19. Bölüm

339 30 1
                                    

    Günler birbirini kovalıyordu. Artık haziran ayı gelmiş ve her yer günlük güneşlik olmuştu. Bahar evinde çok mutluydu. Çok huzurluydu. Nedim'i ne o gün ne de ondan sonraki günlerde hiç aramamıştı. Hem hediye al diye de o söylemişti ki! O yüzden aramayı gereksiz gördü. İlk tanıştıklarında duyguları çok karışıktı ve hangi duyguya sahip olduğunu bilmiyordu. Fakat şimdi kafası rahatlamış ve normale dönmüştü. Artık emindi Nedim'e karşı duyduğu tek bir kıvılcım bile yoktu içinde. Kararını çok daha önceden vermişti. Mantık evliliği onun için en güzeliydi. O yüzden bu konudaki hiçbir şey umrunda değildi.

O gün öğleden sonra yengesi Rabia, kızı Tuğba ve annesi ile birlikte o çok sevdiği dut ağacının altında sohbet edip çay içiyorlardı.Bahar Tuğba ile çok iyi anlaşırdı, severlerdi birbirlerini. Aralarında yaş farkı olsada yengesi onu Tuğba'dan ayrı tutmamıştı. Ettikleri sohbeti telefon sesiyle yarıda bıraktılar.Tuğba ile birlikte telefonu açmak için salona geldiler. Arayan teyzesiydi, numaradan tanımıştı . Büyük bir sevinçle telefonu açtı;

_"Alo, teyzoşumm nasılsın napıyorsun?

_"İyiyim kızım sen nasılsın?" Sesi heyecanlı geliyordu teyzesinin.

_"Bende iyiyim hamdolsun dışarda yengemlerle çay içiyorduk" dedi. Kısa bi sessizlik olunca Bahar "Teyze" diye seslendi telefonun ahizesine doğru.

_"Teyzem bir şey söyleyeceğim. Bu senin hayatının dönüm noktası olabilir. Hayatını baştan sona değiştirebilir. İyi düşün, iyi karar ver olur mu?"

_"Çatlatmasana insanı teyze ya, söyle artık neymiş o hayatımı değiştirecek şey?" Bahar şaşırmıştı.

_"Kızım, bu sabah komşumuz Nuran geldi seni sordu. Bende evlerine gitti deyince sizin ev numarasını istedi bende sana sormadan vermek istemedim."

_"Napacakmış benim numaramı?"Sesi hiddetlenmişti.

_"Dur celallenme dinle deli kız. Nedim vardı ya yeğeni. O seninle evlenmeye karar vermiş."

_"O kim oluyorda benimle evlenmeye karar veriyor!Bundan benim neden haberim yok?"deyiverdi büyük bir hışımla.

_"Bende onu dedim. Bahar istemiyor evlilik diye de sen kendin demişsin galiba Nedim'e"Beyninden vurulmuşta dönmüştü bir anda. Ne zaman evlilik sözü vermişti ki? Derin bir nefes alıp cevap verdi.

_"Ben öyle bir şey yapmadım."

_"Kızım hatırlasana bizim evde mutfakta görüştüğünüz o zamanı . O gün kendin demişsin, niyetiniz ciddiyse gelin beni ailemden isteyin , bu saatten sonra sadece mantık evliliği yaparım diye. Nedim'de ailesine söylemiş tez zamanda gelip tanışmak istiyorlar"

Teyzesinin hatırlatması üzerine o güne dönmüştü Bahar. Evet o zaman duyguları çok karışıktı ve çok kızgındı. Bir hışımla öyle deyivermişti. Hem Nedim'in aşksız bir evlilik istemediğini hissetmişti hep. Bu adam ne yapmaya çalışıyordu ki böyle? Aylar sonra çıkıp evlenmek için haber gönderiyordu. Ona biran önce gününü göstermeliydi. Telefondaki teyzesine döndü ve;

_"Teyze tamam ben hallederim. Sen hiç bir şey deme" teyzesinin cevap vermesine bile müsade etmeden 'görüşürüz' diyerek telefonu kapattı. Çok sinirlendi. Gidip bir koltuğa oturdu meraklı gözlerle ne olduğunu anlamaya çalışan Tuğba'ya özet geçti konuşmaları.Sakinleşmeye çalıştı iyi gelmişti Tuğba ile konuşmak. Yüzünü ellerinin arasına aldı ve büyük bir kararlılıkla odasına yöneldi.Hediye kutusunu buldu ve içindeki notu çıkardı.Telefonun başına gelip numarayı tuşladı.Kibar bir şekilde reddecekti.Kararlıydı.Telefon ilk çaldığında kimse cevap vermedi.İkinci çalışında bu kez etkileyici bir ses cevap vermişti:

_"Alo."

_"Nedim Bey'le mi görüşüyorum?"

_"Evet buyrun benim ama siz kimsiniz?"

_"Ben Bahar."Karşısındaki ses durakladı.Sessizleşti.Heyecanlandığı belliydi.

_"Buyrun Bahar Hanım.Öncelikle aramanıza çok sev..." cümlesini bile tamamlayamadan Bahar lafa girdi.

_"Nedim Bey,bakın ani bir kararla evlenmek istediğinizi duydum."

_"Evet,istiyorum.Siz demediniz mi niyetiniz ciddiyse gelin ailemden isteyin diye.Hatta sonrasında da ailem karar versin demiştiniz."Haklıydı Nedim ancak Bahar bir şekilde bu işten sıyrılmalıydı.

_"Haklısınız ancak o zamanlar kafam çok karışıktı,çok kızgındım.Neden olduğunu sormayın,özel meseleler..O yüzden ben evlilik için hazır hissetmiyorum.İsterseniz siz başkasıyla ev..."bu sefer lafını kesen Nedim olmuştu.

_"Peki ben o akşam tamam deyip,ertesi gün ailemi gönderseydim ve her şey ciddiye binseydi ne olacaktı Bahar Hanım?Beni kafam karışık diyerek nikah masasında mı bırakacaktınız?Size asla kızmıyorum öyle algılamayın.Ben sizi ilk gördüğüm günden beri kalbimin sesini susturamıyorum.Tamam yine biz karar vermeyelim,ailelerimiz karar versin.Sizde zaten böyle istiyordunuz değil mi?"

_"E..evet" dedi Bahar.Hiç böyle bir cevap beklemiyordu.Çok haklıydı.Ailesi onay verirse olabileceğini söylemişti.Sonra derin bir nefes alıp devam etti;

_"Tamam Nedim Bey,aileler karar versin ancak ailem onay vermezse peşimi bırakacaksınız."

_"Tamam Bahar Hanım,sözüm söz.O zaman ne zaman gelelim biz?" Bahar'ın şaşkınlıktan nutku tutulacaktı.Hani vazgeçirecekti Nedim'i.Şimdi neden evlilik hakkında,isteme merasimi hakkında konuşuyorlardı?Kendisini toparlayıp cevap verdi;

_"Nedim Bey,teyzeme söylerim o aileme haber verir.Bir daha kimseyi benim için teyzeme yollamayın.Benim canım teyzem posta güvercini mi?O yüzden siz karışmayın.Bu ilk ve son olsun.Bir şekilde size haber edilir." İyi günler diyerek telefonu kapattı.Bu konuşmayı hiç bu şekilde hayal etmemişti.

Uk'de (Meçhul Araf)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin