~1~

478 9 4
                                    

Pov Violet

Vandaag ga ik naar college. Ik zit al in mijn auto. Onderweg had ik nog even koffie gehaald want ik ben nog niet echt wakker.

Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Violet Jade Brady. Ik ben 20 jaar en ik heb ook een paar hobby's. Ik speel viool en cello, ik vind schilderen ook leuk om te doen. Ik vind het vooral leuk om met veel kleuren te werken. Mijn sport is dansen. Allemaal verschillende soorten. Ik dans vaak met Galen Hooks, zij is echt fantastisch.

Mijn moeder is de baas van haar eigen bedrijf en mijn vader is een dokter. En schrik niet! Mijn moeder is 15 jaar ouder dan mij en mijn vader 16.

Ja, mijn moeder was 15 toen ze mij kreeg. Eigenlijk ben ik een ongeluk. Maar ik ben super dankbaar voor mijn moeder en vader want ze hadden er ook voor kunnen kiezen om me weg te laten halen. En mijn vader heeft mijn moeder nooit in de steek gelaten. Mijn zusje, Maya, is 11 jaar, ik ga haar heel erg missen. Maar in de kerstvakantie ga ik weer terug.

Kwa kledingstijl ben ik best basic. Maar ik stijl het altijd zo dat het toch nog een beetje mij is. Nu heb ik gewoon een blauwe skinny jeans, een wit t-shirt, een leren jasje en mijn favoriete laarsjes. En natuurlijk een zonnebril. Ik heb een verslaving aan zonnebrillen, ik weet eigenlijk niet waarom. Van die super trendy kleine naar van die grote diva brillen. Nu heb ik een normale op.

Ik krijg ook 3 roommates. Volgens mij 1 meisje en 2 jongens. Ze zitten straks ook in het eerste jaar. We hebben een best grote "dorm" zoals ze dat hier in Amerika noemen. Een ruime woonkamer, keuken en 2 grote slaapkamers met badkamer en inloopkast. Heel luxe dus.

Ik kom in de file terecht en ik zucht. Waarom ik. Ik doe mijn haar in een paardenstaart. Ik kijk naast me en zie een mooie porsche staan. Kom ik aan met mn mini. Maar ja, ik vind hem mooi en ik beloof je, hij is niet mintgroen of babyblauw. Ik heb een zwarte.

Als ik eindelijks door kan rijden hoef ik nog maar een halfuur. Wat? Nog een halfuur? Ik ben er nu wel een beetje klaar mee hoor. Ik rij snel door maar niet over het limiet want ik heb geen zin in boetes.

Als ik er eindelijks ben pak ik mijn koffer en grote sporttas uit mijn auto en doe de kofferbak dicht. Ik doe mijn auto op slot en loop naar binnen. De school zelf zit hier tegenover. Ik haal mijn sleutel op en stap in de lift. Voor dat de deur dicht gaat komt er nog snel een jongen binnen.

"Hoi" zegt hij. Hij lijkt wat jonger dan mij. Ookal is hij wel langer. Hij heeft rode wangetjes wat best wel schattig is. "Hoi" zeg ik. "Ik ben Zach" zegt hij en hij steekt zijn hand uit. "Violet" zeg ik. "Waar moet jij heen?" Tja, waar moet ik eigenlijk heen. Ik kijk op mijn sleutel. "Kamer 150" zeg ik. "Dat is toevallig, 2 van mijn vrienden zitten ook op die kamer" zegt hij. "Toevallig. Mag ik vragen hoe oud je bent?" Vraag ik. "Dat heb je al gedaan. Ik ben 18" zegt hij lachend. Ik kijk hem verbaasd aan. "Dus je bent net uit high school. De meeste wachten altijd nog even" zeg ik. "Ik ben erg ongeduldig" zegt hij en we lachen.

De lift stopt. "Leuk je gesproken te hebben. Hier heb je mn nummer, je kan me altijd bellen als je iemand nodig hebt" zegt hij met een knipoog. Ik lach. "Thanks Zach, ik zou je bellen als ik iemand nodig heb" Hij lacht.

Ik loop de lift uit en zwaai nog even. Ik zoek mijn kamer en doe de deur open. Volgens mij is er iemand in de keuken zo te horen. Ik zet mijn koffer en tas ergens neer en kijk de woonkamer rond.

Het heeft een grijze hoekbank en een grijze stoel. Een beige tapijt en een licht rond houten tafeltje. De muren zijn wit met een warme ondertoon. De vloer is donkerbruin hout maar niet echt hout. Er hangt een mooie tv aan de muur. Niet te groot en niet te klein. Het heeft een groot raam in de achterkant van de woonkamer. Je hebt uitzicht op de school en een mooi parkje. Achterin zijn er ook 2 deuren. Een aan de linkerkant en een aan de rechterkant. Waarschijnlijk de slaapkamers.

Why is it so hard to say? Where stories live. Discover now