Kapitola 30.

107 11 0
                                    

Vešla jsem do firmy a procházela jsem kolem stolu, u kterého pracovala Jane. Ale nebyla tam a to mi dodalo odvahu. Měla jsem necelou čtvrthodinu na to, abych se dostala ke kamerovým záznamům. Cestou jsem ale musela vypnout kamery na svém patře a vzít si jedny ze svých složek, aby to vypadalo, že jsem si je zapomněla a jenom jsem si pro ně přišla. Sherlock hlídal venku. S pomocí pouličního hackera, jednoho z jeho známých, se přes mobil na jedno použití dokázal na nějaký čas dostat k Mycroftově lokalitě. Měli jsme jen několik minut, než Mycroftova ochranka zjistí, že Mycrofta někdo sleduje. 

Vyjela jsem výtahem do patra, ve kterém byla má a Mycroftova kancelář. Zapnula jsem počítač a i hned jsem se připojila na kamerový systém. Vymazala jsem záznam posledních pěti minut a kamery jsem na dalších deset minut vypnula. Našla jsem kamerové záznamy za posledních dvanáct měsíců. Z kapsy jsem vytáhla svůj přenosný disk a napojila jsem ho do počítače. Přetáhla jsem kamerové záznamy z posledního roku. Čtyři minuty. To byl čas, který hlásalo okénko na obrazovce. Podívala jsem se na hodinky. Osm minut. Nervózně jsem začala ťukat prsty do desky stolu. Na mobilu mi pípla nová zpráva. Byla od Sherlocka. ''6 minut'', stálo v ní. Vycházelo nám to až moc přesně. Na obrazovce už okénko hlásalo pouze dvě minuty. Na kraji stolu jsem si připravila desky s papíry, které jsem mohla odnést pryč. Jedna minuta. Jako bych v hlavě slyšela odtikávat hodiny. Hotovo. Okamžitě jsem vytáhla disk z počítače, smazala jsem historii a zkontrolovala jsem kamery. Na venkovních jsem viděla Sherlocka, stojícího před budovou a pokuřujícího cigaretu. U chodníku z ničeho nic zastavilo černé auto, ze kterého vystoupil člen ochranky, kterého jsem moc dobře znala, a začal otevírat dveře, ze kterých vystoupil Mycroft a podíval se přímo do kamery. Okamžitě jsem vše vypnula, popadla jsem přenosný disk a složky a přivolala jsem si výtah. Musela jsem zachovat chladnou hlavu. Začala jsem se rozdýchávat a otřela jsem si zpocené ruce do nohavic od kalhot. Když se dveře od výtahu v přízemí otevřely, stál za nimi Mycroft společně s ochrankou. Zkoumavě až podezíravě se na mě podíval a prohlédl si mé složky, které jsem držela.
,,Zapomněla jsem si složky. Stalo se něco?'' zeptala jsem se ho, jemně jsem zamávala složkami a prošla jsem kolem něj ven z výtahu. 
,,Vůbec nic,'' sykl, i s ochrankou kolem mě prošel do výtahu a odjel pryč. Prošla jsem kolem stolu Jane, která se stále neukázala. Podívala jsem se na hodinky. Bylo to těsné. Před minutou se zapnuly kamery. 


Další část je na světě. Tentokrát poněkud kratší, ale přišlo mi fajn to tady utnout.
Pokud se vám kapitola líbila, nezapomeňte pro ní zahlasovat a v komentářích se se mnou můžete podělit o své názory.
Mějte se krásně.

Sherlock Holmes?|Sherlock BBCKde žijí příběhy. Začni objevovat