43.Bölüm

71 6 4
                                    

Multimedia:Defne
Keyifli okumalar🌸
~~~~~~
1 hafta sonra

"Eylül? Sence sevgilimin kardeşiyle tanışmaya giderken cebimde bir sürü naneli şeker taşımam ne kadar mantıklı bir fikir?"dedim kafa karışıklığı dolu ifadem ve çatık kaşlarımla Eylül'e bakarak.

O günün üzerinden bir hafta geçmişti. Bu bir hafta içerisinde Mert, Burak, Eylül, Zeynep, hatta Atakan ve Yağız'ın da desteğiyle kendimi çok daha iyi hissediyordum. Olanlar benim için artık kötü anılardan fazlası değildi. Gerçi babam hala toparlanamamıştı ve iki haftalığına köye gitmek için bizden izin almıştı. Ama geldiğinde iyi olacağını bildiğim için rahattım.

Ve evet, sevgilim demiştim çünkü ben sırf bunun için teklife gerek duymamıştım. Hislerimiz karşılıklıydı ve bu da benim için yeterliydi.

Ayrıca bugün Burak'ın kardeşi Duru'yla tanışmaya gidecektim. Eylül her ne kadar benimle gelmek isteyip 'Tek başına gidersen o küçük şıllık seni parçalar.' Dese de Zeynep ona sahip çıkmıştı.

Çıkmasa ne olurdu bilemiyorum.

"Defnoş. Sana diyorum ki burada tecrübe konuşuyor. Şu naneli şekerleri cebine at ve o küçük fare kötü bir şey yaparsa kullan."dediğinde garip bakışlarımı Zeynep'e çevirdim. Bana bakıp göz kırptığında rahatlamıştım doğrusu.

Çünkü bu ben hallederim demekti.

"Eylül? Biz seninle çizgifilm izlemeye gidelim mi?"dedi Zeynep bana gülümseyip Eylül'ü kolundan çekiştirirken. Deli yahu.

Sırıtarak üzerimdeki örgü kazağı ve saçımdaki bandanayı son kez kontrol ettim. Havalar yavaş yavaş ısınmaya başlamıştı ama kazak demek rahat kıyafet demekti. Ve bu yüzden de sıcaktan eriyene kadar kazak giyebilirdim.

Son kez Zeynep'e gideceğimi haber verdikten sonra kapıyı açıp çıktım. Neden Eylül'e haber vermedin demeyin, çünkü o çizgifilm izlerken ölsem duymaz beni.

Öyle de şirin bir şey işte.

Görüşmeye karar verdiğimiz yer bizim evin yakınlarındaki o parktı. Hani şu sürekli bir şeyler olan, iyi ya da kötü bir sürü anı biriktirdiğim o park. Ve evet, biraz gerizekalılığımdan biraz da heyecanımdan yaklaşık 40 dakika erken gelmiştim. Aman yahu, ne demişler? Erken gelen yol alır.

Yoksa başka bir şey miydi o?

Erken gelmiş olmam bir anlık-böyle birkaç saniye falan-saçma gelse de omuz silktim ve telefonumu çıkarıp Eylül'ün açtığı gruba girdim. Dedikodu zamanı.

Defne:Sıkıldım.

Defne:Hadi beni eğlendirin.

Maymun Aşkım:Sirk maymunu muyuz kızım biz?

Defne:Sirk olmasa da maymunsunuz.

Defne:Hadi beni eğlendirin.

Maymunum:Gerizekalı sürüngen seni.

Maymunum:Ne oldu küçük velet seni alt mı etti?

Defne:Kız senin çocuklarla sorunun ne?

Maymunum:Sevmiyorum işte bana ne bana ne.

Maymunum:Nerede görsem kolumu kemirip bana işkence ediyorlar.

Defne:Korkuyorum demiyorsun da.

Maymunum:Defnooooş.

Maymunum:Bak elim çarpar inekli fotoğrafın eniştemize gider falan.

Kar Tanesi/YarıTextingHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin