Büş - Ok

8.6K 577 359
                                    

"Büşra neyin var?"

Selim yanıma geldiğinde  elimin tersiyle gözyaşlarımı silip başımı seslerin geldiği yöne çevirdim. Birkaç polis geldiğim yöne doğru koşarken bileri bağırıyordu. Kavga mı çıktı diye düşünürken Selim beni kenara çekti.

"Kime soruyorum  bir şey mi oldu?" Elimle geldiğim  yönü işaret ettim. Içimde kötü bir his vardı.  Ben Okan'ın yanından  ayrılırken  birinin bir şeyler  söylediğini  duymuştum  fakat  ne olduğunu anlamamıştım.

"Selim yine kavga çıkmış olmasın." Sesler beni ürkütürken Selim bir polisi çevirerek  neler olduğunu sordu. Polis bana tuhaf bir bakış atarak "Arkadaşınız aşağıda yine kavga çıkarmış. Boşuna  onu beklemeyin böyle giderse uzun süre  burada kalacak." Demişti.

"Okan iyi mi?"

"Merak etmeyin gayet iyi..." Imali şekilde  konuşup gittiğinde  elimle ağzımı kapattım. "Büşra istersen sen eve git bende burada beklerim." Son çıkan kavgadan sonra hiçbir kuvvet beni buradan göndermizdi. O an gözüme kestiğim  sandalyeye oturunca  Selim de yanıma gelerek oturdu.

"Ben bir tek Selda'nin dik başlı olduğunu saniyordum seninde ondan bir farkın yokmuş. "

"Biz arkadaşız." Dedigimde  tüm onları bildiğini  söyledi. Belki de onun gözünde de yalancı konumundaydım. Az önce Okan beni yanından hatta buradan bile kovmuştu. Ama ben buradan nasıl giderdim. O beni  korumak için  dövdü dayak yedi... Hayır, benim  yüzümden içerde. Eğer  ben  inat etmeyip taksiden inseydim, şuanda böyle bir sorunla karşılaşmazdık.

Selim bana bir bardak kahve alıp geldikten sonra kendiside arabasını almaya gitmişti. Elimdeki kahveye bakınca içim burkuldu. Kadın polisi yolundan ederek " Arkadaşıma yemek getirsem ona verir misiniz?"

"Selim Beyin arkadaşınız değil mi?"Adını nerden biliyordu. Canım sıkılsa da evet, dedim. "Merak etmeyin biz yemek veriyoruz aç kalmazlar."demişti.

"Sizden ricam etsem bu kahveyi ona götürür müsünüz? Lütfen, şuan başı ağrıyor olmalı kahve iyi gelecektir." Kadın etrafına bakındıktan sonra kahveyi elimden almıştı.  O gözden kaybolurken bende yerime oturdum.  Kadın polis tekrar göründüğünde yanıma gelerek elindekini bana uzattı.

"Selim Bey size gönderdi." Teşekkür ederek elindeki ceketi aldım. Ceketi dizlerime örttügüm sirada tanıdık bir ses duydu,.

"Büşra kızım." Başımı çevirmemle Okan'ın babasını görmem bor olmuştu. Ayağa kalktığımda etrafıma bakınıp "Ateş, Selim'in de burada olduğunu söylemişti, sen tek misin?"

Selim'in arabasını almaya gittiğini söyledim. Süleyman Bey da komiserle konuşup hemen geleceğini söylemişti. Uzun süre bir şeyler konuşup tekrardan yanıma geldi. Son onlardan sonra Süleyman Beye karşı da mahçuptum.

"Oğlum bize ilk geldiğinde söylediklerine inanamamıştım. Ilk defa benim karışma geçip baba birine aşık oldum, demişti. Seni görene kadar oğluma karşı inancım tam değildi.  Seni gördükten sonra tam oldu, oğlum bu defa bir baltaya sap olacak demiştim.  Sonra bazı talihsizlikler yaşadık yetmedi Okan senden ayrıldığını söyledi. Tamam, dedik anlayışla karşılaşdık. Bugünse oğlumun senin için birilerini dövdüğünü öğreniyorum. Söyler misin Büşra,  nelee oluyor."

"Üzgünüm..." Ağladığımi fark edince elini omuzuma koyup seni evine götüreyim dedi, bende bir inat hayır demiştim. Selim geldiğindeyse Okan'ın sabah salınacağını boşuna beklemememiz gerektiğini söylemişti.

Selim bana bakarak sorun değil demiş beklemek için de arabasına geçmiştik. Bana yemem için yaptırdığı ekmek arasını verdi. Kadın verdik demişti ama Okan yemiş miydi? Selim'in zorlamasiyla birkaç ısırık aldım. Geceyi sabah ettiğimizde Selim beni dürtükleyerek çıktığını söyledi.  Hemen elimle yüzümü silerek arabadan aşağıya indim.

İNTİKAM ATEŞ'İ 🚬 Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin