8. Fejezet

61 8 2
                                    

Lakota, Hold és Luciána szemszöge:

  Lakota rohant át egy mezőn. Nem hagyta hogy a szarvas amit kerget kikerüljön a látás köréből. Érezte hogy Moha, Cseresznye, Kökény és Bagoly mellette futnak. "Remélem hogy Szil a szarvas elé ért." Gondolta Lakota. Szil kiugrott a bokorból ahonnan várta a szarvas közeledését, de a szarvas kikerülte. Szil dühösen mordult egyet. Lakota lefutotta a nőstényt aki még mindig dühösen figyelte a menekülő szarvast. Moha és Cseresznye is lefékeztek. Lakota megállt és kérdőn nézte őket.

-Hagyjuk hogy elmeneküljön!?-kérdezte Lakota. Moha lassan bólintott.

-Miért? Nincs más szarvas a közelben.- mondta Lakota.

-Ma nem is térünk vissza. Van egy helye amit megakarok nézni.- mondta Moha. -Tudom hogy ezt még nem csináltuk de, így nagyobb esély van hogy elkapunk valamit a falkának.-

-Ez egyébként egy jó ötlet.- mondta Cseresznye. Szil szólalt meg.

-Nekem ma Tövissel kéne találkoznom.- mondta. Lakota kérdőn nézte a nőstényt.

-Azt megengedtük hogy találkozzatok, de a falka még mindig fonotsabb!- morogta Cseresznye. Bagoly aki Szil mellett állt morogva közelebb lépett a nőstényhez de tekintete lesajnálóra váltott. Szil vissza mordult, majd hátat fordított neki. Ekkor hirtelen melső lábai összerogytak és hangos köhögés tört fel a torkából. Lakota ijedten fordult felé, de Cseresznye csak a fejét rázta.

-Csak tetteti, hogy vissza mehessen a drága kis párjához.- Morogta lesajnáló hangon. Lakota féltve nézte Szilt, amint egyre hangosabban köhögve a földre rogyott.

-Nem hiszem. Már régóta köhög, csak eddig nem volt olyan vészes, hogy a betegekhez menjen.

  Luciána feküdt magányosan a téren. A többiek kint vagy vadásztak, vagy járőröztek. Galambbal pedig Liliommal és Hóval volt kint.

-Jól vagy Luciána?- kérdezte Pitypang. Luciána bólintott.

-Megnézhetem a betegeket?- kérdezte. Pitypang leült gondolkozva de végül bólintott. Luciána felállt és követte a nőstényt. Büdös szag terjengett a betegbarlangban. Legközelebb a bejárathoz feküdt Borostyán. Luciána megnyalta tesója kölykét majd tovább lépett. Gesztenye következett. A hím remegett, de nem volt eszméleténél. Folyam és Hegy egymás mellett feküdtek, Cserje mellett Hold figyelt, majd Hold lassan biccentett Luciánának. Mogyoró egy másik fészekben volt. Hód volt legbelül a barlangban. "Ő volt a második aki beteg lett. Víz után." gondolta Luciána és érezte hogy könnybe lábad a szeme, halott kölykére gondolva. Luciána észrevette hogy Zerge gubbaszt a sarokban. A szürke nőstény szemei teljesen üresek voltak és mintha nem is lett volna egy térben a többiekkel. Luciána vissza sétált Holdhoz. 

-Zerge nem beteg?- kérdezte lassan. Mostmár, hogy átélte, hogy elveszítette egyik kölykét féltette Holdat, hogy mi történhet Zergével. Főleg miután megbizonyosodott, hogy egy erős szervezetett is képes teljesen legyőznie a járványnak. Hold Luciánához fordult kétségbeesett szemekkel.

-De, nagyon beteg. Nem hajlandó gyógynövényeket enni 'másnak jobban kell mint nekem' ezt szokta mondani. Tegnap még egy kicsit mozgott is, ma viszont már csak egy helyben ül. Nem tudok rajta segíteni. Próbáltam összerágva beadni neki gyógynövényeket, húsban is próbáltam de mindig eltolja. Az ételt is. Arra is azt mondja hogy másnak jobban kell.- Hold tekintette beteg lányára fordult és Luciána követte. Zerge most már a földön feküdt de szemei még mindig ugyanolyan üresek voltak.

-Hold, légyszi csinálj még egy fészket. Éjjel is beteg lett.- mondta Pinty. Éjjel követte, a hím szemi fáradtak voltak de mégis büszkén sétált be. Hold odasétált a hímhez és gyorsan végig szimatolta. Pinty addig Zergéhez szaladt, és útközben felkapva egy pár gyógynövényt tesója elé állt.

Farkasok (2. rész)Where stories live. Discover now