Bölüm 22 - Bir Örümcek Vakası

22.5K 1.3K 97
                                    


Amelya'nın eline daha da sıkıca asılarak çatık kaşlarla, arkamızdan gelen dört ızbanduda döndüm. Evet, yanlışlık yoktu. Tamı tamına dört kişiydiler! Çok sevgili patronum korumalardan bahsettiğinde ne bileyim bir, bilemedin iki kişiyi kast ediyor diye düşünmüştüm. Ama dört? Biraz fazla abartıydı sanki.

Gerçi, Doğan Bey'in uzun zaman sonra ilk defa Amelya'nın dışarı çıkmasına izin verdiğini öğrendiğimde böyle olacağını tahmin etmeliydim.

Şu adamlara öyle sinir oluyordum ki! Hepsi kraldan çok kralcıydı. Kapıya çıktığımızda dördü de çoktan orada dikilmiş çıkışımızı bekliyordu. Doğan Bey'in haberi olduğunu, Amelya'yla piknik yapacağımızı söylediğimde tek tepkileri baş sallamak olmuş ve yürümeye başladığımızda derhal önümüze düşmüşlerdi. Bununla iyice kabaran sinirlerim çeneme vurmuştu elbette ve kendimi tutamayıp mafya kılıklıları bir güzel haşlamıştım.

Neyse ki şimdilik bu işe yaramış görünüyor, arkamızdan geliyorlardı. İleride, iki gün önce altında oturduğum devasa Çınar ağacını kestirdim gözüme. Hem, oturduğumuz yerden süs havuzunu izlemek de keyifli olur diye düşündüm.

--------------------------------------------------------

Dışarıdan gelen sesler üzerine oturduğum koltuğu döndürüp jalûziyi hafifçe aralayarak neler olduğuna baktım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dışarıdan gelen sesler üzerine oturduğum koltuğu döndürüp jalûziyi hafifçe aralayarak neler olduğuna baktım. Korumaları azarladığı her halinden belli olan bakıcı- Selim Bey ve elinden sıkıca tutmuş, hiçbir şeyden haberi olmadan etrafı izleyen Amelya'm geçiyordu bahçeden.

Korumalardan çekindiği apaçık fakat buna rağmen onları azarlarken kuyruğunu dik tutmaya çalışan bakıcının haline sırıtmadan edemedim. Bu adamda tuhaf bir şey vardı, buna adım gibi emindim. Fakat henüz ne olduğunu anlayamamıştım. Yine de Amelya'mın ona bu kadar çabuk ve candan bağlanmış olması beni düşündürmüyor değildi. Ne de olsa çocukların sezgileri yetişkinlerden bir hayli güçlüydü. Evet, zaman geçtikçe benim de takdirimi kazanmıyor değildi. Özellikle bugün dışarı çıkmalarına izin verişim de sırf bu yüzdendi.

İlk defa dün dikkatimi çeken narin görünümlü eller bir anda düşüncelerimi doldurduğunda başımı iki yana salladım. Belki de boşuna evhamlanıyordum. Belki de adamın yaradılışı böyleydi kim bilir. Elleri kadın ellerine benziyor, vücudu erkek vücuda göre bir parça efemine duruyor diye adamda tuhaflık aramak belki de yersizdi. Fakat elimden başka türlüsünü düşünmek gelmiyordu işte. Herkesten ve her şeyden şüphe duymak mesleki alışkanlığımdı. Başka türlü bu kurtlar sofrasında tutunup buralara kadar gelemezdim.

----------------------------------------------------

Turuncu üzerine siyah benekleri olan kocaman bir kelebek önümüzden geçerken mutlulukla gülümseyerek temiz havayı içime çektim ve sakin bir şekilde oyuncaklarıyla oynayan Amelya'ya baktım.

Bu Nasıl Dadı (Tamamlandı)Where stories live. Discover now