62-Bir Sorun

310 28 15
                                    


KEYİFLİ OKUMALAR

-


Burçin ve Sarpın nikahı kıyılmış ve takılar için büyük bir alana geçilmişti.

Biz hala şaşkındık. Burçine Berenin ve Bestenin burada olduğunu söyleyecek fırsatım olmamıştı. Kendisi eninde sonunda fark edecekti ne de olsa. Devrimle şaşkın bakışlarımızı Beste ve Berende gezdiriyorduk. O kadar şaşkındım ki. Bir yanım ise öfke dolmuştu. Neden hep karşımıza çıkmak zorundaydı ki? Onu buraya kim çağırmıştı? Berenin benim en büyük düşmanımla ne işi vardı?

"Burçin mi davet etti?" dedi Devrim dişlerinin arasından.

"Besteyle alakaları yok ki."

"Bereni davet etti ama." dedi. "Berende yanında bir misafirler gelmiş."

Devrim tam oturduğu yerden kalkacaktı kı onu tuttum. "Devrim şimdi sırası değil." dedim. "Tatsızlık çıkmasın."

Boynunda ki damarlar kendilerini belli etmişti. Çok sinirliydi. Gözlerinden ateş fışkırıyordu. Ona, Berenden ikinci ihanet de gelmişti.

O benim en yakın arkadaşlarımdan biriyken şuan onu tanıyamıyordum bile. Bunu bize nasıl yapabilmişti?

Gözlerimi bir an bile o tarafa çevirmedim. "Neden hala buradalar?" diye sordum.

Devrim dişlerinin arasından"Bizi rahatsız etmek için." dedi. "Ben daha fazla dayanamayacağım."

Hızla Beste ve Berenin durdukları yöne yürümeye başladı. Bende arkasından koşar adımlarla ilerledim. Şuan tatsızlık çıkması en son istediğim şeydi ama Devrimi durduramayacak gibiydim.

"Ne işin var senin burada?" dedi Devrim Besteye. Sonra öfkeli bakışları Berene döndü. "Sen bu kadınla ne halt ettiğini sanıyorsun Beren?"

Beste ufak bir kahkaha attı. "Burçin için buradayız Devrim." dedi. "Ama bende seni gördüğüme sevindim."

"Davetli listesinde adın olduğunu sanmıyorum."

Berenin korkak bakışları Devrimin üzerinde geziniyordu. "Bu kadının bize yaşattıklarını bilmiyor musun sen?" dedim. "Nasıl bir insan oldun sen Beren?"

"Yanlış arkadaş seçimleri yaptım dediğinde sana hak vermiştim ya Beren." diyerek söze girdi Beste. "Bugün bir kez daha hak veriyorum. Gerçekten yanlış arkadaş seçimi."

Hayal kırıklığına uğramıştım. Bakışlarımı Berende dolaştırdım. O ise bizim suratımıza bakmıyordu. "Gidelim Beste." dedi sadece.

"Ama daha Burçine hayırlı olsun demedik ki."

"Gidelim dedim Beste."

"Peki tatlım. Sen nasıl istersen öyle olsun."

Devrim tiksintili dolu bakışlarını Berende gezdirdi. "Yazıklar olsun." dedi. "Seni asla affetmeyeceğim."

Beren son kez bize baktı. Gözleri soğuk bakıyordu. Biz ona göre yabancı insanlarmış gibi bakıyordu. Ne olmuştu ona böyle? Eski Beren neredeydi?

"Sonra yine görüşeceğiz Devrim." dedi. "İstanbulda."

İstanbula taşındığımızı Berenden öğrenmiş olmalıydı. Ya tekrardan bizi ayırmaya çalışmak için hain planlara kalkarsa? Besteden korkuyordum.

Devrim öfkeyle Besteye bir adım attı ve işaret parmağını ona doğru salladı."Hayatımızdan uzak dur Beste! Bu sana son ikazım. Yoksa senin için kötü olacak."

Beste cevap vermedi. Onun yerine kıkırdadı. Kibirli bakışları benim üzerimde gezdi. Sonrasında ise ikisi birlikte dış kapıya doğru yürüyerek çıktılar.

OLANAKSIZ  #wattys2019Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin