26. časť

22 3 0
                                    

Práve sa pripravujem na náš školský silvestrovskí ples. Mama ide tiež, vraj čo tu bude robiť a tak sa dohodla s Ash mamou a otcom že sa pôjdu zabaviť. Dúfam že tam nebudú iba oni ako naši rodičia, lebo by to bol trapas. Práve som si dovlnila vlasy kulmou keď pri dverách zazvonil zvonček. Obula som si lodičky a zišla dole po schodoch. Vo dverách stál Leo v čiernom obleku a usmieval sa od ucha k uchu. Prišla som k nemu a objala ho.
Wau. Si nádherná. Povedal a pobozkal ma.
Ďakujem, aj ty vyzeráš dobre. Zasmiali sme sa. Mamu som objala a dala jej pusu na líce, po ňu majú prísť Ash rodičia. Ash tam ide samozrejme s Thomasom, už to bude pomaly pól roka čo budú spolu. Nasadli sme do auta a vyrazili sme pred školu. Už z parkoviska sme počuli hudbu a čím ďalej sme sa približovali k našej telocvični tým bola hudba hlasnejšia. Vošli sme do telocvične kde už žiaci skákali a tancovali na hudbu no niektorí sedeli pri stoloch vzadu a rozprávali sa. Ja som samozrejme Lea strhla na parket a začali sme tancovať. Onedlho prišla aj Ash s Thomasom, mojou mamou a jej rodičmi. Pridali sa k nám a spolu sme tancovali. Potrebovala som si ísť odskočiť tak som šla na WC. Pri jednom z umyvadiel bola tá Leova susedka. Nechápala som čo tu robí, veď ona tu na školu nechodí. Keď ma zbadala pretočila očami a na jej tvári sa objavil úsmev.
Musím povedať, Leo sa síce hrá na dobrého chalana ale v posteli je to diabol. Povedala s úsmevom na tvári. Keď som to počula, až ma naplo.
Čo?
Jedného pekného dňa som Lea stretla na bare a odviezla ho domov. Nechcela som rušiť jeho otca a brata a tak som ho doviedla k nám kde sme sa aj spolu vyspali. Bola to ale krásna noc čo ti poviem. Vlepila som jej facku. Okamžite sa chytila za líce. Odišla som z WCka rovno za Leom. Dúfam, že mi to nejako vysvetlí. Našla som ho ako sa rozpráva s Ash a Thomasom za jedným stolom.
Leo, okamžite poď so mnou. Povedala som najhlasnejšie aby ma počul cez tú hlasnú hudbu. Vstal a išiel so mnou na chodbu. Ako poznám Ash príde tiež len o čosi neskôr.
Okamžite mi to vysvetli! Zakričala som naňho.
Čo ti mám vysvetliť?
Tak ty nevieš hej? Po celú dobu sa hráš na dokonalého frajera a podvádzaš ma s tou kravou? Ukázala som na ňu lebo sa objavila za Leom. Otočil sa a keď ju zbadal skamenela mu tvár.
Ale ja som s ňou nespal! Ver mi Lis. Raz som sa opil a pomohla mi prísť domov v pohode no ráno som sa vedľa nej zobudil a nič som si nepamätal. Nikdy by som ťa s ňou nepodviedol aj keby som bol na teba veľmi naštvaný v živote by som ťa nepodviedol Lis ja milujem len teba.
To teraz môžeš hovoriť vieš komu, tie reči si nechaj a hovor ich jej. Medzi nami je koniec! Rozumel si? Nechaj ma na pokoji! Kričala som po ňom najviac ako mi to hlasivky dovolili. Tá krava sa usmievala ako keby vyhrala jackpot. Ash ku mne pribehla a objala ma. Spustili sa mi slzy z očí a začala som plakať.
Poď, ideme domov. Žiadny chalan ti nestojí za to aby si kvôli nemu plakala. Krivo pozrela na Lea a išla so mnou domov. Leo tam len tak stál bez slova a sledoval nás. Už aby som bola doma.

Cesta domov trvala asi najdlhšie ako zatiaľ trvať mohla. Celú cestu som plakala a Ash ma utešovala. Ako som prišla domov prezliekla som sa do pyžama a Ash nám spravila obidvom čaje. Požičala som jej moje pyžamo a vyzerá to tak že tu prespí. Aspoň sa budem mať komu spovedať. Prikryla som sa perinou, vzala šálku do ruky a odpila si z nej. Ash si sadla vedľa nej a začal náš rozhovor. Povedala som jej to čo mi povedala tá krava na záchodoch a celú našu hádku od začiatku do konca. Rozprávali sme sa dlho, potom sme si všimli že sme premeškali polnoc ale kašľali sme na to. Boli sme unavené tak sme odišli spať. Zajtra zavolám do Francúzka na školu a spýtam sa či mi stále držia ešte to voľné miesto, potrebujem niekam vypadnúť a to čo najskôr.

☀☀☀

Mala som šťastie že tam niekto hovoril po anglicky ináč by som sa musela dohovoriť mojou francúžtinou ktorá nebola na dobrej úrovni. Keď budem vo Francúzku si ju zlepším tak to je ďalší dôvod prečo by som tam mala ísť.
Dobrý deň, som Lindsey Sprousova, volám vám ohľadom toho voľného miesta či je ešte voľné a keď hej tak kedy by som mohla nastúpiť.
Dobrý deň pani Sprousova, vaše miesto je ešte stále voľné, ak oňho máte záujem, je len vaše.
Áno mám, kedy môžem prísť?
Tak tento pondelok dalo by sa to? Čakal by vás na letisku náš vodič takže by ste sa nestratili. O všetko bude postarané. O vašu izbu na internáte, o školu a samozrejme vieme že nebudete vedieť asi dobre po francúzky takže doučovanie z francúžtiny vám padne vhod. Ešteže ma ten chlap nevidel lebo som mala tak vyguľené oči ako nikdy predtým. Aspoň budem mať stále niečo na robote a nebudem na to myslieť.
Fajn, tak sa vidíme v pondelok.
Všetky potrebné veci ktoré potrebujete vedieť vám pošleme do emailu. Tešíme sa na vás.
Dovidenia.
Dovidenia. Zložila som mobil.
Kto to bol? Spýtala sa ma Ash s kefkou v ústach. Ešteže tú má vlastnú.
Chlap zo školy vo Francúzku.
Ty tam vážne ideš?
Uhm. Ash sa zatvárila veľmi smutne.
A čo ja, tvoja mama. A čo Leo?
Ty to bezomňa rok prežiješ, veď si budeme volávať nemáš sa čoho báť a určite tu prídem na letné prázdniny. Mama sa bude sústrediť na seba a prácu a ani nebude vedieť že som preč. A Leo, toho už predomnou radšej nespomínaj. S ním som skončila.
Dobre, prepáč. Tak pôjdeme na nákupy. Dokúpime ti pár vecí a strávime náš voľný čas spoločne.
Super, idem sa prezliecť. A ty by si sa mohla ísť tiež, poď požičiam ti niečo.
Však už idem. Odišla do kúpeľne si doumývať zuby a prišla si do mojej izby po veci. Prezliekli sme sa a odišli na autobus.

Prečo ja?Where stories live. Discover now