22. Bölüm

320 30 7
                                    

O gün yine erkenden uyandı Bahar. Elini yüzünü yıkadı ve aynada kendisine baktı. Gözlerinin altı çökmüş ve çok solgun görünüyordu. Kaç gecedir doğru düzgün uyuyamıyordu. Ancak sabaha karşı uyuyabiliyor ve durmadan düşünüyordu. Şimdi o Nedim denen adamla resmen evlenecekti. Bu gerçek bir bıçak gibi saplanıyordu göğsüne...Bu bir rüya değildi.. Gerçekten de evlenecekti..

İstemeye geldikleri günden sonra evlilik işlemleri bir anda hızlanmıştı. Bahar ne olup bittiğini bile anlamıyordu. Elinden geldiğince düğünü ertelemeye çalıştı ancak Nedim çok kararlıydı. Hem Ömer'de aradaki zamanın uzatılması taraftarı değildi. Evlenmeden görüşmelerine de karşı olduğunu çok daha önceden belirtmişti Nedim'e.

O sabah ailecek hep birlikte kahvaltı yapıyorlardı. Bahar yine o sabah döktürmüştü. Yemek konusunda oldukça maharetliydi. Kuzenleri, komşuları tanıdığı herkes Bahar'ın aşçı olması gerektiğini düşünüyorlardı. Bahar'sa lezzetinin sırrını soranlara 'içine sevgimi katıyorum' diyerek espirili bir cevap veriyordu. Kimse bilmiyordu ama Bahar yemek yaparken bol bol dualarını katıyordu. Duasız yol olmazdı bunu çok iyi biliyordu.

Kahvaltı sohbet eşliğinde devam ederken ev telefonu çaldı.Yusuf koşarak telefonu açmaya gitti.

_"Alo."

_"Yusuf sen misin abicim?"

_"Evet benim ama sen kimsin?"

_"Nedim ben,Bahar ablanı çağırır mısın?Ama baban varsa çağırma"demesine fırsat bile kalmadan Yusuf ablasına seslenmişti bile.

_"Ablaaaaa Nedim abi seni çağırıyor." Sofra başındaki herkes çok şaşırmıştı.Ömer'in lokması boğazında kalınca uzun uzun öksürdü. Bahar'sa çok utanmıştı. Bahar daha fazla utanmamak için başını önüne eğdi.Ömer bir hışımla yerinden kalkıp "Ben konuşurum derdi neymiş" dedi ve telefona doğru yürüdü.Nedim'se telefona Bahar'ın geleceğini sanıp oldukça sevinmişti.Günlerdir ne yüzünü görmüştü ne de sesini duymuştu.Arada sırada ev telefonunu arıyor Bahar'ın telefona çıkması için dualar ediyordu.Bugünse Yusuf'un telefonu açmasını fırsat bilip Bahar'ı istemişti.Heyecanlı bekleyişin ardından sert bir erkek sesiyle kendine geldi.

_"Alo!" Nedim şaşkınlığını gizleyememişti.

_"A...Alo Ömer baba sen misin?"

_"Evet benim ama dur daha baban olmadık.Bak evlat evlenmeden böyle şeylere karşı olduğumu söylememiş miydim sana?Dinde yeri yok kızımı da günaha sokma" sesi oldukça sinirli geliyordu.

_"Haklısınız.Ben Bahar'a nikah tarihi almak için evlenme dairesine gitmemiz gerektiğini söyleyecektim.Başka bir niyetim yoktu" Nedim iyi toparladığını düşünmüştü.Fakat Ömer papuç bırakacak değildi.

_"Oğlum sen git kendin hallet o işleri."

_"Ben hallederim halletmesine de yeni çekilmiş fotoğraf lazım.İzniniz olursa Bahar' ı da alıp fotoğraf çektirmeye ve eşya bakmaya götürmek istiyorum."

_"Öyle desene evlat.Başbaşa gitmenize müsaade edemem yinede.Yanında Yusuf'la Tuğba'da gelirse ancak o şekilde gidebilirsiniz." Nedim bu durumdan memnun olmamıştı.

_"Tamam olur Ömer amca.Ben öğlen gelir alırım onları.Siz haber edersiniz.Allah gününüzü hayretsin"Bu son sözü Ömer'i yumuşatmış ve hoşuna gitmişti.

_"Amin,seninde." diyerek telefonu kapattı ve sofraya oturdu. Uzun bir sessizlikten sonra Ömer Bahar'a dönerek;

"Güzel kızım,bugün Nedim seni, kardeşini ve Tuğba'yı da alarak fotoğraf mı çektircekmiş napacaksa artık oraya götürecekmiş.Nikah için gün almanızda lazımmış.Eşya da bakacakmışsınız.Öğlen gelir alır.Gidin ama vakitlice gelin"diyerek sofradan kalktı.Belli etmiyordu ama Ömer kızını evlendireceği için üzülüyordu.El evine gidecekti onun güzeller güzeli Bahar'ı. Ama erken yaşta evlenmekte sünnetti.Kendi üzüntüsü için kızının mürüvvetine engel olamazdı.Bir kez engel olmuştu o konuda haklıydı ancak günlerce Bahar'ı görememişti.Şimdi ise durum farklıydı.Bu Nedim denen genç hem güven veriyor hem de içi ısınıyordu.

Bahar Nedim'in geleceğini duyunca çok şaşırmıştı.Babasının bu duruma izin vermesi daha ilginçti. Demekki Yusuf ve Tuğba'nın da gelmesi şartıyla onay vermişti.Bahar'sa sevinmişti bu duruma.Nedim'le baş başa olmayacaktı.Kardeşi ve Tuğba'da yanında olacaktı.O yüzden içi rahatlamıştı. Bahar'ın canının en içi babası.Her şeyi ne güzelde düşünüyordu...

Uk'de (Meçhul Araf)Where stories live. Discover now