Kapitola 8.

278 31 0
                                    

Když jsem se další den probudila, bylo už devět. Začala jsem rukama šátrat po nočním stolku, abych našla mobil. Když jsem ho konečně nahmatala, spadnul mi na zem. Zabručela jsem a přinutila jsem se vstát. Sehnula jsem se pro mobil a položila jsem ho zpátky na noční stolek. Hmatala jsem po něm jenom ze zvyku, až když mi spadnul mi došlo, že ho k ničemu nepotřebuju. Z minulé noci jsem byla unavená a trochu se mi motala hlava. Nejspíš jsem vypila víc vína, než jsem byla zvyklá. Přešla jsem z ložnice do koupelny a protáhla jsem se. Udělala jsem ranní hygienu a vzala jsem si z věšáku župan. Zachumlala jsem se do něj a zamířila jsem do kuchyně. Měla jsem celkem velký hlad, ale i přes to jsem se rozhodla dát si pouze musli s jogurtem. K tomu jsem si uvařila kávu, aby mi pomohla se nějak postavit na nohy a probrat se. Dneska odpoledne bych měla jet za rodičemi do Croydonu. 

Croydon je celkem blízko Londýna a jako malá jsem tam s rodiči bydlela. Bydleli jsme v malém domku se zahradou. Potom jsem ale chtěla jít na lepší školu a najít si dobrou práci, a tak jsem se odstěhovala do Londýna. Každodenní dojíždění pro mě nepřipadalo v úvahu a řidičák jsem si udělat nechtěla. A doteď jsem si ho neudělala.

Když už jsem se chtěla posadit a najíst se, z pokoje se začal ozývat můj vyzváněcí tón. Protočila jsem panenky a vzdychla jsem. Nedobrovolně jsem se došourala do ložnice a vzala jsem mobil do rukou. Mycroft. Stiskla jsem tlačítko k přijmutí hovoru a přiložila jsem si ho k uchu.
,,Dobré ráno.'' ozvalo se z telefonu a já před sebou úplně viděla, jak by se Mycroft asi tvářil.
,,Hmm.'' odpověděla jsem jen a přešla jsem zpátky do kuchyně.
,,Jak jsi se vyspala?'' zeptal se mě Mycroft a já znovu protočila oči.
,,Skvěle,'' odsekla jsem s ironií v hlase ,,Ty?''
,,Naprosto úžasně,'' odpověděl Mycroft ,,Jenom ti chci vyřídit od bratříčka, že na tebe počká před nemocnicí.''
,,Sherlock,'' řekla jsem ,,Ten tvůj bratříček má jméno. A kde bere tu jistotu, že tam přijdu?'' zeptala jsem se Mycrofta. Na odpoledne jsem měla plány, a tím pádem jsem měla plány ještě na týden. S rodinou budu chtít být co nejdéle to půjde.
,,Říkal mi, že by tě mohlo zajímat, kde pracuje.'' odpověděl klidně Mycroft.
,,Tak laskavě Sherlockovi vyřiď, že na odpoledne a celý příští týden už mám plány. Takže pokud mi bude chtít ukázat nemocnici, bude si muset ještě chvíli počkat.'' odpověděla jsem mu. Rozhodně jsem nechtěla přijít o týden v Croydonu. Je to tam nádherné.
,,Dobře, vyřídím. Hezký zbytek dne.'' popřál mi Mycroft už svým profesionálním tónem a zavěsil. Položila jsem mobil na stůl a konečně jsem se pustila do své snídaně.

Sherlock Holmes?|Sherlock BBCOnde as histórias ganham vida. Descobre agora