22. časť

27 4 0
                                    

Nevládala som rozmýšľať nad ničím iným ako je môj otec. Viem že je to bojovník a bude bojovať do konca ale je tu stále taká možnosť že bude bojovať no nebudú mu stačiť všetky jeho sily a nezvládne to. Nechcem myslieť hneď na najhoršie ako som zvyknutá ale je to 50% na 50%. Leo nás priviezol k nim domov. Prišli sme a dnu bolo prázdno a ticho dokým k nám nepribehol malý hnedovlasý chlapček.
Tak rád ťa vidím Lis, chýbala si mi dlho sme sa nevideli. Povedal a objal ma. Vzala som ho na ruky.
Aj ty mne si chýbal maličký. No čo nakreslil si mi tentokrát niečo? Malý sľúbil že mi bude kresliť obrázky kým sa mu bude chcieť a bude ho to baviť. Musím povedať že na druháka v škole kreslí veľmi pekne. Ja som sa učila doma kresliť. Sama seba som učila ako správne nakresliť tvár, telo či budovy. Kedysi ma to bavilo keď som kvôli komplikáciám s nohou nemohla jednu dobu tancovať no teraz je mi prednejší tanec ako hocičo iné posledné 3 roky.
Áno nakreslil donesiem ti to počkaj malého som položila na zem a zatiaľ sa rýchlo vyzula. Leo odišiel do izby s mojimi vecami.
Pozri Lis, nakreslil som teba a mňa ako jeme zmrzlinu.
Fíha to je krásne, aj tento si odložím. Ďakujem veľmi pekne. Dala som mu pusu na líce. Usmial sa na mňa a chytil sa zaňho .
Leo Leo Lis mi dala pusu na líčko. Povedal Tom a na jeho tvári bol vidno otlačok z môjho jemne rúžového rúžu. Musela som si dať aj pod oči kúsok make-upu lebo som ich mala stále opuchnuté a veľké kruhy pod nimi tak mi to pomohlo. Leo sa na mňa pozrel a žmurkol na mňa. Čo chce urobiť?
No Lis budem ťa musieť potrestať za to že bozkávaš na líce môjho mladšieho brata namiesto toho aby si pobozkala mňa. Podal mi ruku a sadla som si na jeho nohy.
Tak čo vymyslíme Tom? Aký jej dáme trest?
Som hladný, nech nám spraví lievance.
Súhlasím. A ja jej ako správny frajer pomôžem.
A ja ako jej správny švagor pomôžem tiež.
Všetci sme sa nahrnuli do kuchyne a začali robiť cesto na lievance. Tomovi sa podarilo pri tom rozbiť 3 vajíčka ale bohužiaľ nie do miski ale na zem. Potom na seba vysypal múku a bol celý biely. Leo ho zobral do kúpeľne a osprchoval ho a ja som dorobila cesto sama a začala som pomaly piecť. O pól hodinu ku mne pribehol Tom už prezlečený v pyžame a s umytímy vlasami. Sadol si za stôl a sledoval nás pri robote. Ja som lievance tvorila a Leo ich mazal džemom. Prvé 4 išli hlavnému degustátorovi čiže Tomovy.
Sú výborné. Mňam. Ani mama také dobré nevedela. Povedal Tom a oblizoval si prsty keď sa v tom sekol. Asi si uvedomil ku komu ma prirovnal. Piekla som ďalej a Tom s Leom sa ďalej napchávali, asi boli naozaj hladný ako vraveli.
O 20:30 sme uložili Toma do postele a hneď zaspal na počudovanie. Ja som upratovala kuchyňu a Leo zatiaľ hľadal film na Netflixe aký si pozrieme. Otvorili sa dvere a dnu vošiel pán Cole. Bol asi trochu opitý.
Čaute. Pozdravil nás a keď sa ku mne priblížil bola z neho cítiť vodka.
Dobrý večer. Slušne som sa mu odzdravila.
Predstavte si, že oni mi tu prácu dali tak som to musel ísť osláviť. Dúfam že to nevadí. Povedal a trochu sa zatackal. Leo sa postavil a viedol ho do spálne kde ho uložil spať. Ako vravel zobrali ho do roboty a nebudú nadšený keď ho uvidia opitého.
Prepáč mi to, otec zvyčajne nepije iba na oslavách si dá ale iba trochu. Neviem čo ho to napadlo. Povedal Leo smutne.
To nieje tvoja chyba a ja ho chápem chcel to iba osláviť na tom nič nieje. Tak čo je s tým filmom?
No poď si vybrať, máš na výber. Povedal a sadli sme si na gauč kde sme začali pozerať film no nedopozerala som ho lebo som zaspala.
Ráno som sa zobudila v Leovej posteli zakrytá perinou. Ach, ako veľmi ho ja len ľúbim. Odišla som do kuchyne pozrieť sa či je tam Leo no nebol tam. Tak som išla do kúpeľne sa upraviť. Prezliekla som sa a spravila si vlasy. Umyla som si zuby a odišla som do Leovej izby po mobil a napísala som mu esemesku.
Ja: Kde si?
Poslala som mu ju a už len čakala na odpoveď.
Leo: o 5 minút som doma neboj sa o mňa.
Trochu ma to vyviedlo z mieri no tak som čakala a zatiaľ si spravila rannú kávu sebe aj Leovi. Onedlho prišiel s taškou v ruke.
Dobré ráno láska. Povedal a prišiel ku mne kde ma pobozkal na čelo.
Dobré ráno. Kde si bol? Spýtala som sa zvedavo.
Bol som kúpiť čerstvé pečivo na raňajky a nejaké ovocie. Asi bol na seba pyšný lebo sa tak tváril.
Ty si úžasný. Povedala som a pobozkala ho.
Tom je už hore? Spýtal sa Leo. Úplne som naňho zabudla.
Idem ho zobudiť a pomôcť mu. Počkaj na nás. Utekala som hore do jeho izby a zobudila som ho. Pomohla som mu vybrať oblečenie do školy a odišla som do kuchyne kde bol Leo a prirpravoval nám raňajky. Objala som ho okolo pása.
Už si hladná?
Uhm.
Tak nech sa páči tvoje raňajky sú hotové. Podal mi misku s nakrájaným ovocím a tanier s praženicou a zeleninou. Vybrala som si ovocie. Tomovy prischla praženica. Leo niekedy neraňajkuje a dnes nemal chuť tak si dal iba kávu a pozoroval nás . Dojedli sme a odišli do školy.

Prečo ja?Where stories live. Discover now