1. Fejezet

105 11 2
                                    

   Ez a fejezet Luciána kölykei szemszögéböl lesz, ezen belül is Virág, Villám és Viperáébol.

A falkában nagyjából visszatért a rend. Szél és Gelu, meghalt miközben egy medvét kergettek le a territóriumukról. Az egy év könnyedén, és problémamentesen telt el a medvét kivéve.

Villám épp volt mentorával, Bagollyal gyakorolt az erdőben amikor elkezdett esni a hó. Az elmúlt pár hétben nagyon hideg volt, reggelente mindig fagy borította az erdőt. Villám értetlenül meredt fel az égre, ahonnan a hó egyre sűrűben kezdett hullani.

-Máskor ilyenkor még süt a nap.- értetlenkedett Bagoly. Villám csak bólintott majd leült, farkát lába elé rakva ahogy a hó még jobban kezdet esni.

-Menjünk vissza, ilyen időben senki sem akar kint edzeni.- mondta Bagoly és elindult. Villám gyorsan felpattant és a hím után sietett. Visszaérve látta Lakotát és Sziklát egy sarokban csöndesen beszélgetni. Hold éppen egy pár gyógynövényt számolt a tábor bejáratánál Galambbal.

-Nem lesz ez így jó, nem tudtam még elmenni az er dőbe parlagfűért. A nagy része már rég magfagyhatott- mondta Hold Galambnak. Hó mellettük ült és figyelte volt mentorát Galambot. Villám körbe nézett keresve anyját vagy apját de nem találta őket. Vidra, Hold párja csendben ült és egy nyulat evett. Hold és Vidra kapcsolatta nagyon rázós volt, így az utóbbi időben nem sokat voltak együtt. Moha párjával Dérrel feküdt egy kövön, két kölykük közül az egyik, Kakukkfű mentorával Cseresznyével beszélt. Kakukkfű egy kis Moha hasonmás volt kinézetre és személyiségre is. Kakukkfű lány tesója, Som Akáccal birkózott. Som egy világos szürke vadász tanuló volt, kíváncsisággal teli sárga szemekkel, Akác pedig egy kecses, dús fehér bundájú vadásszá nőtt fel. Tanya, Villám nagymamája, Mogyoróval beszélt. A nőstény párjával Makkal nemrég vonultak vissza. Villám lerázva bundájáról a havat végül beindult tesóihoz a barlangjába.

Vipera arra ébredt hogy fázik. Kinézett a barlangból, és meglepődve észlelte hogy a hó esni kezdett. Víz még aludt, ám többi tesója már elhagyta a barlangot. Dél felé járhatott. "Ma nem lesz edzés." Állapította meg szomorúan. Nyújtózott egyet és kilépett a barlangból. A hideg rögtön arcon csapta. Még gyorsan megbizonyosodott Tölgynél, hogy ma nem kell járőrre mennie aztán elindult az erdőbe. Átvágott a réten, és edzőköröket kezdett futni. Úgy döntött nem hagy ki egy egész edzést holmi szálingózó hópelyhek miatt. Annál azért keményebb. A hó egyre vadabbul záporozott és már alig látott el az orrahegyéig. Vipera két kör után teljesen átfagyott, és vissza indult a táborba. Amikor visszaérkezett dühösen megrázta a fejét, mire apró jégszemcsék szóródtak a földre. Belépett barlangjukba, és körülnézett. Víz éppen akkor kezdet ébredezni. Testvérüket Tölgy egy hétre elengedte a járőrökből miután a hím nagyon ki volt merülve és betegnek tűnt. Villám is visszatért az edzéséről a hó miatt és unottan feküdt a fészkében. Ma egyikük se volt beosztva járőrre, és Moha úgy döntött akkor edzenek kint az erdőben. Virág szomorkásan ült a bejáratban és figyelte a mostanra kiüresedett teret.

-Mi a baj Virág?- kérdezte Vipera tesvérét. Leült Virág mellé, és kimeredt a térre. Mindenki aki eddig kint volt be ment a barlangjába elmenekülve a hideg elöl, míg a többi falkatársuk még kint volt az erdőben, a napi teendőjüket végezve. Vipera is arra vágyott, hogy harcos társaival járőrre menjen, de Tölgy ma egy pihenőnapot adott neki.

-Olyan rossz az idő. Fázom, és Hold szerint nincs elég gyógynövényünk.- sóhajtott Virág. Vipera bólintott, de nem teljesen tudta megérteni Virág szomorúságát. Az ő szemében az össze gyógynövény ugyan olyan volt. Drapp ekkor futott be Luciánával. Drapp a szájában tartott egy vékony nyulat. Luciána nem hozott semmit de szemei még mindig csillogtak az üldözés élvezetétől. Vipera irigyelően nézte szüleit majd ő is visszatelepedett fészkébe pihenni. Luciána átvette Drapptól a nyulat és bevitte kölykeinek.

Farkasok (2. rész)Where stories live. Discover now