Çanlar ve Kuşlar

By valdyraine

14.4K 1.6K 1.5K

BEYEFENDİYE MEKTUPLAR - II ❝Sisli bir gecede pamuklara sarılmıştı bileklerim, ellerim ısınmıştı. Bakışlarımı... More

Prélude
VI-XII
VII-XII
X-XII
XIV-XII
XV-XII
XVIII-XII
XXVI-XII
XXVII-XII
X-I
XIX-I
XXII-I
Virgül
III-II
XXI-II
XIII-III
XXVI-III
VII-IV
XVIII-IV
XV-V
XXIX-V
XVII-VI
XXX-VII & XII-VIII
X-X
XIII-XI
XVI-XI | Final

Epilog

429 41 36
By valdyraine

O gün beni görmemiş olabilirdin. Ağaçların altında değil, odamda uyuyakalmış olsaydım beni hiç görmeyebilirdin. O gece seni görmemiş olabilirdim. Ailemle birlikte operaya değil, son anda ertelenen davete gitmiş olsaydım seni hiç görmeyebilirdim.

Sevmeseydin beni, bir daha hiç sevilmeyebilirdim ve sevmeseydim seni, başka kimseyi sevemeyebilirdim.

Sen de biliyordun bunu, buluşmasaydı ellerimiz, çölden ne farkı kalırdı denizlerin? Kavuşmasaydı gözlerimiz, tekrar duyulur muydu sesim yahut gölgesi satırlara işler miydi sözcüklerin?

İkimiz de biliyoruz kalplerimizin birbirine ait olduğunu ve tam da bu sebeple seneler önce ruhlarımız birbirine sıkıca tutundu. Bugün ise tam on sekiz yıl oldu.

Keder dolu bir günde üzerimize örtülen fırtınadan kaçarken doğumuyla bize en huzurlu sığınağı bahşeden kızımız "Haydi anne, anlat hikayenizi bize," dediği için gösterdim ona hatıralarımızı ve o da okumaya başladı bütün mektupları. Çok geçmeden ikizi olan en büyük oğlumuz da bize katıldı, sonra diğer kardeşleri de yanımda yerlerini aldı.

En nihayetinde bütün mektuplar sona erdiğinde hepsi yanı başımda parıldayan gözlerle bana bakarken gülümsedim ve yanımda oturan sana çevirdim bakışlarımı. Elimi tuttun tebessümünü büyütürken, her zaman olduğu gibi sevgiyle kaşımın üzerinden uğurladın beyazlar düşen saç tutamlarını ve etrafımızı saran çocuklarımıza bakıp "Evet, işte şimdi bütün hikâyeyi biliyorsunuz," dedin.

Parmaklarım sıkılaştı avucunda ve yanıma çağırdım bakışlarını. Bir lahza içinde göğsümde hissetim kalp atışını, ruhum ilk günkü heyecanla titrerken "Hayır, hepsini değil," diye cevap verdim.

"Yalnızca başlangıcını."


*18 yaşıma armağan.
beyefendiye mektuplar, 2015 - 2021.

Continue Reading

You'll Also Like

1.3K 656 31
Jeolog profesör Luca Ozario, yapılan bir keşfi fırsat bilip kendini öne çıkarınca yeni kurulan bir araştırma merkezine davet edilir. Alp Dağları'nın...
Heykeltıraş By gigi

Mystery / Thriller

2.5K 395 14
[TAMAMLANDI][DÜZENLENİYOR] Yaratmak, karanlığın en derin köşelerinde gizlenen bir kalıptır. Hangi karanlık düşüncelerle yoğrulduğuna bağlı olarak, in...
72.9K 6.7K 26
"seni ben yaratmıştım. gerçek değildin." Haziran2016.
1M 43K 41
0545* Sizi "MAFYA" adlı gruba ekledi #Romantizm kategorisinde 1.Sıra✨ #3Ay kategorisinde 1.Sıra✨ #Siyah kategorisinde 1.Sıra✨ #Esir kategorisinde 1.S...