Bölüm 12

9.2K 591 214
                                    

Bölüm şarkısı; Bana bir masal anlat baba

Hayat kısa ve çatır çatır kalp kırıyorsunuz.

"Sen ne yaptığını sanıyorsun Selda... Sen... Sen bunu nasıl  yaparsın?"

Elimdeki çantayı bırarak birkaç saniye durdum. Kapının açılma sesini duymuştum fakat hiç aldırış etmedim. Usulca arkama döndüğümde  Büşra elbisenin eteklerinden sıkıca tutmuş bana sinirle bakıyordu. O benden cevap beklerken başımı dik tuttum. Ben yaptıklarımdan dolayıasla pişman olmamıştım.

"Sana diyorum  duymuyor musun, bunu bana nasıl yaparsın? Beni tatlı intikam diyerek  nasıl  kandırırsın?" Şimdi anladım, ona söylediğim yalanı  kast ediyordu.

"Dinleyecek misin, yoksa hesap sormaya devam mı?"

"Sen hangi ara bu kadar pişkin oldun Selda, bugün  yaptığın şeyin  affı  yok. Ateş'i ve ailesi  ne kadar zor durumda bıraktın haberin var mı? Bütün  misafirler alay eder davrandılar. Ateş'in annesi uzun  süre kendine  gelmedi. Ateş  desen her patlayacak bomba gibi  öfkesinden döndü  durdu."

"Sen kimsin Büşra, benim ev arkadaşım kardeşim dediğim kız mi? Yoksa yalnızca Okan'ın sevgilisi mi?"

"Ben yalanlarına alet ettiğin onu kandırıp oyuna  getirdiğin Büşra'yım. Ben kimsenin yandaşcısı falan değilim."

Tabi ya kesin öyledir. "O hâlde neden benim yanımda değilde  karşı  tarafın kinini güdüyor gibi  görnüyorsun? Neden bana destek  vermek yerine köstek olursun, neden  karşıma geçmiş  hesap soruyorsun?"

"Çıldıracağim ya çıldırıp saçımi  başımı  yolacağim. Sen hala farkına  varmasan da ben bugün orada çok zor duruma düştüm.  Beni senin intikamının ortakçısı sandılar... Selda bu gece  orada yalnızca Okan değil  ailesi de vardı.  Ben yakında o adamla nisanlacağim. Bunun ne demek olduğunu biliyor musun?"

Bravo hala onların derdindeydi. Benim yanımda  olmasi gerekirken  hala hesap soruyordu. Onun şaşına yakışır  şekilde alışladım. "Tebrik ederim bir adet arkadaş  kaybettiniz." Ne saçmalıyorsun dediğinde  ona  yaklaştım.

"Benim  kardeşim öldü Büşra, o savunduğun adam kardeşimi  henüz on altı  yaşında  hayattan kopardı. Peki, sonra ne oldu. Beyefendi  yalnızca  bir kaç  ay yatıp  çıktı. Şunu  yapsana Büşra  gözünün önüne  küçük  kardeşini  getirsene ona bir araba çarptığinı ve hayattan  kopardığını bir düşünsene..."

"Ateş  bütün olanları  anlattı. Tamamen kaza sonucu olmuş. Bile isteye birini öldürmedi. Hem sen kanun değilsin  aklına  göre kimseden intikam alıp  kanun falan dağıtmazsın. Demek ki suçsuz  bulundu serbest bırakıldı. Hala neyin kinini güdüyorsun?"

Her sözünden sonra içim  buz kesmişti. Sanki  biri  başımdan  aşağıya  kaynar sukar dökümüştü de yanmıştım. O benim kardeşim dediğim arkadaşımdı. Her şeyi  geçtim bi kadındı. Hiç değilse  empati kurabilirdi. Usulca arkami dönüp çantanin fermuarıni  kapattım.

"Bir saniye sen bir yere mi gidiyorsun?"

"Evet, bir saat sonra  otobüsüm var. Işten izin aldım bir süre  annemlerde kalacağım." Gidecek  ve ailme onlari nasıl rezil kepaze ettiğimi anlatacaktım.

İNTİKAM ATEŞ'İ 🚬 Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin