Dehşetin Yüzü (Rahibe)

518 4 3
                                    

Puan: 7.4/10   ,   3.4/5

Vizyon Tarihi: 21 Eylül 2018

Yapımı: 2018 - ABD

Tür: Korku, Gerilim, Gizem

Süre: 96 dk.

Yönetmen: Corin Hardy

Yapımcı: James Wan, Peter Safran


Geçmişinde karanlık olaylar yaşamış Rahip Burke (Demián Bichir) ve rahibe olmak için son aşamalara gelmiş genç rahibe adayı Irene (Taissa Farmiga), kendini öldürmüş bir rahibeyle ilgili araştırma yapmak için Vatikan tarafından Romanya'nın ücra bir köşesindeki bir manastıra gönderilir. Manastırın sırrını öğrenen ikili, sadece hayatlarını değil, hayatlarını adadıkları inançlarını da ortaya koyarak bir rahibe formuna karşılarına çıkan şeytani güçle savaşacaktır.  


NOT: Yemin ederim ömrüm bu filmi beklemekle geçti. Korku Seansı'nda o kadar dikkatimi çekmişti ki hikayesini ölesiye merak ediyordum. Sonunda nete düştü ve izledim. Söyleyeceğim tek şey tam bir hayal kırıklığı. Evet bir senaryo yazılmış ama eksik bağlantılarıyla kalmış ve sadece Korku Seansı'na bağlanmış. Hani Annabelle? Peki bu 'Valak' arkadaş tam olarak neyin nesi, amacı ne? İçi boş senaryosuyla ve sadece gizem ağırlıklı gitmesiyle beni çileden çıkardı. Üstelik tam gerilim havası esiyorken bir anda rüzgar yön değiştiriyor ve durgunluk geliyor. Oyunculuklar ise berbat. Siz hiç korku filminde korkmayan kurban gördünüz mü? Alın size korkmayan karakterler. James abimiz iki seferdir beni korku babında tatmin edemiyor. Üzgünüm ama sıradan bir korku filmi izliyormuş gibi hissettim. Esasında kriteri yüksek olmalıydı ki benim gözümde onu ayrıcalıklı kılan buydu. Yıllarca büyük bir heyecanla bu filmi bekledim ve karşılaştığım rezalet tam bir hayal kırıklğı. Ya ben gittikçe tatminsizleşiyorum ya da James abimiz korku alanındaki çalışmaları zirveden aşağı yuvarlanıyor. Aslında olumsuz yönden ekleyeceğim çok şey var ama iyice gömmemek için es geçiyorum. Bu kadar yazdıklarımdan sonra ekleyeyim ki emekler boşa gitmesin. Ortalama bir film ve zaman geçirmek için izleyebilirsiniz ya da James abimizi ayrıcalıklı kılarak izlemeyi tercih edebilirsiniz. Bitirmeden beni sinir eden bir konuyu daha dile getireceğim. "The Nun" çeviri olarak 'Rahibe' anlamına gelir. Peki 'Dehşetin Yüzü' nü kim uydurdu? Orijinali varken uydurmak çok sinir bozucu. Neyse artık.  Dış bağlantıda 2 dil seçeneği (altyazı ve dublaj) ve 15 alternatifle filmimiz bulunmaktadır. İyi Seyirler...


*Özellikle izleyen arkadaşlar  yorumlarınızı bekliyorum. Ne düşündüğünüzü yazın ki kendimi kontrol edeyim, ne durumda olduğumu tespit edebileyim.

Korku FilmleriWhere stories live. Discover now