7: Masked Fun

4.7K 527 1.9K
                                    

Tezgahın üzerindeki telefon titremeye başladığında Harry pembe kaba birkaç kaşık yoğurt koymakla meşguldü. Kaşığı kabın içine bıraktı, tezgahta duran telefonunu eline aldı ve çağrıyı cevapladı. "Prenses Aurora, nasılsın?"

"Asabım bozuk, Harry." Lottie'nin sesi o kadar kırgın geliyordu ki Harry'nin kaşları çatıldı. "Ne oldu? Kim ne yaptı? İyi misin?"

"Sana Daniel ile ayrıldığımızı söylemiştim. Ve bugün... Onunla ve yeni kız arkadaşıyla karşılaştım."

"Yeni kız arkadaşı mı?"

"Lanet olası bir esmer. Bu kadar çabuk birini bulması beni hayal kırıklığına uğrattı, Harry. Ayırca kızla kavga ettim. Çok berbat bir şekilde. Okulda, onlarca insanın içinde bağrışarak. Korkunçtu."

"Öncelikle, sonunda o domuzdan kurtulduğuna sevinmelisin hayatım. Tam anlamıyla bir ahmaktı. Ayrıca onu sevmiyorsun Lott, sadece onunla birlikte olmaya çok alıştın."

"Ama ben ne yapacağımı bilmiyorum." Genç kız ağlamıyordu fakat çok hüzünlü bir şekilde iç çekti. "Başkasını tercih etti."

"Buraya gelmek ister misin? Birkaç günlüğüne kafa dinlersin. Seninle gezeriz, alışveriş yaparız, film geceleri düzenleriz..."

"Sınavlarım olmasaydı çok isterdim."

Harry onun üzgün olmasına dayanamadığını hissetti. "Prenses, seni mutlu edecek ne yapabilirim?"

"Bilmiyorum. Sadece sesini duymak istedim."

"Sen bunu atlatacak kadar güçlü bir insansın bebeğim, ikimiz de bunu biliyoruz." Harry onun gülümsediğini hattın diğer ucundan hissedebiliyordu. "Hemen yarın biriyle randevuya çık. Kafanı dağıt, başkalarıyla takılmayı dene."

"O kız beni tüm okula rezil etti, Hazzy!" Lottie bunu yeni hatırlamış gibi ofladı. "Eminim herkes problemli bir kaltak olduğumu düşünüyor. Çünkü bana tam olarak böyle dedi."

"Kimse öyle düşünmüyor. Bir aptalın lafıyla kimse seni yargılamayacak. Bak şöyle yapıyoruz, şimdi sen gidip uyuyorsun. Tamam mı? Dinlen, yarına mutlu uyan. Okula git, sınavlarını hallet ve eve dön. Sana birini ayarlayacağım, güzel bir randevuya çıkacaksınız ve sen o pislik herifi düşünmeyeceksin bile."

"Hazzy, ta Londra'dan Doncaster'da birini nasıl ayarlayacaksın?"

"Beni hiç tanımamış gibisin." Harry sonunda onun gülmesini sağladı. "Esmer sürtüğün de icabına bakacağım, merak etme. Yarın okulda çok eğleneceksin. Söz veriyorum."

"Aman tanrım, ne yapacaksın?"

"Ufak bir konuşma. O kadar. Bana onların tam isini verir misin?"

"Daniel Davis ve Bertha Whitehold."

Harry buzdolabının üzerindeki kara tahtaya ikisinin de ismini yazdı. "Canını sıkma. Yarın güzel bir gün olacak."

"Teşekkür ederim Hazzy, her şey için. Görüşmek üzere."

"Görüşürüz tatlım." Harry o çağrıyı sonlandırır sonlandırmaz rehberinden dedektif Burroughs'u -yazar Jack Balfour olarak kayıtlıydı- buldu ve aradı.

Akşam olmasına rağmen adam telefonu üçüncü çalışta açtı. "İyi akşamlar Bay Styles. Bir sorun mu var?"

"İyi akşamlar. Sizden çok acil bir ricam olacak. Bu sefer Lucas Broke ile ilgili değil. Daniel Davis ve Bertha Whitehold isimli iki üniversite öğrencisi var. Doncaster'da yaşıyorlar. Bana onların ufak birer açığını bulabilirseniz, çok memnun olacağım."

BITTER LOVEWhere stories live. Discover now