Mijn huis

3 0 0
                                    

Icesilja

De bus stopt vlakbij mijn huis nu hoef ik alleen nog maar iets te lopen. Ik voel mijn hart sneller kloppen. Mijn mooie huis met een diepe zucht klop ik op de deur ik heb een sleutel, maar wil mijn moeder niet laten schrikken. Daar is ze dan nog een beetje slaperig ze kijkt mij met gespleten ogen aan en omhelst me dan droogjes. Kom binnen ik loop droog achter haar aan en tref mijn vader die zijn ogen niet kan geloven en mij omhelst en de lucht in duwt je bent het echt mijn kleine meisje. Nou pa klein ik wordt over twee dagen 19. Juist ja "je was het toch niet vergeten of wel soms. Nee nee liefje ik was bezig met het vinden van jou heeft mijn moeder dan niks vertelt over het berichtje. Mijn pa kijkt mijn ma vragend aan wat zegt Orchidee heb je een verklaring hier voor. Mijn eeuwenlange naam opnieuw horen voelt heel vreemd. Mijn moeder betrekt geen spier en kijkt ons alle twee nog steeds droog aan heb je honger "uhm nee bedankt net gegeten bij het station.

Xyakur

Ik ben haar de hele weg gevolgd tot haar huis ik snap wel, waarom ze het hier zo graag mocht zo slecht is het hier niet . Ik vlieg over het huis heen naar haar achter tuin en bespied de familie tussen de gordijnen door. De vader houd Icesilja hoog in de lucht van blijdschap als ik naar de moeder kijk mis ik iets. Haar blijdschap. Vreemd ik had meer verwacht dat ze op elkaar zouden lijken.

Icesilja

Hoe hebben ze jou vrij gelaten vraagt mijn papa "ik heb er veel meegemaakt ondertussen loopt mijn moeder gewoon naar de keuken. Ze wouden mij gewoon laten trouwen. Mijn vader kijkt verbaasd dat snel veranderd in woede. Maar dat bleek een schurk te zijn. Wie is de vrouw met rode haren en rode ogen mijn vader zijn ogen veranderen van kleur en grootheid, wacht hoe dit was nooit eerder gebeurd wat zeg je zegt hij bezorgt. Hij kijkt wazig naar de grond we zitten bij ons vertrouwde plek de bank voor de tv. Waarom ga je mijn hersen spoelen je weet vast wie Xyakur is. Oh God mompelt hij. Lusiter papa je moet mij alles vertellen ik weet nu meer. Dit was alles om jou te beschermen "waarom is mama zo droog. Dat weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik blij ben dat je weer bij ons bent je vrienden waren al bezorgd ik bel ze nu gelijk op. Ik knik en luister hoe hij iedereen een voor een belt. Een paar minuten later stilte doet mijn moeder de deur open al mijn vrienden staan nu in ons woonkamer eerst kijken ze of ik er echt ben dan komt iedereen om mij heen en omhelzen we in een groepje elkaar en springen dan van vreugde in de lucht. Er is iets anders aan je zegt Wouter dan. Inderdaad je bent vernaderd heb je je haren geverfd je ziet er zo mooi uit. Dank jullie wel wat heb ik jullie gemist wij jou ook zeggen ze in koor toon. We moeten er om lachen. Ik kijk richting de tuin het voelt alsof ik nog steeds in de gaten wordt gehouden. Hoe was het daar hebben ze je iets aangedaan we hebben rare dingen in de magazine gelezen. De raarste zegt Esther dan met rollende ogen. Nou inderdaad zeg ik het is voorbij mijn eigen oma heeft me weggejaagd terwijl ik voor de veiligheid daar was. Mijn vader luistert grondig mee. Blijf je hier nu ja knik ik of course of ik hier blijf al voel ik wel een pijn scheut door mijn hart ik denk gelijk bij mijn woorden aan Xyakur. Tim kijkt mij vragend aan ben je verliefd of zo. Wat zeg ik met angst hij is wel de slimste en die alles van ons allen het eerst weet hoe ga ik dit ontkennen. Er dringt iemand mijn gedachten door. Mijn vader "wat hoe als die ook een draak is wat ik van hem heb hoe kan hij zich dan zo verborgen houden. Ik ben best moe zeg ik is het goed als ik even ga slapen. Mijn vrienden kijken mij eerst verdrietig aan en knikken dan lachend ja. We komen vanavond wel weer langs. Als ze weg zijn kijkt mijn pa mij aan. Hoe close was je met Xyakur. Oh damn ik bloos ik bloos en dat is niet goed. Ik sta op en ben al halverwege de trap laters pap.
Gelukkig hij komt niet achter mij aan.

Xyakur

Ik voel een steek bij het zien hoe leuk ze het heeft met haar vrienden ik draai mij om en leun tegen de ruit met een rot schuld gevoel ik ben haar nu al kwijt. Ze is mij vast vergeten. Ze loopt de woonkamer uit ik probeer uit te zoeken waar ze heen gaat met mijn gaven. Aha haar kamer ik vlieg naar het balkon en kijk tussen de gordijnen door ze staat er half naakt. Ik wordt rood en sta op hebt punt te veranderen. Ik kan mijn ogen niet van haar af houden ze heeft een mooi lichaam alles wat een vrouw moet hebben. Ze draait zich om waardoor ik bijna van het balkon val maar hang nu. Ik trek mij omhoog voor iemand mij ziet. Ze is er niet ze staat te douchen.

Icesilja's onmenselijke ogenWhere stories live. Discover now