14.

1.6K 85 2
                                    

Det första jag ser när jag kliver in i danssalen är Felix. Jag vet inte om det är ett sammanträffande eller om min blick helt enkelt dras till honom vart han än befinner sig. Han lägger snabbt märke till mig också och ger mig ett brett leende genom spegeln. Jag besvarar leendet samtidigt som jag lägger ifrån mig väskan.

"Tja grabbar"

Säger jag högt och både Omar och Ogge rycker till när dem hör min röst. Har de ens någon aning om att jag precis kom in i rummet?

"Tja Oscar"

Mumlar Ogge och ger mig en snabb bro hug. Han verkar lite nedstämd och undviker min blick. Jag går sedan fram till Omar och ger även honom en bro hug.

Omar som vanligtvis sprudlar av energi ger mig ett snett leende innan han snabbt tittar bort. Han ser trött ut och för en gångs skull hänger hans hår livlöst istället för att vara snyggt stylat som det vanligtvis är.

Jag ger dem båda en bekymrad blick men deras fokus är inte längre riktad mot mig och inte heller varandra utan både ser ut att vara uppe i sin egna lilla värld.

Felix avbryter snabbt mina bekymrade tankar genom att omfamna mig i en ordentlig kram. Jag rycker överraskat till innan jag snabbt omfamnar honom tillbaka.

"Är allt som det ska?"

Viskar han i mitt öra innan han släpper taget om mig och ger mig en bekymrad blick.

"Jag tror du behöver fråga dem samma fråga"

Svarar jag tyst och nickar menande åt Ogges och Omars håll. Hans blick sveper över dem innan han tittar på mig med en bekymrad blick som matchar min egen.

"Grabbar är allt okej?"

Säger han högt och vänder sig åt deras håll. De båda tittar upp samtidigt och ger varandra en snabb blick innan Omar nervöst drar en hand genom håret.

"Jadå, vi är bara lite trötta. Vi satt uppe halva natten och spela FIFA"

Säger han och skrattar till. Ogge tittar först bara på honom innan även han stämmer in i ett stelt skratt. Omar ger honom sedan en lång blick och han instämmer snart.

"Haha ja men jag vann, så det var värt det"

Säger han högt och ler stort. Omar ger honom ett snett leende innan han vänder sig till mig och himlar med ögonen och pekar på Ogge. Både jag och Felix skrattar till och skakar på huvudet åt Ogge innan vi riktar uppmärksamheten åt varandra igen.

Felix ger mig ett snabbt leende innan han vänder sig mot spegeln.

"Ska vi köra igång eller?"

Säger han högt så att vi alla hör.

"Ehh...jag måste bara fixa en sak, kom Ogge!"

Säger Omar stressat och drar i Ogges tröja så att han följer efter Omar ut ur danssalen.

Både jag och Felix tittar chockat efter dem.

"Jaha då är det bara du och jag då"

Säger Felix efter en stund och blinkar åt mig när jag möter hans gröna ögon. Mina kinder blir genast en nyans rödare och mitt hjärta bankar hårdare.

Bara han och jag.

-------
Hoppas att ni får en härlig dag! :)

Xx, Nad

97 ways, 97 daysWhere stories live. Discover now