14. časť

30 4 0
                                    

☀ Lis

Streda. Nenávidím stredy. Prechádzam sa po chodbe školy a hľadám Ash. Zbadala som ju pri jej skrinke tak som k nej pribehla.
Ahoj Ash. Povedala som a objala ju.
Ahooj Lis. No konečne si tu. Nemala som sa s kým rozprávať. Povedala s úsmevom na tvári.
A Thomas? S ním si sa nerozprávala?
Áno ale na hodinách...
Jaj, no neboj už som tu a neplánujem znova omdlieť. Povedala som a zasmiala som sa.
Včera bol u nás Leo na večeri.
Čo? A to si mi prečo nepovedala?
Chcela som ale nebol čas. Teraz s ním trávim veľa času, je mi s ním dobre. Povedala som a keď som si spomenula na jeho krásne zelené oči začala som sa červenať.
Ou Lis, si doňho zamilovaná? Povedala Ash a drgla do mňa rukou. Som doňho zamilovaná?
Do koho je zamilovaná? Povedal Max a objavil sa po mojom pravom boku. Ruku si dal na moje ramená no hneď som ju striasla.
Prestaň, zasyčala som naňho a zamračila sa.
Choď preč Max, nikto ti nepovedal že odpočúvať cudzí rozhovor je neslušné? Povedala Ash.
Ja sa s tebou nebavím Ashley ale s Lis. Tak čo zlato? Pôjdeme dnes von? Toho do ktorého si zamilovaná pusť k vode, nezaslúži si ťa. Tak toto ma naštvalo a vybuchla som.
A ty? Ty si ma akože zaslúžiš? Niesom tvoje zlato a ani ma tak nevolaj! Nikdy s tebou nepôjdem von tak sa už nesnaž. Nemám ťa rada a vôbec ťa nemilujem ako si ty myslíš vo svojom primitívnom mozgu. Spamätaj sa už konečne a nechaj ma na pokoji! Pomaly som naňho vrieskala. Ash pri mne len stála a s otvorenými ústami na mňa pozerala. Študenti čo stáli pri skrinkách náš rozhovor sledovali. Nie jeden si ho natáčal. Po skončení môjho prejavu ma Ash chytila za ruku a odišli sme do triedy.
Na koho pozeráte čo? Zakričal Max po celej chodbe. Otočil sa odišiel iným smerom. Chcela som aby mi už dal pokoj, ale nie takto. Ten výbuch som neplánovala no zaslúžil si to. Už 2 roky okolo mňa poskakuje a lezie mi to na nervy.
To je magor. Povedala som s Ash naraz na čom sme sa zasmiali.

☀☀☀

Čo? On prišiel za tebou cez okno do tvojej izby a skoro ste sa pobozkali? Áno, povedala som a obidve sme si odkusli z bagety. Ash si odkusla kúsok väčší ako mala a začala sa dusiť tak som ju rýchlo začala búchať po chrbte a už bolo dobre.
Lis, ty máš ale v rukách silu panebože. Povedala Ash a vystrela sa.
Prepáč, nechcela som ťa silno buchnúť.
To je v pohode povedala a objala ma . Zvyšok nášho obeda sme preklebetili, samozrejme a odišli naspäť do školy na moju 'obľúbenú' hodinu, dejepis. Dúfam že ta krava nebude skúšať.

☀☀☀

K

ráčam dole po schodoch s taškou v ruke a v aute už na mňa čaká Leo aby nás odviezol na tréning. Do ruky som si zobrala fľašku z vodou a utekala sa obuť. Zakričala som ockovi ahoj, a odišla do Leovho auta.
Taxík na meno Sprousova?Povedala som a zasmiali sme sa. Sadla som si na miesto vpredu ako vždy a zapla si pás.
Áno áno, kam to bude slečna?
Na tréning.
Hneď tam budeme. Zasmiali sme sa nad naším rozhovorom a Leo naštartoval auto. Rozprávali sme sa o škole, keď v tom mi zacinkal mobil. Správa od Ash. Preboha. Niekto zavesil na stránku školy naše video s Maxom ako sa v škole hádame. Zhíkla som a ruku si priložila k ústam.
Lis, stalo sa niečo?
Niekto zavesil na stránku školy moje video so spolužiakom ako sa tam hádame. Boli sme už pri telocvični tak Leo zaparkoval a podala som mu mobil s videom. On ho pustil a sledoval našu rannú hádku. To ešte nevie, že sa týka aj jeho.
Budem ti vedieť pomôcť,povedal mi keď video skončilo a podal mi naspäť mobil.
Ako?
Študujem informatiku, nezabudla si? Zmazať video zo stránky je pre mňa hračka. Môžeme ísť po tréningu ku mne domov a ja ho zmažem.
Vážne? Ďakujem! Objala som ho.
Nemáš zač Lis, aj tak ešte nemôžeš cvičiť takže nás tréning po tréningu padá. Skočíme ku mne a ja to zmažem.
Alee, ja som chcela už cvičiť...
Lis, môžeš sa pozerať, mám na teba dohliadnuť.
Dobre dobre, ale v piatok už budem cvičiť! Zasmiala som sa a vystúpili sme z auta smerom k telocvični v ktorej samozorejme ešte nikto nebol.

☀☀☀

Tak čo? Vymazané? Pýtala som sa každých 5 minút Lea uňho doma.
O chvíľku to budem mať, počkaj. Odpovedal mi už tú istú odpoveď najmenej 4 krát. Sedela som na jeho posteli a obzerala som si jeho izbu. Na chalana ju má pekne zariadenú. Nebavilo ma to čakanie na to kým to vymaže no nechcela som ho rušiť tak som posledných 10 minút kým mi oznámil že to vymazal bola ticho.
Hotovo! Povedal Leo a ja som k nemu rýchlosťou blesku pribehla.
To fakt? Dal si to video dole? Ďakujem ďakujem ďakujem! Začala som skákať pri jeho stoličke a keď sa postavil tuho som ho objala.
Ďakujem,neviem čo by som bez teba robila, šuškala som mu do ucha.
To nestojí za reč Lis, spravil som to rád. Vždy keď budem môcť tak ti pomôžem, o to sa neboj, povedal Leo a ja som sa od neho odtiahla. Dala som mu pusy na obidva líca a usmiala sa naňho.
Odviezol by si ma prosím domov? Som unavená s neviem či by som dala cestu od teba ku mne, na jeden deň toho bolo na mňa až priveľa.
Jasné, poď. Je neskoro, samú by som ťa aj tak nenechal ísť cez mesto.

T

ak a sme tu, povedala som a odopla si pás. Chvíľu sme len tak mlčali, no ticho som prerušila.
Musím ísť, je neskoro.
Uhm...
Ešte raz veľmi pekne ďakujem. Zachránil si ma. Povedala som. Chvíľu som váhala ako sa mu odvďačiť tak som spravila vážny krok pre mňa. Nahla som sa a vtisla mu letmý bozk na pery no potom som rýchlo vystúpila z auta a utekala domov. Mama s otcom spali a keďže som dobrá dcéra ktorá nechce budiť svojich rodičov som šla najviac potichu ako sa len dalo. Prezliekla som sa do pyžama a nastavila si na ráno budík. Podišla som skontrolovať ku oknu či tam Leo ešte stále je, napočudovanie tam ešte stále bol. Zobrala som mobil do rúk a napísala mu esemesku dobrú noc. Myslím že dnes budem spať veľmi dobre.

☀ Leo

Ona ma práve pobozkala! Vážne? Popravde, nič si nepamätám, viem že mi ďakovala za pomoc s tým videom a potom ma pobozkala. Síce to bol veľmi rýchli a jemný bozk, no dnes sa z toho asi nespamätám. Dievča ktoré sa mi páči ma práve pobozkalo! Z mojich myšlienok ma vytrhol mobil, teda správa ktorá mi prišla. Od Lis. Napísala mi dobrú noc. Tak by som jej povedal že sa mi páči. Odpísal som jej. Dobrú noc a pekné sny. Stál som na ich príjazdovej ceste už dlho, a bol som unavený tak som už radšej odišiel domov.

Prečo ja?Where stories live. Discover now