3.časť

45 5 0
                                    

Ale čo. Tak vy už ste sa stihli spoznať. Povedala trénerka. Obydvaja sme sa postavili .
Tak Lis predstavujem ti Lea, nášho nového člena týmu. Leo, predstavujem ti Lis, našu najlepšiu tanečnicu v skupine. Pri tejto poznámke som sa trochu začervenala. Pozrel sa na mňa a usmial sa. Úsmev som mu opätovala . Do telocvične sa rozrazili dvere a prišli ostatný členovia skupiny. Prišli k nám a ja som ich všetkých poobjímala. Musím uznať chýbali mi.
No utekajte sa prezliecť na čo čakáte. Tréning by mal začať o 4 minúty tak makáme deti šup šup. Odišli do šatní okrem mňa a Lea. My sme tam tak stáli a pozerali do zrkadla. Neviem či pozeral na mňa, ale ja som pozerala všade inde len nie naňho. Nemám ani dôvod prečo by som sa mala naňho pozerať. Je to nový člen skupiny a bodka. Presne o 19:00 sa nám začal tréning. 30 minútová rozcvička a potom 5 minútová pauza. Sadla som si na zem a pila čistú vodu keď si ku mne prisadla Maya s Leom.
Takže už sa poznáte? Netreba vás zoznamovať hej?
Nie netreba. Zoznámili sme sa aj bez teba a tvojej pomoci Maya. Povedal Leo a napil sa z flašky vody.
Lis pamätáš ako keď vždy prišiel nový člen týmu bol súboj medzi ním a najlepším členom z týmu?
Áno pamätám. Trénerka zadala toto pravidlo keď nastúpil Jackson.
Áno presne. Tak prečo nemal aj tuto Leo tento súboj? Leo na ňu pozeral pohľadom nerob to.
Elis? Postavila sa Maya a prišla ku trénerke.
Áno Maya?
Vieš ako niekedy býval ten súboj medzi novým členom týmu versus najlepší člen týmu?
Áno pamätám.
Mohol by byť aj dnes? Leo je tu nový a podľa mňa by niečo také určite chcel zažiť. Leo krútil hlavou na znak nesúhlasu.
To je dobrý nápad. Leo, si pripravený? Leo sa pozrel na trénerku pohľadom musím? Všimla si že je v neistote a tak ho povzbudila.
Neboj sa mi ťa tu nezbijeme. Len si dáte menší súboj. Raz budeš tancovať ty a raz...Lis! Lis si pripravená? Nechápem prečo vybrala mňa. Viem že som dobrá ale za najlepšiu tanečnicu sa nepokladám i keď to trénerka už stihla poznamenať. Mám sa stále veľa toho čo učiť.
Áno som... povedala som a postavila som sa pred trénerku. Leo na mňa pozeral vystrašeným pohľadom.
Okej, tak decká posadajte si sem a nechajte im voľný priestor, budú ho obidvaja potrebovať. Lis, postav sa na ľavú stranu, Leo ty na pravú. Poslúchli sme a postavili sa na naše strany.
Lis začneš tancovať ako prvá aby Leo videl že sa nemá čoho báť a toto všetko je len o zručnosti v tanci. Tak Maya, pusť hudbu! Maya pustila hudbu a začala som tancovať. Na túto pesničku som si v lete vymyslela aj choreografiu tak som ju tam začala tancovať. Všetci na mňa pozerali a decká z týmu ma pozbudzovali. Maya stopla hudbu a dala inú skladbu na ktorú začal tancovať Leo. Musím uznať že mu to vážne ide. Po chvíli ho Maya stopla tak ako mňa a začala som tancovať zase ja. Toto kolo som tancovala čelom k nemu, keďže to je súboj. Po skončení piesne som sa posunula viac na moju stranu aby som mu dala väčší priestor. Tancoval výborne. Musím uznať, že do našej skupiny patrí jednoznačne. Súboj sa skončil. Všetci nám tlieskali a mi obidvaja červený sme si tľapli rukami a sadli si na zem.
Výborne decká, Leo, som rada že si v našej skupine. Určite veľmi dobre zapadneš do nášho kolektívu. Lis, ďakujem ti že si išla proti Leovi, taký energetický súboj som ešte nevidela. Výborná práca. A teraz, vy dvaja si môžete na chvíľu oddýchnuť a ostatný poďte sem, naučím vás variačky ktoré som vymyslela v lete cez prázdniny. Tak šup šup. S Leom sme sa zdvihli a presunuli dozadu kde sme obidvaja pili vodu z flašiek a pozorovali čo robia.
O chvíľu sme sa k nim pridali a začali sme trénovať.

Tréning skončil. Je 20:47 a všetci ostatný idú domov no ja som sa rozhodla že tu ešte chvíľu ostanem a precvičím si moje choreografie na ktorých som pracovala celé prázdniny. Do telocvične prišiel Leo, zľakla som sa ho.
Prepáč, nechcel som rušiť a ani ťa vystrašiť, ale zabudol som si v šatni mobil.
To je v pohode. Odišiel do šatne po mobil a prišiel ku mne.
Netreba ťa odviesť domov? Pomaly už bude tma.
Nie nemusíš, cesta netrvá dlho a aspoň sa prejdem.
Dobre, ako chceš. Tak sa maj, vidíme sa zajtra.
Ahoj. Otočil sa ku dverám a pobral sa na odchod no otočil sa.
Prekvapila si ma. Tancuješ vážne dobre. Nečudujem sa, že si najlepšia zo skupiny. Zarazilo ma čo povedal. Začervenala som sa.
Si zlatá keď sa červenáš. Zasmiala som sa a pokrútila hlavou.
Ďakujem a ďakujem.
Za máličko. Usmial sa na mňa a odišiel.
Na dnes som skončila, už sa teším keď prídem domov a ľahnem si do postele. Odišla som do sprchy a potom do šatne sa obliecť a už len na cestu domov.

☀ Leo

S otcom a bráškom sme sa prisťahovali do mesta kde býva aj moja sesternica Maya. Moja mama zomrela na rakovinu, a ani jeden z nás nechcel zostať v meste kde sa to stalo. Potrebovali sme zmenu. A do týždňa sme už boli presťahovaný. Bývame vo veľkom byte, mezonete. Mám 19 a som štvrták na strednej. Keď mám pravdu povedať, vôbec sa mi tu ísť nechcelo. Z nás troch asi najmenej. Mal som výbornú školu kde sa mi darilo, kamarátov ktorých som mal rád a klub do ktorého som chodil tancovať no keď zomrela mama, musel som odísť. Nevedel by som tam byť už ani minútu, nenávidím to tam.

Dnes ešte nejdem do školy, tak sa pokojne celý deň vybalujem a pripravujem si veci do školy. Do mojej izby prišiel môj bráška. Má 7 rokov, je druháčik na základnej a veľmi ho mám rád. Je to taký môj malý šibal.
Leo Leo, že môžem dnes spať s tebou.
Prečo Tom? Bojíš sa?
Áno, veľmi. Sme v novom dome a nikdy nevieš čo na teba vyskočí. Zasmial som sa.
Tak šup do postele. Je už veľa hodín a ty už by si mal spať lebo zajtra ideš do novej školy.
Dobrú noc. Zhasol som svetlo a ľahol si k nemu na posteľ.
A Leo?
Hm?
Čo keď si v škole nenájdem kamarátov?
Na to ani nemysli. Si super chalan a každý sa bude chcieť s tebou kamarátiť uvidíš. Baby na teba len tak poletia. Zasmiali sme sa.
Leo?
No?
Mám ťa rád.
Aj ja teba. Ale už spi. Zajtra nebudeš vládať rozmýšľať. Dobrú noc.
Dobrú noc.

Prečo ja?Where stories live. Discover now