskom ligom na nas jer navodno ne tretiramo korektno vampire." Znala sam da je Harry dobio 'šah-mat'. Znala sam da ako izgubi na parnici, dečki i on će izgubiti puno toga, a ni krivi ni dužni. Znala sam da i on sam zna da nema puno opcija. Suosjećala sam s njim. Poznat mi je osjećaj bespomoćnosti. Ali, suosjećanje mi nikada neće mnogo pomoći. Moramo ga naći i moramo ga...pa...pitanje je, bih li ja mogla ubiti osobu? Da, bila sam na poligonu, bila sam nemilosrdna prema vukodlacima, ali ...nešto mi govori da bi taj put bilo drukčije. Ne želim biti ubojica.

Adrian je tjednima prijetio da će nas tužiti, ali iskreno, nikada nisam mislila da bi mogao. Ne znam zašto.

"Zar ne postoji nešto čime bismo mogli..?" Pokušavala sam izvući nešto dobro iz svega ovoga, ne smijemo samo tako odustati. Ja neću odustati, ne nakon svega što mi je Adrian uspio priušititi.

"Postoji, ali sam odbio." Rekao je. Što je Harryju moglo biti važnije od spasenja svoje sve imovine, svih dvoraca koje posjeduje, svog novca koji ima, sve moći koji ima? Zašto nije jednostavno pristao? Sigurna sam da bismo se s time mogli puno lakše nositi nego sa sudskom parnicom?

"Harry, što je tražio?" Pitala sam ga i sklopila svoje ruke na stolu.

"Tebe." Kratko je hrapavim glasom odgovorio. Naravno, mene. Ono što me neko vrijeme kopka je zašto želi mene, a ne Amber? Nema smisla. Možda bih mogla skupiti dovoljno hrabrosti da upoznam gada koji mi je obilježio život, koji mi je ubio sve one do kojih mi je stalo, možda bih mogla jednom u životu dokazati mu da nisam slaba kao što misli. Neću dopustiti da me se definira kao slabu jer nisam. Preživjela sam toliko sranja da se sama sebi čudim kako to da sam živa i neću dopustiti da me psihopatski gad uništi. Nikada. Borit ću se protiv njega, ako treba, do zadnjeg daha u svom životu jer ako mu dozvolim da radi što želi, ne samo da ćemo mi propasti, propadat će kontinent po kontinent. Sve će osvojiti. Dobit će ono što želi, a ja želim to derište naučiti da u životu nije sve o novcu i moći, želim ga naučiti da nikada nitko nije dobio sve što želi, želim mu pokazati i dati svu bol koju je ikada dao nekome.

"Gle, Harry, cijenim to što se brineš o meni..ali ja se mogu brinuti sama o sebi. Ti si me to naučio." Potapšala sam ga po ramenu i blago mu se osmjehnula.

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now