26 - "İftira"

583 22 0
                                    

Yeni bir bir güne odamın dışından gelen seslerle uyandım.yataktan inip kapıyı açtım. Genco ve Gözde kapının önünde atışıyordu. Gözde elini kaldırmış Genco'ya atacağı tokatı gösteriyordu Genco ise ellerini önünde birleştirmiş  Gözde'ye yalvaran gözlerle bakıyordu.

"Hayır diyorum sana, olmaz!" Diye fısıldadı Gözde.

"Günaydın!" Dedim bu kargaşayı bitirmek adına. Gözde havada kalan elini indirip Genco'ya irileştirdiği gözleriyle kaşlarını kaldırdı. Genco gülümseyip ilk karşılamayı o verdi.

"Günaydın Zeynep!"

"Günaydın kuzum. Nasılsın?"

"İyi görünüyor. Gel Zeynep ben acıktım!" Alelacele konuşmasını bitiren Genco elimden tutup Gözde'yi arkada bırakarak kahvaltı masasına çekiştirdi. Masanın en başında oturan Tarık, bizi görünce omzunu silkerek çatalını kahvaltı tabağındaki bir dilim peynire batırıp ağzına koydu. Üzerimizden bir salise bile ayırmadığı gözlerine eş olarak sinsi gülümsemesini de geri çekmiyordu. Kaşlarım çatılı ona baktığım sırada Gözde karşımdaki yerini aldı. Ve hemen yanındaki sandalyede ise hala düşüncelere dalmış Ali...
Sol tarafımda oturan Genco kahvaltı tabağıma özenle salam, peynir, zeytin koyuyordu. Tarık'ın bu itici davranışlarının sebebi Genco benimle ilgileniyor diye yapıyordu. Bu nasıl bir zihniyet o bir öğretmen hemde benim öğretmenim.
Sabah sabah burnuma dolan omletin kokusuyla miğde bulantım yeniden nüksetti. Sandalyemi arkaya iterek kalktım. Koşar adım odama, lavaboya girdim. Arkamdan gelen ayak seslerine aldırmadan öğürmeye başladım ki gelenin Gözde olmadığını görünceye kadar.  Tarık, Genco ve Ali! Utandım.
Üç erkek arkamda durmuş ikisi endişeyle beni izlerken Tarık, boş boş bakıyordu. Gözde ise ortada yoktu yada boş yer bulamamıştı.

"Lütfen gider misiniz?" Dedim  zoraki çıkan sesimle.

"Beyler hadi çıkıyoruz! Abi hadi!" Ali onları odanın dışına yönlendirirken kendisi geri döndü.

"Zeynep..."

"Ali lütfen çık!" Dedim tekrar bir öğürme gelirken

"Ta - mam!" Dedi bir dağı devirebilecek güçte nefesini bırakırken, başını salladı. Ali çıkarken tekrar eden öğürmelerim son bulmadan aynı şiddetini koruyordu. Dün ağzıma koymadığım bir lokmayla bugün duyduğum yumurta kokusu içimde olanıda çıkarmama yetmişti.
Ağzımı su ile çalkalayıp yüzüme vurduğum su biraz rahatlamama yardımcı oldu. Ağzımı kağıt havluyla silip kapıya geldim. Kiliti iki kez çevirip yatağıma uzandım. Yorganı üzerime çektim üşüyor ve titriyordum. Halsizce gözlerim kapanırken kendimi uykunun kollarına bıraktım.

****     ****     ****

Başucumda oturan Gözde, yanında endişeli gözlerle beni izleyen Genco ve Ali vardı.

"Uyandı!" Dedi kimden geldiğini anlamadığım ses.

"Ateşi düşmüş." Dedi Gözde elini alnıdan çekti sevinç dolu sesiyle.

"Kuzum, iyi misin?" Yatakta oturur pozisyona geldim başımı sallayıp etrafıma baktım. O yoktu bir insan hiç mi merak etmez, üzülmez?

"Biraz önce o'da buradaydı." Dedi Gözde. Genco odadan hızla kapıyı çarptı çıktı.

"Kim?" Dedim anlamamış gibi yaparken. Gözde dudaklarını birbirine bastırıp gülümsedi.

BABAMIN GÜNAHITahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon