Göz (Oculus)

143 4 2
                                    

Puan: 7.3/10   ,   3.5/5

Vizyon Tarihi: 4 Temmuz 2014

Yapımı: 2013 - ABD

Tür: Korku

Süre: 104 Dak.

Yönetmen: Mike Flanagan


 Film oldukça gizemli ve eski bir aynanın etrafında gelişiyor. Aynanın son sahipleri olan Kaylie ve Tim, anne babalarının ölümünün ardından kötü giden ilişkilerini düzeltmeye çalışan iki kardeştir. Kaylie, tüm tersliklere bu aynanın yol açtığına inanmaktadır. Kaylie olayları çözmek ister, araştırmasında derine indikçe tarih kendini tekrarlayacaktır. Kardeşlerin ilişkileri daha da kötüleşir, çünkü zamanla aynanın kötücül gücünün etkisine girmişlerdir.
Mike Flanagan'ın yönetmen koltuğunda yer aldığı 2013 yapımı korku filmi. Filmin başrollerinde Katee Sackhoff ve Karen Gillan yer alıyor.  


*Açıkçası korku için en temel malzemenin ayna olduğunu düşünüyorum. Ben bile bir ara aynaya bakmaktan çekinirdim geceleri. Tabii ki kısa bir zaman içinde bunu atlattım. Film biraz 'Aynalar' filmini hatırlatsa da özgün bir kurgusu var. Geçmiş ve gelecek aynı anda mükemmel bir şekilde işlenmiş. Ara ara kafam karışsa da daha sonra taşlar oturuyor. Oyunculukları da çok beğendim. Müzik ve efektler de yerinde kullanılmış. Gerilim dozu iyi ama sonu biraz açık uçlu bırakılmış ve bu biraz can sıkıcı. Yönetmenini 'Ölüm Alfabesi' , 'Kabustan Gelen'  ve 'Hush' filmlerinden tanıdığımız Mike Flanagan filmi iki bölüme ayırdığını belirtmiş. Devam filminin gelmesinin olasığı olabilir. İzleyen varsa belirtsin de son kısmı bir tartışalım. Dış bağlantıda 2 alternatif 2 dil seçeneği (altyazı ve dublaj) ile filmimiz bulunmaktadır. İyi Seyirler...


Ufak bir alıntı:

"Korkunç şeyleri atlatamayan insanlara neler olduğunu öğrendim. Üstesinden gelebilmek için zihin her türlü korumayı yaratıyor ve bu inanış iyice yerleştiğinde, zihin rastgele bilgiler alıyor ve bilgiyi desteklemek için zorluyor."


NOT: Herkese Mutlu Yıllar..!

Arka arkaya gelen sınavlardan ve hastalıktan anca fırsat buldum. Umarım sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl geçiririz. Sizin için ufak bir sürpriz daha paylaşacağım hafta bitmeden. Kendinize iyi bakın :*


Korku FilmleriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin