Kuzuların Sessizliği (1)

746 21 7
                                    

Puan: 8.6/10 , 4.5/5

Vizyon Tarihi: 17 Şubat 1991

Yapımı: 1991 - ABD

Tür: Korku, Suç, Dram

Süre: 118 dk.

Yönetmen: Jonathan Demme

Akademiyi başarıyla bitirmiş olan Clarice Starling artık genç bir FBI ajanıdır.Clarice, sapık bir katilin peşindedir.Katilin elinde bulunan bir kadını kurtarmaya çalışmaktadır.Bu katil, kurbanlarının derilerini yüzebilecek kadar psikopat bir sapıktır.Clarice, bu sapığa ulaşma amacıyla, bir başka psikopat olan ünlü Doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşmak gerektiği yönünde bir plan yapar.Fakat, Clarice'in Lecter'dan alacağı bilgiler güvenini kazanmasına bağlıdır.

Film, 1992 yılında 7 dalda Oscar'a aday oldu ve en iyi film ve en iyi senaryo uyarlaması dalında ödüle layık görüldü.Bu başarılı yapım, Hannibal Lecter serisinin 1.filmidir ve seride dört film daha yer almaktadır.Serinin diğer filmleri; The Silence of The Lambs(1991), Hannibal(2001), Red Dragon(2002), Hannibal Rising(2007) şeklinde sıralanmaktadır.

NOT: Dr. Lecter'ın ilk filmidir. Zekice işlenen bir film. Çok zeki bir psikiyatrist, aşçı, cerrah, müzisyen, ressam denebilecek kadar iyi resim çizebilen bir seri katil. Hangi seri katil bu kadar mükemmel olabilir ki? Akıcı ve heyecanlı. Hopkins'in oyunculuğu gözardı edilemeyecek derece iyi. Daha fazla beklemeden seriyi tamamlamaya bakın. Dış bağlantıda 2 alternatif 1 dil seçeneği (dublaj) ile filmimiz bulunmaktadır. İzleyenler varsa özellikle Hannibal için o çok değerli yorumlarınızı bekliyorum. İyi Seyirler...


*Aslında serinin ilk filmi İnsan Avcısı'dır. O filmde yine Red Dragon üzerinden gidiyor zannedersem ve Hopkins oynamıyor. O filmini izlemediğim için kendim yorum yapamam fakat sıkıcı olduğu söyleniyor. Yine de izlemek isteyenler için özellikle uyarmak istedim.

Korku FilmleriTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang