•28

570 33 6
                                    

V tu chvíli jsem začala usínat. Po dlouhé době jsem se cítila v bezpečí. Bohužel jen do chvíle, než se celým světem ozvala hlasitá rána.

***

Chtěla jsem se zvednout, ale pevné paže objímaly mé tělo natolik pevně na to, abych mohla vstát.

,,Kocoure, vzbuď se!" zatřásla jsem s jeho rukou.

Pomalu povolil sevření a zmateně zamrkal. Vlasy měl ležérně rozházené, na tváři se mu objevil malý úsměv.

,,Takže ses mi nezdála, má dámo." zašeptal a chytl mou ruku. Sklopila jsem pohled k zemi a snažila se zakrýt rudnutí mých tváři.

Jenomže vtom se znovu ozvala tatáž rána. Ostatní se probudili taky.

,,Lišaj?" zeptal se Kocour. Rozeběhla jsem se ven. Jeskyně byla na kopci, takže se před námi rozprostírala skoro celá země. Spadla mi brada. Svět, který byl jindy tolik krásný se hroutil.

Obloha byla zatažená a vypadalo, že se za chvíli spustí déšť. Foukal natolik silný vítr, že listí z podzimní části dolétalo až sem. Silně zahřmělo a blesky sršily z oblohy, strefily několik stromů, které se zlomily a vyšlehly z nich zlatavé plameny ohně.

Země se třásla až jsem malém ztratila rovnováhu, ale z obou stran mě někdo podržel. Ohlédla jsem se na osoby, které mi svíraly paže. Alya a Kocour stáli každý z jedné strany a vedle nich stali ostatní.

,,Co se to děje?" zeptal se Luka.

,,Lišaj se sem snaží dostat, ale ochranná vrstva země slábne, bojím se, že tento svět už dlouho nevydrží..." řekla jsem vyděšeně.

,,Musíme jít do hry a porazit je."

,,První hra je na místě, kde jste se do světa dostali původně."

***

Uplynuly dva týdny, tudíž další tři hodiny v Paříži. Zrovna jsme bojovali znovu proti Lady Wi-Fi. Zbývaly nám každému dva životy a doteď jsme nepřišli na to, jak jí porazit. Každou chvíli se situace v Kwamii - tak jsme tento svět pojmenovali- zhoršovala.

Záře znovu zasáhla mé tělo a já jen zavřela oči. Zvedla jsem se ze země a podívala se na zápěstí. Jedna.

,,Nemáme proti ní šanci." dupla si Chloe.

,,Chloe má pravdu, ať se snažíme dělat cokoliv, vždy nás nějak dostane." řekl Luka.

,,Jenomže pokud nepřijdeme na to, jak porazit padoucha, dojdou nám životy a i kdyby nám nedocházeli životy, svět tady se zhroutí." řekla zamyšleně Alya.

,,Musíme vymyslet co nejlepší plán."

,,A jste si jistí, že to není jen Lišajova další past?" zamumlala Chloe, všichni jsme ztichli jako bychom se nad tím zamýšleli, ale nakonec jsme to zamítli a začali vymýšlet plán.

***

Seděli jsme v jeskyni, zatímco venku panovala bouře, lilo jako z konve a vyjít ven byť na pár sekund znamenalo být promočený na kost. Už to byl měsíc co ostatní dorazili sem, takže v Paříži na hodinách odbíjela půlnoc.

Chci tančit jenom s tebouWhere stories live. Discover now