9.fejezet

2.9K 104 1
                                    

- Szerintem ez nagyon csinin állna rajtad.- Kap ki egy fekete lenge kezeslábast Alex.

Már vagy két órája a bevásárló központot járjuk körbe-körbe a ruhatáramat megújítva. Vettem is pár leárazott ínyenc falatot a Zarából, és a Forever 21-ból, arról nem is beszélve, hogy ebben az üzletben vagy egy tucat ruha van a kosaramban. Fel is próbáltam mindegyiket a mellettem eggyel öltöző Alexszel, aki szintén talált pár remek trikót. Kicsit fáj a szívem a harmincdolláros ruhadarabért, de megveszem, mert hihetetlen jó az anyaga, arról nem is beszélve, hogy első látásra szerelem volt. Persze, más lányok igazi férfival tapasztalják ezt meg, de én egy fekete kezeslábas iránt érezhetek ilyen érzéseket.

- Kész vagy?- Kopogtat Alex. Gyorsan magamrakapom a trikómat, és kislasszézok a három sorttal, két pólóval és a ruhámmal. Alexszel az oldalamon lerohanjuk a kasszás fiút, aki unottan végzi a munkáját. Ezek után beugrunk a fordászatba, ahol elvileg találkozónk van Naomival, aki az elmondása szerint megtanít bennünket, hogy kell igazán vásárolni.

A borbély a  nem érti, mi az a két centi, és megszabadít a fél hajkoronámtól. Aztán amikor szembesülök a fájó igazsággal, hogy alig fedi a mellem a szőke hajvégem, Alex tanácsát kikérve végül levágatom a maradék tincseimet is egészen vállig. A negyvenes éveiben járó csenevész nő megmossa a hajam, így teljesen új átalakuláson megyek át. Új haj, új ruhák, telejsen új külső. Úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer belülről egy hatalmas változáson megyek át a szüleim halála miatt, akkor nem árt, ha teljesen új emberként próbálom összeszedni a romokban heverő életemet.

Aztán betrappat a fodrászatba Naomi a karakteres rózsaszín tincsivel, elővesz egy magazint a dohányasztalról, keresztbeteszi a lábát, és elmerülve olvas a karóraválasztás csinjáról-bínjáról. Alex végig szóval tart a nőiesség elsődleges szabályaival, amit neki sok időbe telt elsajátítania. Leszögezi, hogy soha nem futhatok egy fiú után, mert - Naomi elmondása szerint- egy magzat sem úszik a spermához. Itt-ott a fejbőrömet vakargató nő is belekotyog a témába, vagy csak észrevétlenül elmosolyodik.

- Tizenegyedik.- Folytatja Alex a fordászatban fel-alá járkálva. Amikor kikértem a véleményét a nővé válás alapvető szabályairól, csak lazán lelegyintett annyival, hogy mindneki nő, aki vaginával születik. Most mégis itt tartunk a hajviselés törvényeit ecsetelve, és Alex nem néz ki úgy, mint aki egyhamar tervezi abbahagyni.

Kifizetem a tíz dollárt a vörös hajú fodrásznőnek, majd Naomi újabb pasizós sztorijait hallgatva a következő üzletet szálljuk meg.

...............................................

- Na, és milyen volt a vásárlás?- Hallom már napok óta először Tess hangját telefonon. Már vagy három és fél órája trécselünk, miközben én kilakkoztam a körmeimet, és megszabadítottam az újonnan szerzett ruháimat a címkéktől.

- Te, ne tudd meg, úgy bírom azt a két lányt!- Áradozok.- Alex olyan érett, és kedves, míg Naomi egy teljesen eltérő kaliber! Komplett, mintha valami Disney filmből pottyant volna ki! Elmagyarázta, hogy míg a butuska lányok, mint én és Alex, a drága ruhákat fizetjük ki a Brandy Melville-ben, ő beugrik a plázában lévő Second handbe, és felvásárolja a fél boltot pár fillérért. És képzeld, eddig sosem vonzottak nagyon a turik, de Naominak anyira igaza volt, mert olyan tuti cuccokat halásztam ki két dollárért fejenként! Odalennél érte!

- Erről jut eszembe! Nem hiszed el, kit láttam az előbb egy lánnyal!- Suttog izgatottan Tess.

-Kicsodát?- Kelti fel az érdeklődésem.

- Tomot, Valeryvel. Kézenfogva sétáltak a parkban.

Lehervad a fejemről a mosoly. Hidegen és élettelenül bámulom az előttem haverő fehér paplant. Hallom, ahogy Tess önfeledten duruzsolja a randevújuk részleteit, de fülem meg sem hallja őt. Minden érzelem kiszökik az arcomból.

Kissed by the ocean {H. S.} BefejezettWhere stories live. Discover now