3. Bölüm: Doğruluk Mu Cesaret Mi?

792 309 182
                                    

Pinhani - Dön Bak Dünyaya

Keyifli okumalar...
__________________________________

3. Bölüm: Doğruluk Mu Cesaret Mi?

Ben artık eski Beste değildim. Artık sadece kendim için değil, o beni terslemeye devam etse de etmese de ben onun için, Eren için savaşacaktım. Onu üzen şeyleri bir bir bulup ortadan kaldıracaktım.

Ben artık önceden olduğu gibi gittiğiniz herhangi bir kafede ya da okulda görebileceğiniz sıkıcı tiplerden de değildim. Ben artık yaşamaktan keyif alacak ve yaşamaktan keyif almayanların da keyif almasını sağlayacaktım.

***

Eren'le konuştuktan sonra onunla birlikte tekrar sınıfa dönmüştük. Ben Eren'in önünden sınıfa girdim ve tam yerime oturacaktım ki birisi yine kolumdan tuttu. Arkamı döndüğümde beni tutan kişinin bu sefer Doruk olduğunu gördüm.

Çok uzun olmayan koyu kahve saçlarını eliyle başının arkasına atıp sanki aşırı havalı biriymiş gibi simsiyah gözlerini kocaman açmış bana bakıyordu. Ben kaşlarımı çatmış bir açıklama yapmasını beklerken boş boş yüzüme bakmaya devam ediyordu.

Biraz daha bekledikten sonra sadece "Beste." dedi.

Ben devam etmesini beklerken böyle olmayacağını düşünüp "Konuşacak mısın artık?" dedim.

Benim sözümden sonra ne yaptığının farkına varmış olacak ki kolumu bıraktı ve normale döndükten sonra konuşmaya başladı. "Ben iyi misin diye soracaktım."

Bir an şaşırdım. İyiydim ama iyi olmamam için bir sebep yoktu. "İyiyim de neden soruyorsun bunu?"

Bir süre bana baktı ve rahatsız edici derecede fazla jest kullanarak "Eren seni kolundan tutup götürünce merak ettim. Sınıfa da sinirli bir şekilde girince sormak istedim." dedi.

Başımı salladım ve "Merak etme bir şey yok." dedim.

Doruk bana biraz yaklaşıp "Eğer sana bir şey yaptıysa bana söyle. Onun sana zarar vermesine asla izi vermem." dedi.

Sözlerine çok sinirlenmiştim. Ben kendimi koruyabilirdim! Bir adım geri çekildim ve derin bir nefes aldıktan sonra "Bana bir şey yapmadı. Hem yapmış olsa bile bunu neden sana söyleyeyim?" dedim.

O da biraz durduktan sonra bir anda arkasını döndü ve sırasında oturmuş defterine bir şeyler karalayan Eren'in yanına gitti.

Kısa bir süre Eren'e baktı ve "Ne dedin lan kıza? Tehdit ettin değil mi?" diye resmen bağırdı.

Doruk'un söylediklerinden sonra Eren sakince başını kaldırıp önce bana daha sonra Doruk'a baktı ve hiçbir tepki göstermeden önündeki defteri karalamaya devam etti.

Eren'in bu tepkisine çok sinirlenen Doruk kısa bir süre durduktan sonra bağırmaya başladı. "Arkadaşlar! Biraz önce bu şerefsiz Eren, Beste'ye bir şey yaptı ve kimseye söylememesi için tehdit etti. O da korktuğu için bir şey söylemiyor."

Sen kim köpek ya!

Doruk'un bu sözünden sonra Eren dışında herkes ağzı açık bir şekilde Doruk'a bakmaya başladı. Eren'in çok sinirlendiği belliydi. Yüzü kızarmıştı ve damarları görünür hale gelmişti. Özellikle de şakaklarındaki damarlar patlayacak gibiydi.

Ama yine sinirine yenilmeyip hiçbir şey söylemedi ve defteriyle ilgilenmeye devam etti. Bu duruma artık dayanamayan Doruk hiç düşünmeden Eren'in defterini aldı ve defteri sallayarak içindeki kağıtları döküp defteri de yere fırlattı.

Yıldızlara Benziyorsun Where stories live. Discover now