Deel 19

1.9K 70 4
                                    

De volgende ochtend stond ik ergens over te twijfelen. Ik viel natuurlijk veel op vanwege mijn haarkleur en mijn uiterlijk in het algemeen. Kon ik dat niet iets veranderen? Het was natuurlijk wel zo dat ik als Luna veel gezien en herkend wordt en dat mijn "vermomming" dan niet lang zal gaan werken. Maar het viel te proberen toch? Zeker na de vrij snel achtereenvolgende gebeurtenissen van de afgelopen paar dagen.

'Haley! Kom hier! Ik heb je advies even nodig.' Riep ik door de gangen. Binnen een paar seconden hoorde ik Haley van de trap af rennen.

'Wat is er?' Vroeg ze.

'Kom mee, dan gaan we even naar de woonkamer.'

We liepen samen naar de woonkamer en gingen op de bank zitten.

'Oké. Kijk, ik zat te denken om mijn uiterlijk een beetje te veranderen zodat ik minder erg opval. Heb je suggesties?' Vroeg ik. Ik zag haar gezicht opklaren.

'Yes! Eindelijk kan ik iemand helpen met een stijlprobleem!' Riep ze uit. 'Sorry, dat wil ik echt al heel lang maar er was niet echt iemand bij wie ik dat kon doen.'

'Ja, toen was Fall er natuurlijk nog niet bij.' Glimlachte ik.

'Inderdaad. Ik ben echt superblij met haar als vriendin. Maar nu terug naar jou.'

Ze pakte een pluk van mijn haar en draaide die rond haar vinger, terwijl ze er aandachtig naar keek.

'Oké ten eerste, wanneer heb jij voor het laatst je haar laten knippen?'

'3 jaar geleden.' Antwoorde ik een beetje beschamend. Ik heb nooit tijd en zin gehad om er iets mee te doen.

'Juist. En ten tweede zou ik je haar ook laten verven. Naar een donkerdere rood. Lichtrood is afgrijselijk en het moet voor jou nog wel natuurlijk zijn. Verder zou ik iets meer make up gebruiken.' Constateerde Haley.

'Dankje Haley. Nu weet ik naar wie ik toe kan gaan als ik een stijlprobleempje heb.' Knipoogde ik.

'Geen probleem. Dan gaan we nu wel direct naar het dorp om je "te fixen".' Grijnsde Haley. Ik rolde grijnzend met mijn ogen.

We spendeerden de hele middag samen in het dorp. Gelukkig was er dit keer niks raars gebeurd qua bloeddorstige vampieren of gestoorde ex-Alpha's. Het was een vrij ontspannen, maar toch ook super gezellige dag samen met Haley. Ik vond het erg jammer toen we toch echt weer terug naar het packhuis moesten.

We waren wel voor alles geslaagd. Mijn haar kwam nu tot aan mijn middel en was erg donkerrood geverfd. Ik vond het erg fijn dat ik wel zo goed als mijn eigen kleur kon behouden. We hebben ook de kledingwinkels zeker niet overgelaten. We kwamen met 4 tassen terug naar het packhuis. 1 van mij en 3 van Haley.

'Zo, aan het shoppen geweest zie ik?' Hoorde ik Fall grijnzend zeggen vanuit de woonkamer. We zetten onze tassen neer en gingen naast haar op de bank zitten.

'Leuk haar!' Gilde ze enthausiast.

'Dankje.' Antwoorde ik glimlachend. 'Zullen we een film gaan kijken en dan gaan snacken?'

'Ja! Leuk idee!' Riepen Fall en Haley tegelijk.

'Zullen we de jongens ook vragen om mee te kijken?' Vroeg Haley bijna hoopvol.

'Kan Luca ook komen?' Vroeg Fall.

'Van mij wel. Het maakt me niks uit wat de jongens denken. Hij mag gewoon komen.' Glimlachte ik. 'En over de jongens gesproken, we mogen morgen hun dag gaan bepalen!'

'Yes! Lekker voor ze!' Grijnsde Haley.

'Ik ga Jack anders wel even halen. Maar ik ga eerst even langs Tanara om wat snacks te regelen. Tot zo!'

Ik liep naar de keuken en zag Tamara al vrolijk neuriënd een of ander gerecht maken. Ze keek me glimlachend aan toen ze mij zag.

'Hoezo zo vrolijk? Meestal zit je in de stress als je in de keuken staat.' Glimlachte ik.

'Mijn mate en kinderen komen morgen naar het packhuis verhuizen! Leuk haar trouwens.' Glimlachte ze. 'Maar wat kom je doen?'

Dat was waar ook! Ik had Jack gevraagd om haar mate hier te laten komen wonen. Dat is wel erg snel. Ik ben alleen maar blij voor Tamara. Ze verdient het echt om hier gelukkig te mogen zijn.

'Ik kwam om een aantal snacks vragen. Moet ik trouwens de kleintjes morgen wegwijs maken? Ik doe het graag.'

'Als je dat zou willen doen, ja graag. Wat voor snacks wil je trouwens?'

Tamara begon in de kasten te rommelen en de koelkasg leeg te halrn om snacks te zoeken. Ze vergat de pan die op het vuur stond volledig. Ik liet mijn blauwe ogen verschijnen en haalde de pan zo van het vuur. Tamara keek verschrikt op.

'O jeetje! Die was ik compleet vergeten! Dankjewel. Hier heb je de snacks trouwens.'

Ze drukte een dienblad vol met lekkers in mijn handen. Ik bedankte haar en zette de pan weer op het vuur. Ik legde het dienblad op een tafel in de woonkamer neer en ging naar Jack's kantoor. Ik klopte een paar keer op de deur.

'Binnen.'

Ik opende de deur en maakte bijna een sprongetje van enthausiasme. Jack keek me grinnikend, maar niet begrijpend aan.

'Kom je mee? We gaan een filmavond houden. Danny, Haley, Fall en Luca zijn er ook.'

'Dat is goed. Wie is Luca trouwens?' Vroeg hij fronsend.

'Fall's mate, maar kom nou!' Zeurde ik.

Hij stond op van zijn bureau en liep mee naar beneden. Hij pakte een pluk van mijn haar vast en draaide het rond zijn vinger.

'Met Haley naar het dorp geweest zag ik al. Maar de volgende keer moeten er echt wachters mee.' Zei hij serieus.

'Ja, dat weet ik. De volgende keer zal ik erom denken. Vind je het wel mooi?' Vroeg ik hoopvol.

'Je bent prachtig.' Hij drukte een vlugge kus op mijn wang. Mijn wangen kleurden lichtroze.

We kwamen liepen de woonkamer in. Iedereen zat er al. Fall zat tegen Luca aangeleund en Haley tegen Danny. Het was een erg schattig aanzicht. Jack ging in een hoekje van de bank zitten en ik kwam tegen hem aan liggen.

'Welke film gaan we kijken?' Vroeg Danny.

'The Kissing Booth!' Riepen Haley, Fall en ik tegelijk.

'Nee!' Riepen Jack, Luca en Danny tegelijk.

We barsten allemaal in lachen uit.

Uiteindelijk zijn we the White Chicks gaan kijken. Alhoewel, niet helemaal. Haley en Fall vielen onder de film al in slaap. Tegen het einde van de film deed ik hetzelfde. Ik voelde nog net hoe Jack een kus op mijn voorhoofd drukte en mij een "weltrusten kleine" toefluisterde.

Bloodwolf Kde žijí příběhy. Začni objevovat