EPISODE 6 - SEASON 1 - SEEMS LIKE IT'S NOT JUST A NUMBER -

16.5K 412 11
                                    

EPISODE 6 - SEASON 1 - SEEMS LIKE IT'S NOT JUST A NUMBER -


»Um..bok...» bilo mi je čudno govoriti, stvarno sam dugo šutjela. A, još čudnije je bilo stajati ovdje, u nekom dvorcu, ispred Harrya. «Hej, Alex..» nekako je zbunjenije rekao. Gledao me k'o da je s Marsa pao. U šta sam se to uvalila?

»Ok..što ću ja ovdje raditi?» Na moje pitanje, odlučio se sabrati i napokon mi dati željeni odgovor.
«Prvo i osnovno, idemo ti izmjeriti stupanj ili postotak liberalne moći.» Liberalne moći? Ok, a može li netko meni objasniti šta je, kako se to mjeri, boli li to ili šta. Nikad čula za ove pojmove.

»Liberalne moći? Što je to?» upitala sam zbunjeno, a Harry je spremno odgovorio.
«Liberalna moć je moć koju posjeduješ kao vještica. Liberalna znači slobodna. Koliko posto iznosi tvoja moć bez da izvodiš ritual ili čaroliju. Dakle, možeš kontrolirati objekte umom, ne moraš izgovarati riječi.» Pojasnio mi je.

«Ok, a koliko bi posto bilo normalno?» upitala sam ga ponovo. Ne želim biti čudak s premalim postotkom. Ne želim se osramotiti. Prekasno, već sam odavno čudak.

«To sve ovisi od osobe, od koje obitelji potječe, kakve je gene naslijedio, koliko je vježbao čarolije i takve stvari su većinom presudne.»
»Super, onda kod mene očekuj 0 %.» razočarano sam rekla za što sam i imala razlog. Nikada nisam nešto slično radila, tako da...jednostavno mislim da nisam za to. Još uvijek ne mogu vjerovati da sam ovdje. «Zašto? Alexandra, nikako ne može biti 0 %. Kao prvo vještica si. Imat ćeš
najmanje 10 %.» pokušao me Zayn utješiti. Povukla sam se od Harrya, bio mi je preblizu. Sklopila sam ruke.

»Kad ćemo to napraviti?» upitala sam ih. »Prvo se raspakiraj, odmori i radi ono što voliš. Sigurno si umorna.» Rekao je Louis.
»Dobro.» uzvratila sam i zaključila kako Louis ima pravo. Trebala bih se odmoriti.

»Zumbul Aga?» pozvao je Zayn Agu. Odmah mu se odazvao.
«Allah, Allah! Da, gospodaru?»
»Odsad pa nadalje si zadužen za Alex, tako dugo dok ne nađemo neku žensku osobu. Slušaj ju kao što slušaš mene, jel jasno?» poručio mu je ozbiljno Zayn. Aga je lud čovjek.

«Allah, Allah! Naravno, gospodine Malik. NARAVNO.» primio me za ruku, povukao i uzeo kovčege.
»Ajde, požurite se.» rekao je Harry. Nekako se omekšao Harry. Barem tako mislim, no i dalje mi je išao na živce. Koliko mi je išao na živce, toliko me i privlačio na neki jeziv način. Ali, nisam imala više vremena za proučavanje Harrya jer me Aga vodio u sobu. Hodali smo brojnim hodnicima, hvala Bogu da je Zumbul bio uz mene inače bih se izgubila. Došli smo do nekih vrata. Pisao je broj kao u hotelu. Valjda da bih se znala snaći u tom dvorcu.

Zumbul Aga je izvadio ključeve, jednog je dao meni i poručio mi da ga ne izgubim, a drugim je otključao vrata te ih otvorio. Soba je bila moderna. Neočekivano moderna. Mislila sam da će to biti neka šupa, ali...potrudili su se oko sobe. Sve je bilo ljubičasto-bijelo, a meni su upravo te boje najdraže. Na sredini sobe nalazio se krevet s ljubičastom posteljinom, bilo je tako vedro u sobi. Izgledala je svježe. Nikad ne bih ni pomislila da bi se tako krasna soba nalazila u dvorcu. Nije dvorac ružan, sviđa mi se, ali...nije tipično za dvorce. Ušla sam zapanjeno u sobu i samo rekla: «Woow!»

«Allah, Allah! Jel ti se sviđa?»

»Da...ljubičasta i bijela su mi najdraže boje...»

»Allah, Allah! Idemo te raspakirati, pa se odmoriš i nakon dva-tri sata idemo na ispitivanje liberalne moći.» rekao mi je noseći kofere koje je nakon toga odložio kraj kreveta. Liberalna moć. Opet ja to ne kužim, ovo mi je sve novo. Smrt Victorie. Sve ovo. Čini mi se k'o neka bajka.
»Zumbul Aga?» upitala sam ga. Je li on čarobnjak ili što god? Ne znam kako da ga pitam, ne postoje muške vještice.

«Reci.»

»Jesi li ti...vještica, vještac...šta god.» nervozno sam mu postavila pitanje.

»Da. Jesam.» odgovorio je

»Kako to ispituju liberalnu moć? Šta će mi raditi?» upitala sam ga nervozno. A kako da ga pitam kad nisam čula za taj pojam i nemam blage veze što će mi raditi, kako i gdje?
«Imamo par ajmo reći, stručnjaka bioenergičara, ali u struci bioenergetski vještičji bolničar.» OK. Bioenerget...bioenergetski vještičji bolničar. Uh, za što još neću čuti.
»To postoji? Nikad čula za to. Mislim čula sam za bioenergičare. I šta onda oni rade?»

«Allah, Allah! Naravno da postoji. Uspostave s tobom fizički kontakt. Postave papirić, bijeli s pentagramom...» Pentagram. Prva asocijacija mi je bio naopaki pentagram koji predstavlja Vraga. Ajme meni! Dakle, to je ipak nekakva sekta?

»Pentagramom?! Naopakim?!» uspaničareno sam rekla.
»Neee, normalnim. Pentagram predstavlja 4 elemenata zemlje, voda, vatra, zemlja, bla-bla.» Smirio me i objašnjavao mi mašući rukama okolo.
»Aha. Nastavi.» Olaknulo mi je.

»Na taj papirić su morali stavit čaroliju i onda uspostave fizički kontakt s tobom. Prime te za ruke, točnije, zapešća i onda bioenergičar mora osjetiti vibracije i tvoje magnetsko polje. Ovisno o broju vibracija, taj broj se ispiše u pentagramu. U pentagramu je postotak tvoje moći kad prisustvuješ čaroliji, a izvan njega, na papiriću je liberalna moć. Bez ikakve čarolije.» Hm...zanimljivo. Ovaj svijet je sasvim drukčiji od normalnog, sve je nekako....ne znam, predobro i ako je to doista istina da sam vještica, ne mogu tada ni zamisliti stvari koje će se događati, koje ću moći izvesti. Možda će mi život biti lakši.

»Komplicirano je. Ja to ne znam raditi.» jednostavno sam ubrzano rekla.
»Nećeš ti to raditi, naš bioenergetski bolničar će.»
»A ko je to? Mislim, kako se zove?» Mislim da sam ja tom tipu dosadna.

»Valentine Skies. Nikad ne pogriješi. Obiteljski posao, prenosi se znanje od koljena do koljena. Ne brini se, ok je. Doktorica nam je na godišnjem.» Uu, pa tu ima svačeg i svakog. Nema šta nema. Doktori, vampiri, bio-neštoračari i šta sve ne.

»Ovo je fakat novi svijet.» Zapanjeno sam rekla još uvijek diveći se sobi. Nema šanse da me udalje od moje sobice. Prezakon je. Na čas sam zaboravila nesreću i Victoriu.
»Je. Uživaj.» Rekao je smiješeći se. Sjetila sam se onih napada o kojima se neprestano bruji. Kakvi napadi? Što je bilo i zašto ih taj netko napada? Hoće li i mene napasti? Je li taj netko odgovoran za onu nesreću?
»A kakvi su to napadi?»

»Kasnije ću ti reći, odmori se.» nelagodno se osjećao u vezi tog pitanja. Pokušao je skrenuti na drugu temu.
»Zašto ne sad?» upitala sam ga. Nešto su svi tu muljali.
»Allah! Allah! Kasnije ću ti reći. Ja ili Harry. Koliko sam skužio, ti to njega odmjeravaš?» Iznenadio me ovim. Pa, zar se toliko skuži? Ne, ne, nemojte me krivo shvatiti, meni taj lik ide užasno na živce jer se pravi važan i ozbiljan, ali šta je je. Malo su mi oči 'pobjegle'.

«Kak to misliš?» upitala sam ga nevino i pravila se da ne znam o čemu on to mene pita.
»Je li ti se sviđa? Aa...hahaha..» Počeo me zadirkivati i bockati. Ne, ne sviđa mi se. Još mi samo treba da stigne 'kriva' informacija do Harrya.
»Neee...otkud ti to?» odgovorila sam.
«Ne, uopće.» Cerio mi se.
»Pa ne. Ne sviđa mi se. Iritantan je. Pravi se važan.» odvažno sam rekla»Dobro, ok. Vidjet ćemo, haha.» Vidjet ćemo? Dobro, skužila sam ja da je Harry ženskar na kvadrat i da je najvjerojatnije car šarma, ali on mene neće osvojiti.

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now