28. časť

22 3 0
                                    

Posledný krát moje telo mohlo tancovať v telocvični. V noci som toho veľa nenaspala, ležala som pri Ash a rozmýšľala nad tým za čím tam vlastne idem. Tu mám celý môj život, mamu, Ash, kamarátov, Elis a partiu. A tam? Budem na konzervatóriu vo Francúzku, áno. Budem mať hodiny tanca 3 x denne a k tomu im ani nebudem rozumieť a budem musieť chodiť na doučovanie. Nikoho tam nebudem poznať a bude trvať kým sa tam s niekým spriatelím. Chcem tam vôbec ísť? Áno, stále ma bolí srdce z toho ako ma Leo sklamal a podviedol, tam naňho aspoň nebudem myslieť a zabudnem naňho. Ako to mohol spraviť? Sľúbili sme si že si neublížime. A on keď sa dozvedel o mojej ponuke o konzervatórium vo Francúzsku šiel sa ožrať do baru kde stretol tú kravu s ktorou sa vyspal. Po líci mi skĺzla slza. Rýchlo som ju utrela rukávom mikiny. Kvôli nemu už nebudem plakať, fakt nie. Pozrela som na hodinky. Bolo 5:08. O 8 mi letí lietadlo. Vstala som a spravila si rannú hygienu a prezliekla sa. Zobudila som Ash a išla som aj mamu no ona už bola hore a pripravená. Pred 6 sme nasadli do auta a vyrazili na letisko. Keď sme boli v aute, Ash prišla správa. Pozrela si ju niečo odpísala a mobil odložila. Ani sa na mňa nepozrela. Odvrátila som zrak ku oknu a sledovala cestu.

☀ Leo

Lis dnes odchádza. Celú noc som premýšľal nad tým čo spravím aby ma vypočula no skôr tú nahrávku a aby mi uverila. Bolo niečo pred 3 ráno. Sedel som na posteli a nevedel čo mám robiť. Napísal som Ash kedy odchádza no neodpisovala takže ona už spí. Šiel som si dať sprchu tak som si zobral veci a odišiel do kúpeľne. Až keď po mojom tele začali tiecť studené kvapky som si uvedomil že nejde teplá voda takto neskoro no nevyliezol som. Sprchoval som sa v studenej vode, a padlo mi to vhod. Ako som odchádzal začul som zvuky.  Bol to krik. Tomov krik. Rýchlo som zbehol dole do jeho izby a keď som otvoril dvere nestačil som sa čudovať. Tom nebol nikdy námesačný a nikdy nerozprával zo sna. No teraz nerozprával ale kričal. Pribehol som k jeho posteli a začal ho utešovať ale zobudil sa s očami plných sĺz.
Tom čo sa deje? Čo sa ti snívalo?

Leo...viem že Lis odíde preč, počul som vás ako si volal s jedným dievčaťom. Snívalo sa mi že odišla a že sa už nikdy nevráti. Že nás opustila.

Tom, Lis odíde, ale nie naveky. Sama povedala že sa vráti.

A čo keď sa nevráti?

Ale vráti. Poď sem. Tuho som ho objal.
Môžem ísť spať k tebe prosím? Prikývol som a tak ho zobral na ruky a preniesol do izby. Ľahli sne si do postele a o chvíľu zaspal no mne sa prehrávala hlavou iná otázka. Vráti sa? Čo keď si tam niekoho nájde? Čo keď tam už zostane navždy a ja ju už nikdy neuvidím? Na chvíľu som zaspal ale vážne len na chvíľu. Keď som sa zobudil bolo okolo 6 rána. Začal som byť nervózny lebo som nevedel kedy jej letí lietadlo. Napísal som Ash správu.
Ja: Ahoj Ash, kde ste? Kedy letí Lis lietadlo? Dúfal som že tak po obede. Rýchlo som si natiahol iba rifle a čierne tričko ktoré som mal pohodené na stoličke. Nemal som čas sa nejako módiť.
Ash: Ideme na letisko. Letí jej to o 2 hodiny. Ak to chceš napraviť, tak teraz. Hneď ako som to prečítal bežal som dole schodmi do chodby si obuť topánky a obliecť nejakú mikinu a utekal do auta.

☀ Lis

Stála som pred letiskom s kufrom a Ash s mamou oproti mne. Mame sa kotúľali slzy po lícach tak isto ako mne a Ash. Onedlho som sa načiahla a objala tuho aj jednu a aj druhú. Obidve už kývli že mám ísť lebo budú plakať viacej. Zobrala som svoj kufor a išla pomalými krokmi ku vchodovým dverám. Za mnou nieko kričal moje meno. Otočila som sa a čo moje oči nevideli?

☀ Leo

Šoféroval som veľmi rýchlo, dokonca na mňa niekoľkokrát aj trúbili no bolo mi to jedno. Veľmi som sa ponáhľal na letisko, nemohol som nechať Lis len tak odísť. Keď som bol už pri letisku zaparkoval som asi najďalej ako som mohol no inde voľné miesto nebolo tak som musel utekať cez celú dlhú uličku medzi autami rovno pred letisko. Videl som ich z diaľky ako sa objímala s Ash a jej mamou. Keď sa otočila na odchod vedel som že už niečo musím urobiť.
Lis! Zakričal som na ňu. Otočila sa a keď ma zbadala nebolo nadšená, aspoň to som vyčítal z jej výrazu.
Leo? Čo tu robíš? Spýtala sa prekvapene. Ash s jej mamou si išli kúpiť kávu a nechali nás osamote.
Lis, nemôžeš odísť len tak. Musíš vedieť že ja som v tom nevinne. Mám dôkaz. Okamžite som vybral mobil z vrecka a šiel pustiť nahrávku no mobil mi vytrhla z ruky.
Leo, svoje si už povedal. Nemám čas na tvoje falošné dôkazy a ak dovolíš musím ísť. Mobil mi vložila do rúk a otočila sa. Rukou som chytil jej ruku a pritiahol si ju k sebe.
Musíš vypočuť aspoň tú nahrávku. Prosím. Prikývla hlavou. Znova som ju rýchlo zapol a Lis počúvala s vypulenými očami. Na konci som si ju k sebe pritiahol.
Vážne si si myslela že by som mohol podviesť teba? Som taký zlý človek? Myslíš si to o mne? Sľúbili sme si že si neublížime no obidvaja sme si navzájom ubližovali. Ty si si myslela hlúposti ktoré ti nerozprávala Audrey a ja som trpel samotou. Keď niesom s tebou tak som potom osamelý. Nevedel som ako ti dokázať to že za to nemôžem. Po líci sa jej skotúľala slza. Utrel som jej ju a podvihol jej hlavu.
Prosím neplač len niečo povedz.

Ja, ja neviem čo mám povedať. Bola som taká hlúpa a verila som cudzej žene namiesto tebe a veľmi dobre viem aký máš temperament a viem že by si to nespravil. Prosím prepáč.

Neospravedlňuj sa, prosím. To všetko je moja vina.

Obidvaja máme na tom podiel viny. Pritiahol som si ju k sebe a objal som ju. Konečne som pocítil v sebe lásku ktorú som pri nej cítil nonstop keď bola pri mne. Pustila ma a zobrala svoj kufor.
Prepáč ale musím ísť. Povedala a chabo sa usmiala.
Tak sa vidíme o rok. Povedala a otočila sa. Fakt som si myslel že potom čo jej znova vyznám lásku tu ostane? Vážne? Pomalými krokmi sa blížila ku hlavným dverám letiska. Nemohol som sa pozerať ako odchádza. Všimol som si Ash a jej mamu ako stáli pri kaviarni pred letiskom a Ash jej niečo ukazovala v mobile. Ani si ma nevšimla. Odišiel som k autu a vybral sa na cestu domov.

☀ Lis

Nemôžem uveriť tomu že som bola taká sprostá a neverila som mu. Vravel mi že to tak nieje ale ja som ho nepočúvala. Za všetko môže tá moja tvrdohlavosť ktorú mám po tatkovi! Veľmi ho ľúbim a keby som odišla ublížila by som nielen nám ale Ash by stratila najlepšiu kamošku a mama by tu nemala nikoho. Napísala som Ash správu.
Ja: Ash, nemôžem odísť. Všetko vám vysvetlím v aute ale vyzdvihnite ma pri zadnom vchode. Utekala som s ťažkým kufrom ku zadnému vchodu kde o chvíľu zastavilo auto mojej mamy s Ash.
Mami, odvez ma do telocvične. Rýchlo! Po ceste som im všetko povedala. Vystúpila som z auta iba s mobilom v ruke. Vošla som do telocvične kde nikto nebol. Sadla som si na zem a zavolala Maye.
Maya? Prosím spravila by si pre mňa takú malú láskavosť?
Lis? Nešla si ty náhodou do Francúzska?
Všetko ti vysvetlím. Prosím ťa, musíš mi pomôcť. Ide o mňa a o Lea.
Jasné, vrav. Som samé ucho. Vysypala som jej celý môj plán a už som musela iba čakať.

Prečo ja?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu