Ölüm Alfabesi

270 8 5
                                    

Puan: 6.4/10   ,   3.4/5

Vizyon Tarihi: 28 Kasım 2014

Yapımı: 2014 - ABD

Tür: Korku, Gerilim

Süre: 89 Dak.

Yönetmen: Stiles White


Çok eski bir cadı tahtasıyla (Ouija) oynarken kendi görüntülerini kaydeden bir genç kız, kısa süre sonra gizemli bir şekilde öldürülür. Kızın yakın arkadaşları, bu tahtayla ilgili bir problemin olduğunu sezerler. Ve kısa sürede anlarlar ki, bazı şeyler oynamak için yapılmamıştır.  


NOT: Bu filmi uzun zamandır erteliyordum. Filmin orijinal ismi 'Ouija' ve 'Cadı Tahtası' olarak bilinmektedir. Uzun süre önce bir korku sayfasında dolaşırken yine cadı tahtasıyla ilgili bir video izlemiştim ve etkilendiğimi hatırlıyorum. Bundan kaynaklı olarak daha filmi izlemeden ön yargılarım devreye girdi ve psikolojik olarak kendimi hazır hissetmediğimden izleyememiştim. Film 2008 yılında çekileceği sırada senaryo tekrar yazılmış ve  film 2013 'te çekilmeye başlanmış. Ayrıca filmin yapımcısı Ruhlar Bölgesi'nin de yapımcışığını üstlenmiş ve Ruhlar Bölgesi'nde yer alan Elise de filmimizde yer alıyor. Açıkçası oyunculuk çok da iyi değil. Müzik ve efektler tam oturmamış. Birkaç mantık hatası da cabası. Yine de ben beğendim. Bazı sahnelerinde gerildiğimi, bir iki kısımda da korktuğumu belirtmeliyim ama yine de o sahneleri tahmin ettiğim için çok sorun olmadı. Filmde yapı olarak eksik kalmış kısımları saymazsak güzel, izlenilebilir bir film. Dış bağlantıda 4 alternatif 2 dil seçeneği (alt yazı ve dublaj) ile filmimiz bulunmaktadır. İyi Seyirler...


*Filmin ikincisinin kasım ayında vizyonda olması planlanıyor. Bu filmde yer alan Doris olayı o yıllara dönerek anlatılmış. Bence bu filmden daha sağlam gibi görünüyor. Aşağıya ikinci filmin fragmanını da bırakıyorum. İsteyenler izleyebilir.


Korku FilmleriWhere stories live. Discover now