10.časť

28 5 0
                                    

Môžeš otvoriť oči, povedal som a dal dole ruky z Tomových očí.
Waau,je to tu nádherné! Ďakujem! Toto je to tajomstvo ktoré si mi nechcel povedať a preto som musel spať v tvojej izbe?
Áno.Páči sa ti tvoja nová izba?
Áno áno, veľmi. Ďakujem Leo. Si najlepší brat na svete! Vyskočil na mňa a tuho ma objal. Bol som rád že sa mu prerobená izba páčila. S otcom sme na nej pracovali celé 3 dni. Vymaľovali sme ju na slabú modrú farbu, posteľ mu otec vymaľoval na bielo, kúpili sme mu novú skriňu a komodu kde som mu poukladal pekne veci. Jeho stolík na domáce úlohy otec tiež premaľoval na bielo a kúpili sme mu novú modrú stoličku v odtieni jeho izby. Pred posteľ sme mu dali tiež modrý koberec v odtieni jeho izby a bola hotová. Malý poletoval kade tade. Bol super pocit vidieť ako sa z toho teší, tá námaha stála za to.

    ☀☀☀

Kde je Lis? Spýtala sa ma Maya na tréningu.
V piatok večer som ju odniesol do nemocnice, odpadla od únavy.
Musí oddychovať a tento týždeň nemôže trénovať. Maya zhíkla.
Pre pánajána, stalo sa jej niečo vážne?
Nie nič vážne. Teraz musí len oddychovať.
Maya prikývla a začali sme sa rozcvičovať kým neprišla Elis.
Položila si svoje veci na jej stoličku a usmiala sa na nás.
Ahojte decká! Pozdravila nás a my sme sa jej odzdravili.
Sme tu dnes všetci? Spýtala sa nás.
Nie, Lis tu nieje. Povedal som.
A kde je? Stalo sa jej niečo?
Nič vážne, len opadla od únavy. Musí byť teraz doma a oddychovať, o týždeň príde. Odpovedal som a všetci na mňa vyjavene pozerali.
Jaj tak jej odkáž že sa na nu budeme tešiť. Decká poďme pracovať, máme málo času a veľa roboty. Zatlieskala a už sa začal kolobeh tréningov.

☀ Lis

Mami? Môžem ísť na tréning však?
V žiadnom prípade, vieš čo povedala pani sestrička v nemocnici! Žiadna namáhavá robota. Nepotrebujeme, aby si odpadla druhý krát a tak sa vystavovať ďalším stresom. Vieš že ocko má problémy zo srdcom. Odpovedala mi mama a do misky mi nabrala polievku. Nazlostene som buchla rukou o stôl.
Mami vieš že pre mňa tréningy dôležité, pre mňa pomaly viac dôležitejšie ako škola! Odpadla som preto lebo som sa dlho učila a zle sa potom vyspala, nemala som energiu no teraz ju mám habadej! Celý víkend som spala, oddychovala a prijímala živiny. Prosím ťa, dovoľ mi to.
Povedala som a postavila sa od stola.
Lis, pochop že nemôžeš. O chvíľu príde aj tak Ashley a donesie ti úlohy.
Mama, Ashley príde, donesie mi úlohy a odíde. Ja môžem ísť potom v kľude na tréning.
Lis, nezlosti ma a zjedz tú polievku, potrebujes niečo zjesť.
Ďakujem ale nie niesom hladná. Odvrkla som jej a odišla hore do izby. Nezabudla som poriadne tresknúť dvermi a ľahla som si na posteľ. Prečo ma nikto nechápe?

...čo keby som utiekla? Pri okne mám strom z ktorého by som mohla zliezť dole na zem...Ach, asi to nepôjde lebo o chvíľu má prísť aj tak Ash a keby zistila že tu niesom tak by to povedala mame a tá by ma začala hľadať. Musím tu trčať a nudiť sa a večer sa budem musieť učiť namiesto toho aby som bola na tréningu a bavila sa. Musela som odpadnúť? Áno viem, cvičila som aj keď som už nevládala a namiesto toho aby som si sadla a dala pauzu som stále cvičila. Ach tá moja tvrdohlavosť, Maya na mne vtedy videla že niesom v poriadku ale nič som jej nepovedala. Zajtra na tréning pôjdem, silou mocou. Aj keby mám ísť oknom, ale pôjdem.
Prišla Ashley! Posielam ju hore!Zakričala na mňa mama z predsieni.
Poď hore! Zakričala som na Ash.
Pre pánajána, ty ale vyzeráš. Bola som celá bledá, i keď som mala v sebe dostatok tekutín a aj som pravidelne jedla.
Ďakujem pekne . Povedala som sa zasmiala sa sama pre seba.
Tvoja mama má pravdu, tvoje tréningy sú na teba priveľa. Máš tréning 4 x do týždňa a k tomu tam ešte zostávaš s Leom a trénujete sami.
Ja viem...povedala som smutne a sklonila hlavu. Ash ma vtrhla do objatia a nič už nevravela. Po chvíli mi dala lístoček na ktorom boli napísané cvičenia ktoré si mám spraviť a nejaké pracovné listy. Poďakovala som jej a odišla. Nemohla sa zdržať dlho lebo išla s Thomasom do kina a potrebovala ísť ešte domov.

Pozrela som na hodinky. 20:16. Super, už im skončil tréning. Premrhaný tréning kvôli takej hlúposti. Zajtra na tréning pôjdem, a je mi jedno ako sa tam dostanem.

Prečo ja?Where stories live. Discover now