Doktor Uyku

46 1 0
                                    

Puan: 7/10 , 3.1/5

Vizyon Tarihi: 22 Kasım 2019

Yapımı: 2019 - ABD

Tür: Korku, Gerilim, Fantastik

Süre: 152 dk.

Yönetmen: Mike Flanagan



The Shining filminin devamındaki olayları konu alan filmde, genç Dan Torrence genç ve kendisiyle benzer güçlere sahip bir kızla tanışır. Torrence kızı, The True Knot adındaki, ölümsüz olmak için çocukları avlayan bir kötüden korumaya çalışacaktır.


*'The Shining' filminin devamı olarak çekilmiş. 'The Shining' korku sinemasının kült filmlerinden ve hem korku yönünden hem de sanatsal yönden oldukça dolu olan bir film. Kontrol ettim de ben bile çok fazla yorum yapmamışım film hakkında ve böyle bir filmin devam filmi çekilmesi kararı alınmış. Kim olursa olsun böyle ağır bir sorumluluğun altından kalkabileceğini zannetmiyorum öyle de olmuş. Film oldukça eleştiri de almış. Ben 'The Shining' e bağlamadan yorumlamayı tercih edeceğim. Öbür türlü 'devam filmi' diye nitelendirmeye bile kalkışmam bu filmi zira Stanley Kubrick gibi birinin filmine devam filmi çekmek kimsenin harcı değil. Gelelim filmimize. Ben -tekrar vurguluyorum bağımsız olarak düşünerek yorumluyorum- filmi beğendim. Zaten son yıllarda kaliteli filmler çıkarmıyorlar. Konu olarak da özgün. İşlenişi, oyunculuğu, müzik ve efektler vs. bakımından güzel olmuş. Süre olarak biraz uzun olsa da akıcı ilerliyor. Birkaç tane mantık hatası gözüme çarpsa da o kadar da önemsemedim. 'The Shining' e bağlamadan izlerseniz beğeneceğinizi düşünüyorum. Dış bağlantıda 6 alternatif ve 2 dil seçeneğiyle (altyazılı ve dublaj) filmimiz bulunmaktadır. İyi Seyirler...


NOT: 'The Shining' filmi Stephen King'in kitabının uyarlaması olarak yapılmış fakat filmi Stanley Kubrick kendisine göre yeniden şekillendirmiştir ve bu nedenle Stephen King ile anlaşamamışlardır. Stanley Kubrick insan psikolojisini de işin içine katmıştır fakat Stephen King işin sadece korku boyutuyla ilgilenmiştir. Bu film daha çok Stephen King tarzını yansıtıyor. Yönetmenliğini Mike Flanagan üstlenmiş. Filmlerini beğenirim fakat böyle bir tartışmanın ortasına böyle bir sorumlulukla girmemesini tercih ederdim.

Korku FilmleriWhere stories live. Discover now