EPISODE FIFTEEN - NOT A REAL FIGHT -

13.4K 318 3
                                    

- NOT A REAL FIGHT - EPISODE FIFTEEN -


**
Zaključala sam vrata kako mi slučajno ne bi itko upao. Ručnik mi je skliznuo niz noge dolje, na pod i ostala sam samo u donjem rublju. Pogledala sam se u zrcalo. Još jedno ogledalo i još jedan podsjetnik na moju figuru. Ne znam što se dogodilo. Prije sam bila sasvim zadovoljna sobom, a sad? Otkada se sve ovo dogodilo kao da mi ništa ne odgovara kod mene. Zacijelo je to zbog toga jer mislim da sam ja kriva. A možda bih trebala misliti da sam kriva, a možda i ne. Dvije suprotstavljene strane u mom umu su se cijelo vrijeme prepirale. Skinula sam naramenice grudnjaka s mojih ramena te nekako uspjela se osloboditi iz grudnjaka. Nakon što sam se skinula, ušla sam u prostranu tuš kabinu. Imala sam čak i radio. Bila bih zapjevala, ali...ali...Kad ja zapjevam, onda sam poprilično glasna. Treba se naviknuti na tu buku. Nadam se da neću nešto slomiti. Pustila sam vodu. Bila je hladna. Brzo sam se sklupčala i stala u stranu. Da, ljeto je ali svejedno osjetljiva sam na dodir. Kao mobitel na 'touch'. Uskoro sam namjestila vodu i počela se tuširati.  Uzela sam šampon. Običan. Nije bio nekakve posebne marke. Upravo je to i razlog zašto je kosa dio mog tijela koji mi se sviđa. Nije lomljiva, mogu je prati bilo čime, zdrava je, mogu je peglati i kovrčati. Neka tako i ostane. Stisnula sam malo šampona na ruku kako bih ga utrljala u svoju smeđu kosu. Mirisao je po narančama i sličnom voću. Nekakvo tropsko. Uglavnom, prala sam temeljito kosu dok nisam nešto spazila na svojim bokovima. Ožiljci. Odakle oni? Ovi su od nesreće, zbog sjedala. Počela sam ogledavati tijelo. Ožiljak na lijevom zapešću Taylor mi ga nije mogao napraviti, uvjerena sam. No, opet držao me čvrsto. Mislim da nije od toga. Ožiljak je ožiljak, dugo traje.

«Shit.» prošaptala sam tiho pazeći da me cure ne čuju što je bilo moguće. Zabrinule bi se bespotrebno, no je li ovo bespotrebno i bezopasno? Ne znam, ali ne želim dizati dilemu i buku. Bit ću dobro. Uvijek sam dobro, bez obzira što se dogodi. To je Victoria uvijek govorila. Sjećam se kad sam natukla dobro koljeno. Njen citat je bio: 'Ne brini se. Bit ćeš ok. Uvijek si ok.'
Uvijek sam ok. Trudim se. Ponekad sam lijena, priznajem, ali..trudim se skrivati stvari. Ne volim lagati, ali zar me to ne čini lažljivicom? Skrivanje je laganje. Barem mislim da je tako.
I? Što s ovim ožiljkom? Trebala bih ga prekriti puderom. Uzet ću neki koji dobro prekriva. I korektor bi mogao poslužiti.
Ubrzo sam isprala šampon, nanijela regenerator na vrhove kose kako bi ih mogla lakše rasčešljati i sve isprala. Kad sam izašla, stala sam na bijeli čupavi tepih. Omotala sam se brzo ručnikom i obukla. Zapitala sam se kad će onaj ritual početi. A i ona brineta-doktorica me uplašila s bolnom mjesečnicom. Moram ići učiti one zakone. U zadnje vrijeme sam se ulijenila.

**
Sjedila sam ozbiljno za stolom, s otvorenom knjigom sa zakonima. Na knjizi je pisalo: TEORIJA I OSNOVE VJEŠTIČARENJA. Pa, ima poprilično dosta toga unutra. Moram malo istrenirati mozak, a ne samo lijenčariti. Bit će mi teško sve ovo zapamtiti. Ima 37 zakona. Kosa mi je bila mokra, no brzo se sušila. Sati su brzo prolazili. Bilo je oko 6 sati, a cure (vampirice) su kao i obično se družile i smijale. OK, vratimo se na zakone. Prvi zakon je glasio:
'1) Svim osobama koje posjeduju bilo kakve nadnaravne moći, zabranjeno je izvoditi rituale kojima bi mogli krivotvoriti, kopirati i proizvodili novac na ilegalan način.' Aaa...kužim. Na primjer, ja imam par funti i lijepo ih čarolijom udvostručim i imam oko 20 funti. Nije loša ideja. Dalje je pisalo: 'U protivnom će te osobe snositi posljedice na sudu u Azkabanu.' Wow. Azkaban. Ne, hvala. Idemo na slijedeći.
'2) Svim osobama koje posjeduju bilo kakve nadnaravne moći, a misli se isključivo na osobe, a ne bića, je zabranjeno korištenje triju čarolija. Čarolija ubijanja, mučenja i prisilnih misli. U protivnom je to direktna karta za Azkaban ako i ne za doživotnu kaznu'. Prisilna misao? Zar Harry nije spomenuo da su to koristili na meni? Dakle, trebali bi biti osuđeni, a nisu. Oni (koji su krivi za nesreću) su odgovorni za smrti, ne ja! Tako je.
'3) Svim osobama koje posjeduju bilo kakve nadnaravne moći (vještice) zabranjena je krađa i manipulacija tuđim predmetima osim ako vlasnici predmeta ne pristanu na to i osim nekih uvjeta kao što su: prisila, prijetnja i nužda zbog pitanja života.' Dobro, kontam. Dakle, ne smijem krasti. Ne kradem. Tko će ovo zapamtiti? Bože!
'4) Ilegalno bavljenje crnom magijom se kažnjava. Azkaban može pritvoriti samo osobe koje žive na teritoriju Londonske prijestolnice, no ukoliko osoba koja boravi trenutno unutar tog teritorija, Azkaban ima pravo ga privesti. Ona se smije korisiti samo za samoobranu, no postoje opasnosti i posljedice.'
Komplicirano. Radije se uopće neću baviti tim sranjima i amen.

«Jesi li uvijek tako namrštena?» Trgnula sam se iz svog učenja. Jennifer me promatrala i upitala. Nisam baš zanimljiva da bi me itko mogao gledati. Dosta sam se zabuljila u tu knjigu. Nije da volim učiti, no oduvijek sam odlikaš. Jednostavno moram biti.

«Tko ja?» Natrag sam ju upitala. Zar stvarno izgledam uvijek namršteno? Iskreno, u zadnje vrijeme sam ozbiljna, ali inače nisam takva. Optimist sam. Vjerujem da će se nešto promijeniti na bolje, samo što mi se sve ovo nadogađalo tako da...malo sam se rastužila.

»Daa...» Iscijedila je. Trenutno su me sve tri gledale i čekale moj odgovor. Sigurno su se nadale odgovoru 'Da' ali to nije istina.

»Ne, zašto me to pitaš?»

»Pa tako. Stalno si ozbiljna.» Odgovorila je Jennifer. Znala sam. Znala sam da u zadnje vrijeme tako izgledam. Trebala bih se malo trgnuti.

»Ma sad sam ozbiljna. Prije nisam bila.» Opravdala sam se.

»Trebala bi se onda ponašati kao prije.» Odvratila je ponovno Jennifer. Imala je pravo. Cure su gledale neki film. Ne znam koji je bio.

»Znam. Sve me ovo sjebalo.»

»Alo, bona. Nemoj da ti živci odu, a još nemaš 30 godina.» Rekla je Jennifer. Doista, ne želim biti kao neka baba s četrdeset koja je nonstop čangrizava i živčana. Ali, lako je reći da se opustim. Danas me mama nazvala i javila mi za rastavu. Nije baš neki događaj za slaviti.

«Napokon Jennifer nešto rekla pametnog. Idemo slaviti.» Uskliknula je Jessica sjedeći, poduprta na laktovima i naslonjena na moje jastuke. Nasmijala se, a Jennifer ju je ubrzo prostrelila pogledom:

»Aj kozo šuti.»

»Ja koza? Ti si krava! Samo se praviš važna!» Jessica joj je grubo vratila. One se svađaju? O, ne! Što će sad biti? Jel se grizu ili ostala ta vampirska sranja. Zapravo, psi se grizu, ali...uglavnom, što ja znam! Atmosfera je postala napetija negoli prije.

»Kokoš jedna umobolna glupa!» Odbrusila joj je Jennifer približavajući joj se. Još mi samo fali da se počnu tući i opet ih zatvore.

»Nisi rekla dovoljno epiteta, izgubila si, Jenn!» Glasno je rekla Jessica. Kako ona misli: 'Izgubila si'? Šta se one natječu u uvredama? Ovo, majke mi, nisam doživjela do sad.

»Umobolna glupa retardirana lijepa prsata..» Krenula je nabrajati zamišljeno Jennifer. Lijepa i prsata za mene su više komplimenti nego uvrede, ali ok. Katherine je, koliko sam primjetila, bila zbunjena baš kao i ja.

»Dobro, dosta je...sranje..» Jessica ju je zaustavila, a zatim ušutjela. Što je sad? Pretvarala sam se kao da zainteresirano čitam onu knjižurinu sa zakonima, ali sam zapravo slušala njihovu 'svađu' ako se to uopće može nazvati svađom.

»Što?» Jennifer se smirila, slegnula ramenima i opušteno je upitala kao da se ništa nije dogodilo. Hm...podsjeća me ponašanjem na nekog ali da me ubiješ, ne mogu se sjetiti na koga.

»Nema više nijedne životinje na k.» Jessica je napravila tužan 'puppy face' i rastužila se. Kokoš, krava, koza, pa..zapravo..da...one se svađaju i vrijeđaju tako da si govore životinje koje započinju na slovo k? Wow. Moram isprobati.

»Reci mi koala.» Jennifer se blago osmjehnula. Koala. Klokan. Spadaju u skupinu tobolčara. Oukej, malo smo skrenuli s teme. Otišla sam na biologiju, ali što mogu? U osnovnjaku sam išla na natjecanja.

»Koale su slatke.» Jessica se namrštila nezadovoljno.

»I ja sam slatka.» Ubrzo se na Jenniferinom licu stvorio veliki osmijeh. Očnjaci su joj zakon. OK, glupa sam. Možda bih se trebala vratiti na učenje onih zakona.

»Pa jesi slatka, ali mi se sad svađamo, moram ti nešto drugo naći.» Jessica je uzvratila, a na ovo smo se Katherine i ja pogledale razgolačenih očiju u nevjerici.

»Reci kravetina.» Predložila je Jennifer. Ja stvarno ne mogu vjerovati. Ovo se ne može nazvati svađom. Ovo u životu nisam vidjela ni čula do sad.

»A to je glupo! Zato što imamo kravu i to je slično.» Odvratila je Jessica. Jennifer još uvijek nema hlače. Morat ću se priviknuti, drugo mi ništa ne preostaje.

»A jebi ga onda...reci onda kučka...» Jennifer je 'mudra'. Uvijek nađe rješenje. Trebala bih biti kao i ona. Više nasmijana i vedrija.

»Kučka!» Jessica je uskliknula jedva se suzdržavajući od smijeha. Moram priznati da je i meni pobjegao mali smješak u kutku usana. Katherine se držala za glavu, ležala potrbuške na mojem (ili našem) krevetu, licem uronjenim u moj (naš) jastuk.

»Viš da smo našle nešto.» Jennifer se oraspoložila i sjela ponovno na krevet ili na Katherinine noge na što je ona jauknula. Uskoro joj se pridružila i Jessica, te su nastavile gledati.

«Ovako se vi svađate, ne smetaju vam uvrede?» Odlučila sam nešto zucnuti. Podigla sam glavu prema curama i odmakla pramen kose koji mi je smetao, odnosno koji je bio preko mojih očiju.

»Nee...pa mi smo si prijateljice, znamo da to ne mislimo jedna o drugoj, haha..» Nekako je 'odverglala' brzo i vratila pogled na crni TV, marke Panasonic. To nije važno, znam.

»Svađe su vam kratke.» Rekla sam i okrenula stranicu. Gotova sam sa prvih 8 zakona. Ajme. Ovo će još dugo potrajati.

»Zato što ove ne znaju nijednu životinju na k.» Rekla je Katherine.

«Imaš konja, kobilu, krokodila..» Započela sam sa nabrajanjem (i pokazivanjem na prste) na što su se Jenn i Jess oduševile. O, ne! Dala sam im nove ideje. Mogla bih ih češće zvati nadimcima. Ne da mi se izgovarati cijele litanije.

»Dobri su ti ovi, Alex..Konju jedan!» Jennifer je zavikala kroz smijeh.

»Kobilo!»

»Krokodil!» Obranila se Jennifer.

»Imaš dalje?» Upitala ju je Jessica nadajući se da će ovo još duže potrajati, a ja sam se nadala da neće ovo trajati jer moram učiti. Odvraćaju mi pažnju.

»Ne.» Jenn je slegnula ramenima.

»Ajmo onda gledati dalje..»

«Ajde.»

»OMG.»

Uzdahnula sam. Sparina nas je okruživala. Bilo mi je teško razmišljati, tlak je bio nepodnošljiv. Ima li to ikakve veze s magijom, nisam imala pojma. Željela sam impresionirati Harrya. Impresionirati sebe. Ja ovo mogu naučiti. Radila sam i učila teže stvari. Najteže se koncentrirati. Promatrala sam bijele stranice s crnim brojnim slovima koja su se, kad bih ih svaki put pogledala, množila i imala sam dojam kao da tih zakona ima sve više i više. Podbočila sam laktove na stol i naslonila bradu na desni dlan. Duboko sam uzdahnula i izdahnula. 'Nemoj biti nervozna', uporno sam si ponavljala.

»Alexandra, opusti se. Sve će biti ok. Samo ti uči.» Osjetila sam toplu ruku na leđima. Okrenula sam se. To je bila Katherine. Pokušala me smiriti i ohrabriti. Njeni tanki, mekani prsti su prelazili preko cijelog područja mojih leđa.

»Moraš učiti po redu.» Odzvonio mi je Jenniferin glas. Što? Hladnokrvno je to 'otpilila' i nastavila gledati film kao da je to samo tako lako naučiti sve zakone koji mi sigurno neće trebati. Katherine, Jess i ja smo je pogledale istovremeno nadajući se da se šalila.

»Šta?» Jedva sam uspjela iscijediti iz sebe. Uvijek možeš nešto naštrebati, ali znati ih po redu, po brojevima. E, to je ljudski nemoguće.

»Tako svi moraju.» Promrmljala je Jennifer ne skrećući previše pažnju na nas začuđene.

»A shit!» Uskliknula sam te spustila lice na otvorenu knjigu.



«OK, ljudi...smirite se malo..sve ćemo učiti..» Katherine je krenula spašavati stvar. Što im to uopće znači ako sam ja ta koja moram znati. Namrštila sam se.

»Ne zajebavaj me, Kath.» Jennifer ju je pogledala sigurno misleći da se šali. Mislim da Jenn i knjiga nisu najbolji prijatelji. Sjedila sam na crnom stolcu koji se da okretati, ako znate na što mislim. One uredske stolice.

«Jennifer, ti si poznata po tome što voliš učiti.» Promrmljala je zamišljeno s malim osmijehom Jessica koja nije skidala pogled s Panasonic crne plazme.

»Da. Mo'š misliti.» Odvratila je Jennifer poigravajući se pramenima svoje tamne i ravne smeđe kose. Jennifer mi se oduvijek činila kao jedna od onih popularnijih cura koje se druže s 'luzerima' samo ako im zatreba domaća zadaća ili referat. Možda sam bila u krivu, ali stekla sam takav dojam.

»Ako nisi ništa radila u svom 'ljudskom' životu, to ne znači da tako mora ostati i u ovom drugom.» Katherine je zakolutala očima jer je bila najmudrija. Poznavale su se jako dugo. Usudila bih se reći da su bile poput sestara. Kao što je meni bila Victoria. Je*em ti život! Uvijek Bog mora uzeti anđela. Uvijek. One najbolje osobe.

»Aj Kata, šta sad opet glumiš tu nekakvog mudrog popa?» Upitala ju je pomalo drsko Jennifer. Jenn nešto skriva ili ja gledam previše akcijskih filmova. Trenutno ne znam u što da vjerujem. Sve je smješano.

«Ništa ja ne glumim.» Ubrzo je odgovorila Katherine sklopivši ruke. Naslonila se na zid jednom stranom, tj. desnim bokom, još uvijek ozbiljnog izraza lica. Stvarno mi želi pomoći.

»Ako ja počnem učiti, onda će početi apokalipsa i svi ćemo pocrkati jer to nije normalno.» Rekla je Jennifer s polusmješkom na licu, a oči su joj 'putovale' mojom sobom lijevo-desno. Ponekad bi i mene pogledala ali uglavnom je zurkala okolo.

»Ti nisi normalna.» Jessica se nasmijala te legla na leđa iz sjedećeg položaja nakon što su počele reklame na TV-u.

»Ne postoji nitko živ tko me vidio s knjigom u rukama.» Jennifer je rekla usmjerenim ozbiljnim pogledom prema nama. Katherine i meni.

»Ajde, Jenn, ne seri, idemo...» Katherine je zucnula i potom smo sve četiri čitale s jednog lista tiho u sebi. Naše glave su bile zbijene, a zraka je gotovo ponestalo. Oduvijek me zanimalo koriste li kisik, ali trenutno se nisam željela zamarati time, već usredotočiti na sve ovo.

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now