1.

3.4K 102 8
                                    

"Haha halfway in!"

Ropar Felix ut och visar mig meddelandet på snapchat som han fått av någon stackars tjej. Jag himlar bara med ögonen åt honom innan jag återgår till min telefon. Jag hinner inte mer än scrolla ner några tweets innan han skrattar till högt och självsäkert.

"Mission complete!!"

Säger han högt och visar smset med tid och plats för en dejt med tjejen från snapchat.

Omar böjer sig ner över mig för att kunna se vad som står på Felix telefon. Han ger ifrån sig ett tjut som ringer i öronen och ger Felix en high five. Ogge bara skakar på huvudet åt dem innan han återigen drar på sig hörlurarna och återgår till sin musik.

Själv suckar jag djupt och Felix tittar upp på mig.

"Va är de Oscar? Svartsjuk?"

Frågar han och blinkar med ena ögat mot mig. Jag flinar bara och himlar med ögonen.

Felix reser sig snart upp ur soffan och går iväg med telefonen tryckt mot örat. Jag följer honom med blicken där han går och försvinner genast i andra tankar.

Felix:
"Jajamen, dejt på fredag. Alltså klarade jag utmaningen denna gången också! Ni får fan komma med lite svårare grejer snart, det börjar ju bli lite för lätt"

Säger jag självsäkert in i telefonen och flinar stort.

"Okej jag kommer om 20, ska bara meddela boysen"

Säger jag snabbt som svar innan jag lägger på och stoppar mobilen i bakfickan. På vägen in i vardagsrummet igen stannar jag till vid en spegel och drar handen genom håret innan jag placerar kepsen över det som vanligt. Jag ler mot min spegelbild och går vidare in mot vardagsrummet.

Inne i vardagsrummet sitter Ogge och Omar bredvid varandra i soffan med uppmärksamheten riktad mot Oscar som står upp framför dem.

Jag granskar dem förvånat och stannar upp.

"Va händer grabbar?"

Säger jag och alla tre vänder sina blickar åt mitt håll.

"Jag måste berätta en sak, sätt dig ner Felix"

Säger Oscar med en låg men nervös röst. Jag blir lite orolig men gör ändå som han säger. Jag slår mig ner bredvid Omar och tittar upp på Oscar som tar ett andetag för att samla sig.

"Jo grabbar, jag har inte vetat om det så länge men jag har varit nervös över att säga något. Ni får inte ta det på fel sätt, jag är fortfarande samma Oscar och jag vill inte att ni behandlar mig annorlunda på något sätt."

Säger han snabbt och jag möter snabbt hans nervösa blick och ger honom ett litet leende som ett tecken på att han ska fortsätta.

"Jag är gay"

Säger han snabbt och biter sig nervöst i läppen medan han väntar på våra reaktioner.

Ogge är den första att reagera.

"Som du sa, du är fortfarande samma Oscar och jag tycker att det är grymt modigt av dig att berätta det. Vi kommer alltid att vara bröder, det här förändrar ingenting"

Säger han och jag ser att Oscar lättat andas ut. Jag och Omar är snabba att hålla med och Omar reser sig snabbt upp.

"Gruppkram!!!"

Skriker han innan han attackerar Oscar med en kram och jag och Ogge kommer skrattandes efter och omfamnar dem båda.

-------
Så här är första kapitlet på min nya story 97 ways, 97 days!

Man kommer förstå mer i nästa kapitel! :)

Hoppas att ni tycker om den! :)

Xx, Nad.

97 ways, 97 daysजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें