Magi

249 3 6
                                    

Puan: 5.8/10   ,   3.1/5

Vizyon Tarihi: 29 Nisan 2016

Yapımı: 2016 - Türkiye

Tür: Korku

Süre: 132 Dak.

Yönetmen:  Hasan Karacadağ


İstanbul'da İngilizce öğretmenliği yapan hamile kardeşi Marla'nın acil çağrısı üzerine apar topar New York'tan Türkiye'ye gelen gazeteci Olivia Watkins (Lucie Pohl) geldiği gün kardeşinin esrarengiz ölümüyle sarsılır. Sır dolu ölümü araştırmak Olivia'ya düşer.

Türk korku sinemasının önde gelen ismi Hasan Karacadağ, bu filminde uluslararası çapta tanınmış oyuncularla çalıştı. Kenan Ece'nin yanı sıra Stephen Baldwin ve Michael Madsen, filmin oyuncu kadrosunda bulunuyor.  


*Öncelikle Karacadağ'ın hakkını yemeyelim; kesinlikle üzerinde baya emek sarf etmiş, oturup araştırmış. Senaryoyu çok beğendim. Bir iki yer dışında da oyunculuklar da çok kaliteli. Favorim hıristiyan rahip oldu. Yapılan makyajlar da güzel olmuş, daha inandırıcı. Bazı yerlerde geçen sözler ise çok hoşuma gitti. Üşenmeyip adamı araştırdım. Gerçekten böyle biri yaşamış. Almanya'dan Türkiye'ye gelmiş ve burada ölmüş. Osmanlı vatandaşlığı ve Türk vatandaşlığı da varmış. Hitler'in karabüyüye olan ilgisinden yola çıkılmış fakat biraz daha üzerinde çalışılabilirdi. Gelelim eksilere. Konuşmalar her zamanki gibi duyulmuyor lakin aradan bir efekt patlıyor, kulaklarım felç. Bunu geçtim, bu kadar iyi bir senaryonun animasyon tipi şekillerle mahvedilmesi çok kötü. Yüzlerini göstermese yemin ederim daha iyi olurdu. Sineklerden tutun da uçuşan cinler periler var yahu. Yine de farklı kurgusuyla benim beğenimi kaptı. En kısa zamanda izleyin derim. Farklı bir deneyim edinirsiniz. Dış bağlantıda 6 alternatifle filmimiz bulunmaktadır. İyi Seyirler...

Korku FilmleriWhere stories live. Discover now