19. BÖLÜM-D

192 127 16
                                    


Sigaramı arka cebimden çıkardım, paketten bir dal sigara çekip Burak'ı aradım. Burak bilgisayar işlerinden iyi anlardı, eğer bir şey yapacaksam ağzı sıkı biri tarafından yardım almalıydım öyle değil mi?

Sigaramdan ardı ardında birkaç fırt çekip üçüncü çalışta telefona cevap veren Burak'ı yanıtladım.

"Alo?"

"Napıyon lan?"

"Benimkiyleyim!" Acaba bu kelime bir gün dudaklarımdan çıkacak mıydı?

"Ben de!" Kahkaha attı, gülümsedim. Ufak bir hışırtıdan sonra araba kapanma sesi duyuldu ardından tiz bir çığlık. "Ne demek ben de! Bu saatte Tuana ile misin? Buna ölsem de inanmam!"

"Olum hemen fesatlaşma lan, onunlayım ama evde Nihan, Toprak ve Ucube de var!" 'Ucube' lakabını ona takan kişi aslında Berat'tı ama biz de ilk başta adını bilmediğimizden onun hakkında konuşurken hep Ucube diyorduk ve dil alışkanlığı olmuştu.

"Şaka yapıyorsun! Ne işi var lan o Ucubenin sizin yanınızda?"

"Olum ders çalışmak için Tuana bize geldi, millet yanlış anlamasın diye de Nihan ve sizi de çağıralım dedik sen açmadın telefonu, Toprak da onu da çağırmış her halde. Bilmiyorum da ben sizsiz burada çok sıkılacakmışım gibi geliyor. Hem de Tazmanyam olmasına rağmen, seninkini ekip Mert'i de alıp gelemez misin?" Sıkılacağımı cidden anlamış olmalıydı çünkü Aksen ile küçük bir tartışmaya girmişti. Ne gıcık bir kız, arkadaşlarımın yanındaki kızları; Tuana'nın etrafındaki erkekleri nedense hiç sevmiyordum ya da hepsine sadece kıl oluyordum, bir kaşık suda boğmak istiyordum.

"Ya Deniz Efe, bu salak salak şeyler hep senin başının altından çıkıyor! Kırk yılda bir beni güzel bir yere getiriyor onu da sen mahvetme!"

"Kapat Allah'ın cezası Burak kapat! Sizin aşkınızın alnını bok böceği karışlasın Burak, kapat!" Onun kapatmasını beklemeden aramayı sonlandırıp Mert'i aradım. Belki fikrini değiştirirdi!

"Efendim babba?"

"Nabıyon la?"

"Napam, ayaklarımı uzatmışım sehpanın üstüne babamla maç seyrediyorum!" Sesinden yalan akıyordu, arkadan annesinin sesi geldi "Paşam bak bu kız şu yakışıklı çocuğu abisi ile aldatmış işte, sonra da hamile kalmış! Şimdi de çocuğun o yakışıklı çocuktan olduğunu söylüyor ama hepsi mavra!" biten sigaranın yerine yenisini yakmış ve iki fırt çekmiştim, annesinin dediklerine kahkaha atarken Mert'te annesini uyarıyordu. "Anne bir sessiz ol ya!"

"Olum bare adam gibi doğruyu söyle, sanki annenle Fatmagülün Suçu Ne'yi izlediğini bilmiyoruz!" Dediğimde "Olum onu izlemiyoruz ki, başka bir dizi izliyoruz!" dediğinde ne dediğini sonradan fark edip "Aman seni de televizyon kumandasının annemin eline geçeceği zamanı da (ˆ+%&ˆ+&)..." diye ekledi.

"Küfür edeceğine bize gel de sınava çalışalım, yarın milletten kopya dilenirsin!"

"Olum yok ya, ne sınavı. Hem Tuana'yla konuştum ben, Nihan'da gelecekmiş; hayatta gelmem onun olduğu ortama!"

"Yarın okula geleceksin ama?"

"Devamsızlık hakkım olsaydı gelmezdim!"

"İyi lan kapat sen de işin düşecek nasıl olsa! Deniz bana kopya ver kimya sınavında dersin sen!"

"Verme lan (🤬) o sınava çalışmayanın da (🤬) o sınavdan geçmeyenin de (🤬)!"

"Kapat lan gereksiz!" Yine onun kapatmasına izin vermeden ekledim. "Anana da selamımı ilet, Adını Feriha Koydum'un sezonunu da izletsin sana! Anca aklın başına gelir!"

KANKAŞK - KALBİME FISILDAWhere stories live. Discover now