EPISODE 18 - SEASON 2 - I AM CANNIBAL

14.5K 337 79
                                    

Jennifer je postajala nestrpljivijom. Bila je odjevena u kožnu jaknu, uske traperice i neku majicu s fora printom. Uvijek se sređuje i šminka, kamo god da ide, čak i na WC. Ah, da, vampiri ne idu na WC. Moja greška. Jessica se napokon pojavila, držeći povišeno ključeve u jednoj ruci.

"Idemo? Šteta što nema Katherine. Da je bar tu." Jessica je pognula glavu i spojila čvrsto usne, kao da se suzdržavala od suza. Razumijem ju. Katherine joj je bila idol, uzor. Katherine je bila zla kuja s dobrim srcem, koga god je ona voljela, taj je bio blagoslovljen, a koga je mrzila, taj je bio proklet. Katherine ima problema s povjerenjem u druge ljude, ali nama donekle vjeruje. Proživjela je toliko toga. Iskreno, još uvijek ne znam kako je postala vampirica, ali...500 godina jest puno. Moram prestati misliti o njoj jer..ako se ona ne misli vratiti, ne možemo tugovati za njom. Očito je da ona s nama ne želi imati ništa.

"Eh, tko će voziti? Ja ne znam voziti." Promijenila sam temu i predala ključeve Jennifer što i nije bila najpametnija ideja.

"Pa nije to neka velika mudrost, okreneš ključem, volan valjda vrtjeti znaš, stiskaš papučice, ako ti ne radi kočnica, vozi tako dugo dok se ne zabiješ nekamo i auto će ti sam stati. A, ja ti znam voziti sve šta ima 2 i 4 kotača." Veselo je Jennifer pojednostavila cijelu vožnju. Kad čujete njen opis vožnje, e, onda bome znate da je bolje voziti se autobusom nego s njom.

"Jennifer je pravi stručnjak za aute." Jessica se nasmiješila i smjestila se na prednje suvozačko sjedalo, Jenn (nažalost) na vozačko mjesto, a ja mislim da bi bilo najsigurnije za mene da jednostavno sjednem iza.

"Tako je, djeco. Vežite se. I da, nemojte se ljutiti ako vam slučajno izbijem zub ili strgam nešto. To je dio vožnje." Podešavala je Jennifer retrovizor i zatim se vezala. Isto smo učinile i Jessica i ja. '..slučajno izbijem zub ili strgam nešto.'? Isuse Bože.

"Ne brini, Alexandra. Ona ti to samo kaže. Inače dobro vozi. Meni je samo jednom puklo rebro. I goljenična kost. I sljepoočna kost. I lakat. I..." Jess je primjetila moj očigledan strah na licu i pokušala me utješiti što nije baš uspjelo jer je i ona shvatila koliko je ovo (ne)sigurno.

"Ma..dosta." Nervozno sam se nasmiješila. Ovo će biti paklena vožnja. Zar nju policija nikad nije vidjela, uočila, što god?

**

Isuse mileni. Napokon je ugasila taj glupi auto. Izdahnula sam. Hvala ti Bože. Provjerila sam je li mi nešto strgano i nadala se da nas nitko nije prijavio policiji jer policija je zadnje mjesto gdje bih sada željela biti. Odvezala sam i izašla van iz auto kako bi svježi zrak našao put do mog mozga koji se posljednjih pola sat i nešto sitno preznojavao i borio za život. Šalim se, nije bilo toliko grozno. Samo malo je tu i tamo Jenn naglo ubrzala. Zna izbjeći gužve. Nemam pojma kako, ali moram ju jednog dana prekopirati, nju i njezine vozačke trikove. Jedva čekam svoju vozačku! Sljedeće godine ću moći na polaganje. Mama mi je obećala.

"Alex, pošto si se prvi puta vozila sa mnom, potrudila sam se da bude dosta sporije nego inače." Čula sam zvonak Jenniferin glas. Dosta sporije nego inače? Ako onda inače vozi? Uopće me strah pitati. Samo sam nervozno kimnula, a zatim prasnula u smijeh. Svjetlost je dopirala iz raznih izloga i njihovih trgovina.

Jennifer je zaključala vrata te bacila preko vrha auta s druge strane ključeve Jessici koja je uspjela uloviti te komade metala vrlo brzo i pospremila ih u džep.

Nešto miriše. Na pizzu. Na hamburger. Na pekarnu. Njami! Možda sam sada takozvani 'The Vampire Witch', ali takva hrana se ne odbija. Jednostavno se ne odbija.

"Odakle dolazi taj...dobar miris?" Stavila sam ruke u džep i ogledavala se oko sebe. Tako dobro miriše da je taj miris hrane došao čak do ovdje? Nigdje ne mogu vidjeti neku pekarnicu ili fast food kiosk.

"Doznaj sama. Sada si i ti nekim dijelom vampir, imaš poboljšani osjet njuha. I vida, sluha i da ne nabrajam." Jennifer mi je izplazila jezik davajući mi malo motivacije da joj dokažem da to mogu. Valjda.

"OK." Tiho sam rekla i počela udisati svjež zrak koji se miješao s mirisom pizze. No, kamo god bih pogledala, nigdje ne bih uočila pizzeriju, pekarnu ili fast food kiosk.

"Što mislite, je li Katherine još uvijek u Londonu?" Jessica me upitala hodajući s Jennifer za mnom vjerojatno pazeći da se ne izgubim. Pa, dobro, istina je, mogla bih se izgubiti.

"Ne znam, možda čak i je." Odgovorila sam još uvijek usredotočena na hranu. Ljudi, nemojte me osuđivati. Bila sam gladna. Danima nisam jela kao inače, kako spada jer mi je apetit samo pao i sada mi se ponovno vratio. Kihnula sam.

"Kihnula si! Znači da je istina. U Londonu je." Jessica je uskliknula veselo. Čini se da su nade da je Katherine u Engleskoj ponovno uz nju.

"Daj, Jess, nemoj mi reći da vjeruješ u to." Jennifer je preokrenula očima. Nisam bila sigurna u što ona nije vjerovala: u to da kad netko kihne, prethodna rečenica je istina ili da je Katherine još uvijek u Londonu.

"Dobro, neću ti reći da vjerujem u to, ali vjerujem u to, btw." Jess je rekla.

"Što kažeš ti, Alex?" Jennifer me upitala. Iskreno, nisam ih baš najpozornije slušala, već sam se brinula samo o tome da stignem do tog mjesta koje sam tražila. Nisam bila baš toliko gladna, ali željela sam dokazati i Jennifer i Jessici da imam neke poboljšane sposobnosti i da mogu naći ono što želim i tražim.

"Osjećam se k'o neki pas, šnjofam i pokušavam naći pizzeriju. Ali...možda je još uvijek u Londonu. Tko zna? Mislim, to je Katherine. Vjerujem da je tu negdje." Rekla sam. Ako me nos dobro služi, miris dolazi s desne strane. Hm, hajdemo probati. Skrenula sam u desnu malu uličicu gdje sam ugledala pizzeriju na kraju. Velika tiskana slova neon žute i zelene boje koja su govorila 'PIZZA CUT' su se isticala u ovome mraku. Jeej! Mogla bih tražiti kokain umjesto policijskog psa. Šalim se.

"Možda bismo je trebali potražiti." Jessica nikako nije mogla odustati od Katherine. Naravno da sam se zbližila s njom, ali što mogu ako je otišla?

"Daj molim te! Da stvarno želi biti s nama, nikada ne bi ni otišla!" Jennifer se nanervirala. Na neki način, imala je pravo iako si to nisam željela priznati.

"Jennifer! Govoriš gluposti." Jessica je tvrdoglavo govorila. Inače se ne slažem s Jenn i njenim izjavama jer ona obično ima 'fiks' ideje i još više 'fiks' rečenice, ali nekako je ovdje bila stvarno realna.

"Ne. Govorim činjenice. Možda ona ne želi biti nađena. Ne želi biti s nama, pokupila je pare i adio." Jenn je digla ruke. One su još uvijek trabunjale i raspravljale ne svraćajući pažnju kamo zapravo idemo, već su bez riječi prema meni slijedile mene. Ja sam odlazila prema pizzeriji. Baš me briga. Neka se svađaju ako već moraju, ja ću jesti.

"Bojim se da Jennifer ima pravo." Izrazila sam svoje mišljenje o svemu ovome.

"Alex?! Kath je uvijek brinula o nama." Jessica me gledala u nevjerici.

"Da, ali je brinula zbog novaca." Jennifer je prekrižila ruke dok sam ja zamišljeno tražila svoj crveni kožni novčanik u torbici.

"Imaš pravo, Jenn. Katherine Pierce je bezosjećajna kuja koja ne zna voljeti, koju nije briga ni za koga osim za sebe. Katherine Pierce je ambiciozni vampir koji želi preživjeti i koji će učiniti apsolutno sve da to učini."

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now