10.Bölüm

504 40 6
                                    

Bahar  sevdiğinden ayrılmanın bütün  öfkesiyle tamam  deyivermişti. Hem kendine hem ailesine çok kızgındı. Ailesi olsun diye çok büyük zorluklardan geçmişti ve şimdi sırf sevdası  uğruna  ailesinden vazgeçecek değildi. Zaten sevdiğiyle evlenmedikten sonra  kiminle  evlendiğinin  bir önemi  yoktu. Yavaş yavaş yarası kapanmaya başlıyordu nasılsa. Sevgili, eş,dost  her  zaman bulunurdu .Fakat aile her zaman bulunmazdı   biliyordu. Bahar dalgın düşünceleriyle kuzeninin odasına gitti, durdu, söylemeyi unuttuğu bir şey vardı  ve tekrar teyzesinin yanına geldi.''Teyze ama önce annemle babama söyle,onlar izin veriyorsa, evlensin diyorlarsa konuşmaya bile gerek yok, evlenelim gitsin'' dedi. Ne diyordu Bahar?Ağzından çıkanları kulakları duyuyor muydu ? Hiç tanımadığı bir insanla mı evlenecekti?  '' Tanıdım da ne oldu?'' dedi  kendi kendine. Ailesinin rızası olsun yeterdi onun için. Bahar eksik kalan cümlelerini de tamamlayıp, teyzesinin cevap vermesine fırsat vermeden bir hışımla salondan çıktı. Teyzesi de şaşkın bir şekilde komşusu Nuran'a çıktı ve konuşmaları anlattı. Nuran'da hemen Nedim'i aradı. Fakat ilk olarak ailesine haber verilmesi  gerektiğini atlamıştı.Heyecanla elleri titredi Nedim'in.Titreyen sesiyle cevap verdi. 'Hemen bu  akşam  tanışmaya geliyorum'  deyip  telefonu  kapattı. Komşu Nuran  Bahar'ın teyzesine dönerek ' bu akşam tanışmaya  geliyormuş' dedi. Teyzesi de panik yapıp '' İyi de Bahar tanışmadan önce ailesine söylenmesini  istiyordu'' dedi telaşlı bir sesle.  Komşusu da işin bozulacağından korkup '' Nergiz teyze, önce gençler bir konuşsun, anlaşsın, ailesi  izin vermezse biz  araya gireriz'' diyerek  teyzesini  ikna etmişti.

Teyzesi eve döndüğünde Bahar'a nasıl söyleyeceğini düşündü.Söylemeye  çekindi  söyleyemedi. Yeğeninin kapıya gelen misafiri geri çevirmeyeceğini iyi bildiği için söylemekten vazgeçti. Bahar'ın iyiliğini düşünüyor ve asla  üzülmesine  dayanamıyordu.

         Akşam  olduğunda  teyzesi  hem  endişeli  hem de  heyecanlıydı.  Sanki  içine bir şeyler  doğuyordu. Bahar bu izdivacı kabul edecek  ve mutlu  bir  yuvası  olacaktı.Öyle olsun istiyordu.Yeğeninin mutlu olduğunu görebilmek en büyük dileğiydi.O anne yarısıydı.

  Bahar kuzenleri ile   otururken çalan zilin sesiyle  kapıya  doğru yöneldiler.  Teyzesi  kapıyı çoktan  açmıştı.  Kapının önünde  uzun   boylu, gözleri siyaha çalan,  kirli sakallı bir adam  duruyordu.Yüz hatları keskin ve sert birduruşu vardı.  Bahar  onu kapıda  gördüğünde  çok şaşırdı  ve   bakışlarını kapıya  çevirip teyzesine  ''Bu neden burada?  dercesine  baktı. Teyzesi  konuşmasına  bile fırsat  vermeden  '' Misafirimiz  geldi,'' diyerek  kapıdaki  adamı içeriye  davet  etti. Bahar  böyle  bir şeyle karşı  karşıya kaldığı  için oldukça gerilmişti. Misafir  diye  adlandırdığı Nedim'i  salon kapısından  içeriye  aldılar. Bahar  söylene  söylene kuzenlerinin  odasına  gitti. Teyzesi de  misafirine  çay demleyip  hemen  Bahar'ın yanına  gitti  ve oturdu . '' Kızım,  canımın bir  parçası  bunu sana  gün  içerisinde söylemeliydim  biliyorum  ama yapamadım.  Tanışmadan  sadece ailenin  kararıyla  birisiyle evlenmene  gönlüm razı  olmadı, sen  hele  bir yüz yüze konuş,  tanış  sana söz  eğer  tamam dersen,  yarın  eniştemle ablama   haber  vereceğim.'dedi. Bahar  uzun uzun  düşündü.    Teyzesi onun  iyiliğini  düşünürdü biliyordu.  '' Tamam  ama  sadece   beş  dakika yüz  yüze  konuşurum ama  salonda  yanında oturmamı  beklemeyin"  dedi  teyzesine   kararlı  bir ses  tonuyla.  Teyzesi biliyordu  Bahar  bir şeye  karar  verdiği zaman,  lafının  arkasında durur  ve  asla geri   adım   atmazdı. Yavaşça  çıkıp  gitti odadan.  Bahar  yalnız kaldığında  pencereye  doğru yürüdü,  perdeyi  araladı ve uzaklara  doğru  bakmaya başladı.Evlerin yanan ışıklarına doğru kaydı gözleri.Acaba bu evlerdekiinsanlarında aşamadığı sorunları var mıydı? Ya da bir bekledikleri?Yoksa sadece bu dünyadaki en bahtsız kişi kendisi miydi? Daldığı düşüncelerden  kuzeni Nevin'in  sesiyle    kendine geldi.  ''Bahar  abla  seni  mutfakta  bekliyorlar'' diyen   kuzeniyle birlikte  tereddüt  etmeden kapıdan  çıktı.

Uk'de (Meçhul Araf)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin