18. časť

29 4 0
                                    

Leo zaparkoval pred ich bytovkou. Vystúpil no ja som s pochybnosťami či sa mu budem páčiť sedela v aute. Leo mi otvoril dvere a kľakol si.
Čo sa deje Lis?
Leo? Čo ak sa mu nebudem páčiť? Bolo na ňom vidno že ho táto otázka mierne zaskočila.
Prečo by si sa mu páčiť nemala? Si pekná, múdra a najlepšia frajerka akú som kedy mohol mať, ani neviem ako som si ťa mohol získať. Nezaslúžim si ťa.
To nehovor. Lea som trochu odsunula a postavila som sa z auta. Objala som ho a následne ho pobozkala.
Bojím sa že sa mu nebudem páčiť.
Mne sa páčiš a to je hlavné nemyslíš? Usmiala som sa a ešte raz ho pobozkala.
Tak poďme už, je neskoro. Povedal, zobral do rúk moju tašku s vecami a nastúpili sme do výťahu. Stála už v ňom jedna blondínka a v rukách držala mobil. Zdvihla na nás pohľad a na Lea sa usmiala.
Ahoj Leo. Povedala jemným hlasom.
Ahoj. Odpovedal jej no pozeral sa na mňa. Privinul sa ku mne a objal ma. Nech tá krava vidí, že je už zadaný. Vystúpili sne na 5 poschodí a pomaly išli k dverám.  Leo ich odomkol a vošli sme dnu. Do chodby priletel Tom s hneď ako ma videl na mňa skočil.
Lis, ty si ma prišla pozrieť? Povedal keď ma objímal.
Áno prišla.
Dobre Tom, nelep sa na moju frajerku okej? Nieže mi ju preberieš. Zasmiala som sa a na Lea som žmurkla. Toma dal zo mňa dole aby som sa vyzula aj ja a prišli sme do obývačky. Na gauči sedel jeho otec a keď ma zbadal postavil sa.
Predstavím vás, otec Lis moja priateľka, Lis môj otec. Leo si ma k sebe pritiahol a ja som mu podala ruku.
Dobrý večer pán Cole. Teší ma že vás poznávam.
Teší ma. Usmial sa na mňa. Zatiaľ to ide na dobrej ceste.
Otec Lis tu dnes prespí, nevadí ti to však?
Nie nie, samozrejme že nie. Choďte do izby a bavte sa. Jeho otec je veľmi milí. Leo ma potiahol za ruku a už sme išli do jeho izby.
Páčila si sa mu, videl som to na ňom. Povedal Leo a ruky si obmotal okolo môjho pásu.
Myslíš?
Nemyslím, ja to viem. Keď sa môj otec usmeje na moju frajerku, znamená to že sa mu páči.
To som rada. Nechcela by som mať s tvojou rodinou zlé vzťahy. Povedala som mu s úsmevom na tvári lebo práve zo mňa spadol strach z toho že sa nebudem páčiť jeho otcovi.
Poďme už spať, som unavená.  Prikývol. Zobrala som si veci a odišla sa do kúpeľne prezliecť. Keď som prišla naspäť do jeho izby Leo už ležal v posteli a čakal na mňa. Skočila som za ním a skryla sa pod paplón. Leo ma odkryl a pritulil sa ku mne. Hlavu som mala opretú o jeho hruď a rukou som mu na ňu kreslila rôzne obrázky. Po chvíľke som si uvedomila že zaspal a po chvíli som zaspala aj ja.

Dobré ráno povedal Leo keď som vstala. Pozrela som na hodinky, bolo 6:19 takže chvíľu ešte môžeme leňošiť v posteli.
Dobré ráno, odpovedala som a pretrela si oči.
Ako si sa vyspala? Spýtal sa ma a pretočil sa na bok aby na mňa videl.
Výborne, ako inak by som sa mala vyspať keď je pri mojom boku môj frajer? Pobozkala som ho no neviem či to bol dobrý nápad pretože sme sa bozkávali hodnú chvíľu. Keď som sa už konečne od neho odlepila a pozrela na hodinky bolo 6:33 a tak som už vstala z postele a odišla do kúpeľne sa pripraviť. Spravila som si vysoký cop a obliekla som si biele rifle s tričkom.
Nechceš nejakú mikinu? Bude ti zima po obede má byť teplo no teraz fúka. Povedal Leo keď som prišla do jeho izby.
Ak mi nejakú dáš, tak hej.
Poď si vybrať. Otvoril skriňu a skoro mi padla sánka. Viac mikín ako má tento chlapec som fakt nevidela. V každej farbe, v každom odtieni. Vybrala som si bordovú mikinu s malým nápisom a odišli sme do kuchyne na raňajky. Jeho otec už bol v práci a kým som sa obliekala Leo stihol zobudiť aj Toma ktorý už sedel za stolom a jedol guličky s mliekom. Ako nás zbadal usmial sa na nás a jedol ďalej. Ja som si dala jablko, nebola som hladná a Leo si dal toasty.

Keď sme odprevadili Toma do školy išli sme ku mojej škole. V aute sme si spievali o dušu aj keď spievať nevieme no užívali sme si to a smiali sme sa na tom takže mi to aspoň zlepšilo náladu ak nie počasie. Leo zastavil pred školou a vystúpil so mnou. Oprel sa o auto. Zamávala som mu a pomalým krokon išla ku dverám.
A pusu nedostanem? Spýtal sa a nadvihol obočie. Otočila som sa a rýchlim krokom sa k nemu premiestnila. Najprv som ho tuho objala a potom mu vlepila jeden dlhý vášnivý bozk.
Po obede prídem po teba...povedal a otvoril dvere na aute. Žmurkol na mňa a sadol si za volant. Ešte raz som mu zakývala a už som kráčala do školy pretože mi bola zima. Prišla som ku svojej skrinke na ktorej bol napísaný odkaz. Ľúbim ťa. Žeby ho tam dal včera Leo ako prišiel po mňa? No od koho mohol vedieť moje číslo skrinky? Odkaz som odlepila a dala ho do tašky. Spýtam sa ho to ako po mňa príde.
No ahoj už som si myslela že neprídeš, si tu akosi neskoro či? Povedala Ash keď ma zbadala vo dverách triedy. Sadla som si k nej a vysvetlila jej to.
Spala som u Lea...
Čo? Povedala prekvapene. Zasmiala som sa a nohu si prekrížila o tú druhú.
Nechcel aby som bola sama doma tak ma zobral k sebe. Povedala som.
A čo nešiel on k tebe? Mali by ste voľný dom.
Viem ale bol u mňa predvčerom. Ash sa zasmiala.
Aha, takže vy už takto hej?
A ty si čo taká rozžiarená? Prepichla ťa hviezda alebo čo? Povedala som a zasmiala som sa teraz ja. Ash sa na mňa trochu zamračila no vzápätí sa usmiala.
Včera to boli už 4 mesiace čo sme s Thomasom spolu.
Uhm, to preto si taká šťastná?
A ty by si nebola?
Jasné že áno len teraz si na to u teba budem musieť zvyknúť, vždy niesi taká máš svoje muchy. Povedala som a zasmiali sme sa. Do triedy prišli všetci žiaci a po nich aj naša učiteľka takže sa už začala hodina a s ňou ďalší nudný deň v škole.

Konečne, obed a idem domov. Napísala som Leovi že už môže prísť po mňa pretože jemu skončila posledná hodina o 20 minút skôr ako mne. V kľude som sa s Ash naobedovala a už len čakala pred školou na Leo. Prišiel o necelých 5 minút ako som čakala pred školou.
Ahoj. Pozdravil ma s úsmevom na perách a obdaril ma bozkom.
Ahoj. Zapla som si pás a Leo naštartoval auto a išli sme ku mne domov.
Doma som sedela na mojej posteli a rátala príklady z matiky. Leo sedel za mojim stolíkom a niečo si písal do nejakého zošita. Keď som sa ho pýtala čo tam píše, odpovedal mi že nemám byť zvedavá. Nechala som to tak a ďalej si rátala svoje príklady.
Leo, prosím ťa vyber mi z tašky ešte jedno pero, toto už nepíše. Povedala som a pero som hodila do koša. Na počudovanie som sa trafila.
Uhm, hneď to bude. Sklonil sa dole za mojou taškou a začal v nej hľadať pero. Chvíľu sa tam zapozeral a vybral z nej papierik. Prečítal si ho.

☀ Leo

Čo to je? Spýtal sa s nahnevaným hlasom. Takže ten papierik nenapísal on.
Ja, ja neviem.
Od koho to máš?
Ja neviem, ráno som to našla nalepené na skrinke. Chcela som sa ťa spýtať či si to písal ty no asi nie.
Nie ja som to nepísal. Tak kto ti to dal, odpovedz mi. Zvýšil frekvenciu hlasu na čo som sa začala trochu báť.
Ja fakt neviem kto mi to tam dal.
Neklam mi.
Neklamem ti, prečo by som mala? Jediný chalan ktorého mám rada si ty, nikto iný. Neobviňuj ma z toho. Ja za to nemôžem. Papierik som mu vytrhla z ruky a roztrhala na malé kúsky ktoré som potom pustila na zem.
Prepáč mi to, ja som sa iba zľakol. Povedal mi so smutným hlasom. Chytila som ho za ruky.
V živote by som ti neklamala. Som ti vždy otvorená a vravím ti o všetkom čo ma trápi. Objala som ho.
Po chvíli som sa odtiahla. Tiež som sa mohla spýtať čo je to dievča zač.
A poznáš to dievča zo včera? Čo sa ti zdravila vo výťahu.
Uhm, to je moja susedka býva pod nami, chodí na tú istú školu čo je myslím že ona je tretiačka.
Iba susedka?
Iba susedka. Usmiala som sa a znovu ho objala.

Leo už odišiel a o chvíľu by mali prísť rodičia tak som trochu poupratovala kuchyňu s obývačkou aby to vyzeralo tak ako predtým.
Sme doma! Zakričala mama s predsiene. Z obývačky som pribehla za nimi a objala ich. Až teraz som si uvedomila že mi veľmi chýbali.
No ako si sa mi mala? Spýtal sa ma ma ocino.
Výborne ni už ste mi chýbali.
Aj ty nám dcérka, aj ty nám. Ešte raz osm ich objala a odišli sne do obývačky. Sadli si na gauč a porozhliadli sa.
No Lis, vyzerá to tu presne tak ako keď sme odišli. Bola si ty vôbec doma? Zasmiali sme sa. Po zvyšok večera sme popíjali čaj a rozprávali mi ako dopadol ich projekt, a ja som sa im zverila s tým čo sa tu stalo za tie dni čo tu neboli, samozrejme som im nepovedala že ma chcel Max znásilniť. Povedala som im o Leovi že spolu chodíme, ocino sa netváril 2x najlepšie no videla som na ňom že je rád že osm si našla takého skvelého chalana ako je on. Mama bola nadšená, povedala že večer sa porozprávame a teraz si ide dať sprchu a tak som odišla do svojej izby a dokončila si svoje úlohy.

Prečo ja?Where stories live. Discover now