8. časť

30 5 0
                                    

Decká, môžete odísť ale poprosím Lis a Lea aby ostali. Ďakujem vám za super tréning a vidíme sa v pondelok. Povedala Elis naša trénerka a na všetkých sa usmiala. Už bolo krásne vidieť jej bruško. Mala som z toho radosť, dúfam že to bude skvelá tanečnica alebo tanečník po mamine.
Lis, Leo, keďže máte tanečné duo vy dvaja, musíte mať nejakú choreografiu na ktorej budeme musieť pracovať mimo tréningov. Ste skvelý tanečníci, takže verím že prídete so skvelými nápadmi na choreografiu, ja vám ju samozrejme pomôžem vylepšiť. Pozrela na nás Elis a objala nás.
Som šťastná že do môjho klubu chodia také hviezdy ako vy dvaja.

To my ďakujeme tebe že máme takú skvelú trénerku.
Nepreháňaj.
Ja že preháňam. Pozri sa . Tieto všetky ceny sme vyhrali vďaka tebe. Ukázala som na skrine preplnené pohármi,diplomami a medailami. Leo sa len usmieval a prikivoval.
Dobre decká, musím už ísť. Vy popremýšľajte akú chcete choreografiu, v pondelok sa o tom porozprávame. Ahojte! Elis zmizla za dverami a ostali sme sami.
Máš nejaký nápad? Spýtal sa ma Leo.
Čo keby som ťa doučila tú moju choreografiu a ukážeme ju v pondelok Elis?
To je super nápad! Poďme do toho hneď teraz,mám kopu energie. Povedal nabudený Leo a postavil sa.
Prepáč Leo ale ja prezmenu nemám. Som veľmi unavená včera som sa zase učila až do dnešného rána. Spala som možno 4 hodiny, potrebujem si oddýchnuť. Ale keď ti to spraví radosť, zajtra sa môžeme po obede stretnúť a naučím ťa ju teda to čo ešte nevieš.
Škoda, no nevadí. Chápem že si unavená. Poď odveziem sa domov. Ani som sa neprezliekla, je už večer a predsa ma nikto už neuvidí. Zobrala som si tašku zo šatne a zamkli sme telocvičnu. Strašne ma rozbolela hlava a cítila som len ako sa mi podlomili nohy a ako som padala na zem.

☀ Leo

Zamkli sme telocvičňu a išli sme k autu. Zrazu za mnou niečo padlo. Otočil som sa a na zemi ležala Lis.
Preboha Lis, zobuď sa. Kričal som tam a fackoval ju. Z tašky som vybral fľašku a ošpliechal ju vodou. Otvorila oči, chválabohu.
Lis, Lis, pamätáš si ma? Vieš kto som?
Le-Leo. Fajn, pamätá si ma. Musela od únavy odpadnúť.
Poď, zoberiem ťa do nemocnice. Zobral som ju do auta. Mal som namierené do nemocnice kde mi ju zobrali z auta a odviedli dnu do nejakej izby. Ja som len čakal kým mi povedia niečo nové. Mal som jej osobné veci zo sebou, tašku aj s mobilom a kľúčami. Ozval za z jej tašky zvuk pripomínajúci zvonenie tak som jej mobil vybral a zistil som že jej volá mama. Zdvihol som.
Lis? Kde si zlatko? Tréning ti už dávno skončil.
Dobrý deň pani Sprousová, pri telefóne je Lisin kamarát Leo. Lis po tréningu odpadla tak som ju odniesol do nemocnice, práve jej robia vyšetrenia.
Pre pánajána. Hneď prídeme. Máme niečo doniesť?
Viete čo doneste jej pyžamo, asi tu strávi noc tak aby nespala v oblečení. A nejaké hygienické veci, to je na vás.
Dobre, do 20 minút sme tam. Zložil som a mobil jej,vrátil tam kde ho mala.
Z izby vyšla sestrička a zamierila rovno ku mne.
Ste príbuzný?
Nie, som jej kamarát.
Tak v tom prípade vám nemôžem povedať žiadne informácie, prepáčte.
Chápem to, o chvíľu prídu jej rodičia.
Povedzte aby prišli za mnou na centrálu, ďakujem.
To nebude potrebné sme tu. Ozvalo sa za nami. Bežali k nám predpokladám Lisiny rodičia celý vystrašený.
Čo sa jej stalo? Je jej niečo?
Pani kľud, vaša dcéra je v poriadku, keď jej dotečie infúzia, môže ísť domov. Bola vyčerpaná a tak skolabovala, dávajte na ňu pozor aby teraz necvičila a vyhla sa namáhavým činnostiam. Donesiem vám ospravedlnenku na pondelok a utorok ostane doma s nepôjde do školy.
Dobre ďakujeme, môžeme ísť za ňou?
Prepáčte, ale teraz spí. Bola strašne vyčerpaná. Môžete tu počkať a zobrať ju potom domov, vám pane ďakujeme že ste ju tu priviezli a môžete už ísť. Ukázala na mňa a ja som súhlasil.
Teta prosím, povedzte Lis že zajtra ju prídem pozrieť.
Poviem. Povedala a potľapkala ma po ramene.
Ale teraz už choď domov, určite si aj ty unavený a dávaj si pozor. Súhlasil som a vybral sa teda domov.

Keď som prišiel domov bolo niečo pred pol nocou a otec ležal na gauči. Zobral som deku a prikryl som ho. Chcel som skontrolovať malého či už spí no vo svojej izbe nebol. Trochu ma to vyľakalo no keď som prišiel do svojej izby a videl ho sedieť na mojej posteli s baterkou v ruke som sa ukľudnil.
Tom, prečo ešte nespíš? Spýtal som sa ho a sadol si k nemu.
Čakal som kedy prídeš, bál som sa o teba. Usmial som sa naňho a objal som ho.
Neboj sa, bol som na tréningu a trochu sa predĺžil. Poď už spať je už veľa hodín. A nesvieť prosím ťa na mňa s tou baterkou keď nechceš aby som oslepol.
Prepáč Leo nechcel som. Postrapatil som mu vlasy a uložil ho spať v jeho izbe. Rozmýšľal som že by som mu ju prerobil na takú izbu snov čo by chcelo mať každé dieťa a teraz máme na to peniaze a aj celý víkend. Prezliekol som sa do pyžama a ľahol si do postele. Nevedel som zaspať aj keď som bol unavený. Myslel som na Lis a na to či je v poriadku.

Prečo ja?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu