Kapitola 14.

225 25 0
                                    

Vyděšeně jsem vběhla do místnosti. Překvapilo mě, koho jsem u okna uviděla.
,,Johne?'' hlesla jsem a přeběhla jsem k němu.
,,Co tu děláš Kate?'' zeptal se mě nevěřícně a já ho viděla, jak si zastrčil zbraň za opasek.
,,Po kom jsi střílel?'' zeptala jsem se, když mě John vedl ven a po schodech z nemocnice.
,,Vysvětlím ti to později.'' řekl John tak, abych to mohla slyšet jen já. Před budovou seděl Sherlock na schodech a podpíral si hlavu dlaněmi. Když uslyšel kroky, zvednul jí a podíval se na mě.
,,Panebože Katherine!'' vykřiknul a postavil se. Přeběhla jsem k němu a objala jsem ho.
,,Jsi v pořádku.'' špitla jsem a odtáhla jsem se od něj.
,,Ano, jsem. Toho ''Smithe'' někdo zastřelil.'' hlesnul Sherlock. V tu chvíli mi to došlo. To John střílel na Smithe. Viděl, že je Sherlock v nebezpečí a chránil ho. Sedli jsme si spolu na schody a po chvíli se k nám připojil i John. Posadil se vedle Sherlocka a za chvíli přijela policie a sanitka.
,,Budou se nás na něco ptát?'' zeptala jsem se celkem zbytečně. Tušila jsem, co mi odpoví.
,,Rozhodně.'' hlesnul Sherlock a obličej si skryl do dlaní. Položila jsem mu ruku na rameno a stiskla jsem.
,,Musím zavolat našim. Dneska už rozhodně nikam nepojedu. Jestli někam vůbec pojedu, budu ráda.'' oznámila jsem jim a oba přikývli. Zvedla jsem se a odešla jsem za roh, kde byl mnohem větší klid.

Když jsem dovolala a naše jsem ujistila, že jsem v pořádku a že se jim ozvu, jakmile to bude dál možné, rozhlédla jsem se kolem sebe. Opírala jsem se o zeď, kousek ode mě byl roh, za kterým se to všechno stalo. Byl tu mnohem větší klid a několik metrů ode mě stála popelnice. Nějaká toulavá kočkavedle ní seděla a čistila si kožíšek. Pousmála jsem se při myšlence, že pokud se stane cokoliv hrozného, normální věci běží pořád dál, jako by se nic nestalo. Jak jsem o tom přemýšlela, kousek ode mě se ozvalo zapínání motoru a já leknutím nadskočila. Pár metrů ode mě ve stínu budovy stálo auto, kterého jsem si předtím nevšimla. Než jsem si stačila prohlédnout řidiče, auto odjelo mimo pozemek.


Další část je na světě. Chtěla bych se omluvit za dlouhou prodlevu mezi jednotlivými částmi, ale nějak mě opustila kreativní nálada, nebo jak bych to měla nazývat. Vím, že tahle část je kratší, než části obvykle bývají, ale přišlo mi skvělý to tady ukončit. ☺
Samozřejmě, pokud se vám tato část líbila, oceňte ji hvězdičkou a napište mi svůj názor do komentáře! Děkuju moc ♥


Sherlock Holmes?|Sherlock BBCWhere stories live. Discover now