Kapitola 11.

157 16 0
                                    

Donesly jsme Sherlockovi kávu a potom jsme zamířily rovnou na pitevnu.
,,Takže, tady pracuješ?'' zeptala jsem se Molly, když jsme došly na pitevnu. Vypadalo to tam, jako každý normální operační sál, až na pár větších nástrojů, které by se při operacích asi nepoužívaly.
,,Ehm, jo. Tady pracuju.'' usmála se Molly nejistě a napila se kávy.
,,Vždycky jsem hrozně chtěla pracovat na pitevně nebo v nemocnici. Ale zjistila jsem, že bych na to asi neměla žaludek. Nevadí mi třeba pohled na krev, nebo tak. Ale kdybych do někoho měla začít řezat, asi bych to nedávala.'' svěřila jsem se Molly a prohlížela jsem si skalpely a nože.
,,No, taky jsem si myslela, že to nezvládnu. Ale časem si zvykneš.'' odpověděla mi Molly a sedla si za pracovní stůl, který měla na pitevně taky.
,,Co to bylo za papíry, co jsi donesla Sherlockovi?'' zeptala jsem se Molly jakoby mimochodem. Popravdě mě to ale hodně zajímalo.
,,Výsledek pitvy jedné ženy.'' odpověděla Molly nejistě, jakoby nevěděla, jestli mi může věřit.
,,A Sherlock teď má nějaký případ?'' ptala jsem se dál.
,,Dalo by se to tak říct.'' odpověděla Molly.
,,A asi to je docela zamotaný a policie neví, co s tím?'' hádala jsem dál a napila jsem se kávy.
,,Dalo by se to tak říct. Vlastně policie potřebovala Sherlockovu pomoc. A Sherlock se toho s nadšením ujal. Takovýhle věci, jako jsou hádanky a nejasné případy ho hodně zajímají. Někdy by se dalo říct, že si užívá, když jde jemu nebo někomu jinému o život.'' rozpovídala se Molly.
,,A to jenom stojí u mikroskopu a něco hledá? Všimla jsem si jedné boty na jeho stole. Špinavá stará bota. Ta určitě nebyla jeho. Navíc byla moc malá.'' mluvila jsem dál.
,,Ta bota byla součástí jedné z jeho hádanek.''
,,A ten růžový mobil taky?'' zeptala jsem se. Molly se na mě podívala a zvedla jedno obočí.
,,Neměla bych ti toho víc říkat. Nevím, jestli ti můžu věřit.'' Usmála jsem se a podívala jsem se jí do očí.
,,Jsem v Mycroftových službách. Jsem zapsaná v Mycroftovým seznamu lidí, kterým můžeš věřit.'' řekla jsem a cítila jsem se, jako bych vytáhla eso z rukávu.
,,To možná jsi, ale v tomhle ti to je k ničemu. Mycroft v tomhle případu nehraje skoro žádnou roli. Možná tady hraje jenom choulostivého bratra, jinak nic víc. To že jsi napsaná na nějakým papíře ti nepomůže. Promiň Kate, ale vážně už bych ti neměla říkat víc.'' odpověděla mi Molly a otočila se k počítači, aby mi dala najevo, že už se o tom dál nebude bavit.
,,Dobře,'' usmála jsem se, ,,Tak já se vrátím za Sherlockem. Měj se hezky Molly.'' rozloučila jsem se a odešla jsem chodbou zpátky za Sherlockem. 

Sherlock Holmes?|Sherlock BBCWhere stories live. Discover now