20. Fejezet

60 8 0
                                    

Lakota/Luciána/Hold:

    -Gyűljön körém minden farkas.- szólt Moha. Lakota nemrég tért vissza egy hosszú útról, Bagoly, Villám és Kakukkfűvel. Nem igazán volt kedve felkelni, de amikor eszébe jutott, hogy mi fog történni ki sietett. Észrevette, ahogy Hó büszkén figyeli kölykeit. Még egyszer elkezdte nyalogatni Körömvirág bundáját, miután a fején nem akart lelapulni a szőr.

-Anya, meg tudom magamnak csinálni.- húzódott el anyjától Körömvirág és lerázta anyját magáról.

-Rendben, de ne felejtsd hogy ma sokan másan is megkapják a rangjukat.- mondta Hó mire Lakota halkan felnevetett, és leült Éjjel és Fű közé. Fű biccentett Lakotának, míg Éjjel felé fordult.

-Végre kevesebb lesz a kölyök, és tudnak segíteni a falkának.- jegyezte meg szórakozottan. Lakota bólintott

-Ezen a napon több kölykünk is megkapja a rangját és Szén teljes falkatag lesz. Szén, rengeteget tanultál Nyírfátol, és átmentél a vizsgáján amit felállított. Mostantól teljes falkatag vagy! Róka lépj elém. Te mindig erős és magabiztos voltál, harcos leszel a mentorod pedig Vihar lesz. Rózsa, mindig együttérző és elszánt voltál, gyógyító leszel, mentorod pedig Patak lesz. Körömvirág, mindig fürge és okos voltál, vadász leszel. Mentorodnak Szént jelölöm ki, aki jóllehet még csak most lett vadász, biztos vagyok benne hogy remekül fogja tanítani Körömvirágot. Szirom te mindig figyelmes és jóindulatú voltál, kém leszel. Mentorod Borostyán lesz. Tulipán mindig figyelmes és gyorsan tanuló voltál. Úgy érzem gyógyítóként éreznéd magad a legjobban, mentorod Hold. Őz te mindig előre gondolkodó és magabiztos voltál, szerintem vadász leszel. Mentorod Ribizli lesz. Tó te figyelmes vagy, gyors, és jól kézben tudod tartani a dolgokat, vadász leszel a mentorod pedig neked is Macska lesz. Lemming, aktív és erős vagy, te harcos leszel a mentorod pedig Gomba lesz. Kígyó, ügyesen harcolsz, és kitartó vagy, mentorod Vihar lesz. Vakond gyors észjárásoddal és gyorsaságoddl kiváló harcos leszel, a mentorod Akác lesz. Gím megfontolt és elölre gondolkozó vagy, ha valami eltervezel az általában jól sikerült, vadász leszel a mentorod pedig Ribizli lesz. Ölyv, te mindig is meggondolt voltál, és tudom, hogy a szíveden viseled a falka sorsát. Te egy vadász leszel, a mentorod Éjjel lesz. Folyam, te kitartó és bátor vagy, harcos leszel. Téged Drapp fog tanítani.

Menyét, te megfontolt, és erős vagy.Harcos leszel, és Szarvas lesz a mentorod.-

A rang osztás végénél Moha megállt és szemével végigpásztázta a falkát. -Lenne még egy bejelenteni valóm mielőtt feloszlik a gyűlés. Úgy döntöttem, hogy lelépek az Alphaji rangról, és hátralévő éveimet nyugodtan töltöm.Elég sok csapás ért, amióta Alpha vagyok. Elvesztettem a páromat, és egyik kölykömet, és még sok más szeretett falkatagomat. Átadom a helyem egy fiatalabbnak, és biztos vagyok benne, hogy Luciána épp olyan szeretettel vezeti majd ezt a falkát mint én tettem. A Betát ő jelöli ki.- Mondta Moha, azzal hátrált pár lépést, szabadon hagyva a követ az új Alphának. Luciána magabiztosan lépett fel a köre. Moha már beszélt vele a lemondásárol, ezért nem érte váratlanul.

-Az új Beta Hegy lesz. -Közölte. - A gyűlést feloszlatom. -Mondta, mire falkatársai elkezdtek visszaindulni barlangjaikba.

  Luciána vegig nézett uj falkáján. Két napja ő volt az Alpha, és még mindig nem szokta meg. Hegy remek Beta volt, segítette Lucianát minden döntésben. Moha, habár úgy készült, hogy nyugodtan tölti az utolsó éveit, rájött, hogy még túl fiatal ahhoz hogy egész nap a táborban üljön. "Alig egy évvel idősebb nálam." Gondolta Luciana. A hím tegnap és tegnapelőtt is kiment a kémekkel, de neveben nem lepett vissza a kém rangba.

Farkasok (2. rész)Where stories live. Discover now